directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 09:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un Primer de Maig poc independentista

Gallego(CCOO) i Ros(UGT) encapçalen la marxa del Primer de Maig, que encara veu la solució a Espanya i no en una Catalunya independent

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Unes 9.000 persones, segons l'Ajuntament, una xifra modesta es manifesten des de poc abans de les 12 del migdia pels carrers de Barcelona amb motiu del Primer de Maig convocats pels sindicats CCOO i UGT, aquest any amb el lema 'Contra la pobresa salarial i social. Treball digne i drets'. La marxa ha arrencat de la cruïlla de Pau Claris amb la Ronda de Sant Pere, direcció Via Laietana, i finalitza a la plaça de la Catedral, on es faran els habituals parlaments. Joan Carles Gallego (CCOO) i Camil Ros (UGT), encapçalen la mobilització. En el cas de Ros es tracta de la seva primera manifestació del Primer de maig com a líder de la UGT a Catalunya. Entre els manifestants hi ha representants d'empreses que viuen conflictes laborals, com TMB, Delphi o General Electric. 

Iceta(PSC-PSOE) saludant als secretaris generals de CCOO i UGT
Iceta(PSC-PSOE) saludant als secretaris generals de CCOO i UGT
© ANC









Comparteix
   


Etiquetes

CCOO i UGT encara pensen que la millora del treball i dels drets socials és a Espanya i no amb una Catalunya independent

La consellera de Treball, Dolors Bassa, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i els representants polítics d'ERC, PSC, C's, EUiA, Catalunya Sí que es Pot participen en aquest Primer de Maig. Per la seva banda CGT i USOC han reunit 300 persones respectivament en les seves mobilitzacions.

Manifest conjunt dels dos grans sindicats aliens al procés independentista català

La capçalera de la manifestació ha arribat just mitja hora després d'arrencar a l'avinguda de la Catedral després d'una marxa sense incidents i que s'ha desenvolupat en un to festiu i reivindicatiu. Davant la Catedral s'ha llegit el manifest unitari corresponent, centrat enguany en la pobresa salarial i les cada vegada més precàries condicions de treball. Els dos sindicats han apuntat que aquesta "pobresa" és "el resultat de les polítiques d'austeritat, les retallades i les privatitzacions, que empobreixen la majoria de la gent i no serveixen per a la recuperació de l'economia". Segons el text reivindicatiu, "les polítiques d'austeritat que continuen dominant la Unió Europea amenacen la recuperació econòmica i empitjoren els drets de les persones més vulnerables".
 
Esperar que el futur govern espanyol millori les condicions laborals és una veritable quimera, d’uns sindicats cada cop amb menys influència entre els treballadors

Segons CCOO i UGT, "el creixement econòmic no arriba a la gent, que continua patint l'atur, la pobresa i les desigualtats". Les organitzacions laborals denuncien que a Espanya i a Catalunya, "les reformes laborals han devaluat les condicions laborals dels treballadors" i que "l'ocupació que es crea és majoritàriament precària i amb baixos salaris", mentre "la pobresa i les desigualtats continuen augmentant". Segons el manifest, "avui, tenir feina no és garantia de sortir de la pobresa" i assegura que "l'atur es converteix en crònic per a una part important de la població que ha perdut la feina a causa de la crisi".
 
Presència de polítics, de Ciudadanos a EUiA i empreses en conflicte

A la marxa convocada per CCOO i la UGT a Barcelona s'hi ha sumat la presi-denta del Parlament, Carme Forcadell, així com membres de Govern com el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras i la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, d'ERC. També han estat presents a la marxa representants d'altres formacions polítics com els socialistes Jaume Collboni i Eva Granados, Lluís Rabell,de Catalunya sí Que es Pot, Joan Coscubiela, Antonio Espinosa de C's o Joan Josep Nuet d'Esquerra Unida i Alternativa.

A la capçalera també s'han vist representants sindicals d'empreses i sectors en conflicte laboral: des de treballadors de la Funció Pública fins a facultatius sanitaris, fins a treballadors de General Electric, que es sotmet a un ERO o Delphi, que veu de prop l'acomiadament de tota la plantilla –més de 500 treballadors, per el tancament de la factoria de Sant Cugat del Vallès.
 
