directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Podemos Badalona obre una batalla per mantenir la cadira al consistori badaloní

La renuncia de l’exregidor d'Espais Públics de la candidatura de GBeC, Javi López, tensa les relacions entre Podemos i GBeC

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Nova política, vells problemes pel poder. Podemos Badalona ha fet públic aquest dissabte que l’exregidor d'Espais Públics i membre de Podemos, Javi López,  ha renunciat al seu càrrec per raons polítiques i assegura que el seu únic regidor al consistori va ser rellevat des de l'Ajuntament de Badalona. Però la carta oberta de comiat del mateix López contradiu el comunicat de Podemos. GBeC va emetre el passat divendres un comunicat per informar de la decisió de López de renunciar a l’acta de regidor per motius personals i en el seu web explica que va ser després que el regidor expressés la seva voluntat de renunciar a nivell institucional, el passat 27 d’abril, quan es van iniciar els tràmits administratius pertinents. L’enrenou es podria explicar perquè en joc hi ha qui ocuparà la cadira de López.

Comparteix
   


Etiquetes
López  confirma els arguments de GBeC

En la seva carta oberta, López assegura que “la complexitat de la gestió municipal, amb els escassos recursos disponibles i les greus mancances de personal de què es disposava a l’Àrea, conjuntament amb petites discrepàncies amb l’organització i la meva voluntat d’involucrar-me en nous reptes polítics, són les raons que m’han portat a presentar la meva renúncia”.  I aclareix que ho va expressar al Consell de Debat Polític de GBeC, el màxim òrgan polític de l’organització entre assemblees, el divendres 29 d’abril, “dos dies després de comunicar la intenció a nivell institucional a l’Ajuntament de Badalona per tal que es poguessin iniciar els tràmits”.

Podemos lamenta les formes

GBeC argumenta que va decidir enviar el comunicat de la renuncia de López per motius personals, de forma urgent, amb la voluntat que l’organització fos la primera a fer arribar aquesta informació a la ciutadania de primera mà i expressa les seves disculpes conscients que aquest fet ha pogut causar malestar o confusió entre les persones adherides a Guanyem i es  comprometen a treballar, col·lectivament, per fer-ho millor. Podemos  Badalona ha lamentat "tant per les formes com pel mode en què s'ha dut a terme".

Podemos vol mantenir la seva presència al Govern de Badalona

Amb tot, Podemos ha anunciat que obre ara "un procés d'avaluació i debat sobre el nou escenari obert a GBeC" i que farà una assemblea en la qual analitzaran "els diferents escenaris possibles, decidint entre tots i totes quin camí segueix com a organització". En joc hi ha qui ocuparà el lloc de Javi López. En principi, hauria de ser el pròxim membre de la llista electoral que estigui disposat i capacitat a ocupar el càrrec. El número sis de la llista és Francesc Duran, qui va ser cap de llista per la CUP el 2011, però sembla que Podemos  vol continuar mantenint la seva presència al govern, la qual cosa obligaria a renunciar a prendre possessió del càrrec a tretze membres de GBeC.
 
La carta de Javi López :
 
Benvolguts/udes:
 
M’adreço a vosaltres per anunciar-vos els motius que em van portar a manifestar la intenció de renunciar a l’acta de regidor de l’Ajuntament de Badalona, en representació de Guanyem Badalona en Comú (GBeC), que vaig expressar el passat dimecres 27 d’abril.
 
Això no obstant, prèviament, vull remarcar que em sento especialment orgullós d’haver format part del govern municipal durant el darrer any, on he tingut l’ocasió de conèixer un gran equip humà de persones compromeses amb la ciutat i he tingut la possibilitat de treballar per millorar l’espai públic a Badalona.
 
La meva responsabilitat a la regidoria d’Espais Públics ha suposat un gran repte i un gran aprenentatge personal, però també m’ha fet viure en primera persona les complicacions que porta la praxis de la gestió municipal, les dificultats per portar a la pràctica les conviccions polítiques i les propostes que, en cada moment, consideràvem més favorables per a la ciutadania.
 
La complexitat de la gestió municipal, amb els escassos recursos disponibles i les greus mancances de personal de què es disposava a l’Àrea, conjuntament amb petites discrepàncies amb l’organització i la meva voluntat d’involucrar-me en nous reptes polítics, són les raons que m’han portat a presentar la meva renúncia.A partir d’ara, bolcaré els meus esforços en la construcció d’un subjecte polític a Catalunya en favor de la majoria social, així com a continuar millorant la meva organització.
 
Així ho vaig expressar al Consell de Debat Polític de GBeC, el màxim òrgan polític de l’organització entre assemblees, el divendres 29 d’abril, dos dies després de comunicar la intenció a nivell institucional a l’Ajuntament de Badalona per tal que es poguessin iniciar els tràmits.
 
En aquest mateix consell, vaig encoratjar els companys i companyes de Guanyem Badalona En Comú a seguir treballant intensament per a aquest projecte, per tal de continuar sent una alternativa a les nefastes polítiques del PP.
 
Per això, vull acabar aquesta carta desitjant a tots els companys i companyes molts encerts per seguir construint amb èxit el projecte d’unitat popular a la ciutat.
 
Com deia en Martí Pol: “Tot està per fer i tot és possible”.
 
Petons i abraçades,



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
no way out fletxa no way in
2 de maig de 2016, 16.57 h

#3 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
2 de maig de 2016, 14.58 h

#2

querida nazi

Veo con satisfaccion que seguiste mis consejos y ya no escribes never went

Ahora solo falta que dejes de repetir mentiras sobre dictamenes judiciales de inexistentes tribunales y te curaras del todo.

HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
1 de maig de 2016, 19.01 h

CATS IS NOT SPAIN



NEVER IT WAS



NEVER IT WILL BE



CAT WAS BRUTALLY CONQUERED



AND THEY NEVER COULD DESTROY IT



CAT IS NOT SPAIN


NEITHER GIBRALTAR


NOR CEUTA AND MELILLA


NO NO NEVER


CAT IS NOT SPAIN


THEY KNOW IT WELL


GAME OVER!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
1 de maig de 2016, 14.24 h

Badalona que vejilin be si no tornara a Guanyar el P.P. amb ajuda de C.I.U. con la ultima vegada he , els Partits politics D´Esquerres faixin molt be les coses si volen tornar Guanyar ..LLibres de Texto Gratis per las familias mes pobres de Badalona Que va ser la Promesa electoral quel P.P. DE ALBIOL Mai va cumplir ...Donar feina als Aturats igual sigui 6 mesos o un any pero al menys podran tenir diners i dignitat un temps ...AVUI DIA DE LA MARE MADRE .. ALCAMPO Els Supermercats ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.