Manifestacions arreu del territori amb poca participació
 
A Girona, la manifestació del Primer de Maig ha tingut com a punt de sortida la plaça de la Independència. Per la seva banda, els treballadors també estaven cridats a manifestar-se a partir de les dotze a Lleida a la plaça del Treball. A Tarragona, la concentració ha arrencat també al migdia de la plaça Imperial Tàrraco, mentre que a Tortosa ho ha fet també pels volts de les dotze a la plaça del Carrilet.
 
Altres mobilitzacions al territori alienes al procés independentista i amb poca mobilització
 
A banda de la convocada per CCOO i UGT, sindicats com CGT també han organitzat les seves mobilitzacions. Amb el lema lema 'Lluitem. Guanyem' i 'Contra la reforma laboral i les retallades social. Ni rendir-se ni pactar, és l'hora de lluitar', la marxa a Barcelona ha sortit de la Via Laietana i ha baixat fins a l'edifici de correus. Amb la consigna 'És el teu dia, són els teus drets', pels volts de les 12 ha sortit de la plaça Universitat la manifestació convocada per USOC, que ha tingut com a punt final la plaça de les Caramelles i que ha aplegat 300 persones.

Sindicalisme nacional en hores baixes

Igualment, el sindicalisme alternatiu i l'esquerra anticapitalista convoca mobilitzacions durant per aquesta tarda del Primer de Maig. Consistirà en tres marxes que sortiran de tres punts diferents del centre de Barcelona i que confluiran a la plaça de Catalunya, pels volts de les set del vespre. L'anomenat 'bloc llibertari' sortirà entre cinc i sis de la tarda de l'Arc del Triomf, mentre que la 'Marxa de la Dignitat' ha cridat a mobilitzar-se a les Tres Xemeneies de l'avinguda del Paral·lel a partir de dos quarts de sis. Per últim, els moviments de l'esquerra independentista, com el sindicat COS, han convocat a partir de les sis a la plaça Universitat.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Synera fletxa Barcelona
2 de maig de 2016, 13.30 h

Profesor Cotarelo dixit:

"No hay otro tema en Cataluña que suscite tanto interés. Nada parecido es posible en España. El apoyo al independentismo es masivo en el Principado. Esto no es una ventolera ni una moda pasajera. Responde a una voluntad generalizada y claramente expresada. Es imparable".


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
BEJOTA fletxa bcn
2 de maig de 2016, 12.36 h

Puigdemont no encaja el ridículo sin precedentes de su primer viaje europeo
El presidente de la Generalitat, ignorado por las autoridades belgas y de la Unión Europea en su primera salida internacional. Ni la presencia de su “ministro de Exteriores” ha evitado el tremendo fiasco y se vuelven de vacío.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
2 de maig de 2016, 12.09 h

Ni les CCOO ni la UGT no treballen per a Catalunya i encara menys per a la seva independencia.
Va quedar ben clar quand es de ICV o altres organitzacions sembla que unes enquestes o investigacions d'opinió els deien que tindrien un gran resultat a Madrid i per aquesta raó van canviar el discurs i van abandonar definitivament el discurs del dret a l'autodeterminació. Però algun càlcul els va sortir malament i podemos els ha esclafat i ja no se'n sap ni gall ni gallina.
I ara Podemos, a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Manel fletxa Palafolls
2 de maig de 2016, 11.34 h

I què voleu, amb l´Iceta per allà al mig ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
2 de maig de 2016, 10.22 h

Els Sindicats CC.OO y U.G.T. Ban fer un Acor amb la C.E.O.E. Ques la patronal dels Empresaris i el Govern Espanyol del P.P. el acord que perjudicaba i molt als Treballadors feia una miserable pujada de Sou del ,, 1% Aixo anaba molt be al Govern Espanyol i Empresaris pero no als Treballadors NO Ser que pinten als Sindicats si son els que no fan res de bo per els Treballadors ..Els perjudican i molt la Vida puja molt més quel seu sou ..LA Seguratat el Treball ja no es vejila c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JORDI fletxa GRANOLLERS
2 de maig de 2016, 08.42 h

No es donen compte els Sindicats que sense independència els seus afiliats ho passaran molt malament? a que esperen a fer costat al poble de Catalunya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
2 de maig de 2016, 08.35 h

Profesor Cotarelo dixit:

"No hay otro tema en Cataluña que suscite tanto interés. Nada parecido es posible en España. El apoyo al independentismo es masivo en el Principado. Esto no es una ventolera ni una moda pasajera. Responde a una voluntad generalizada y claramente expresada. Es imparable".


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
1 de maig de 2016, 20.38 h

#2

Tu no ets tonta
Tens el fervor patriòtic al forat del cul, com totes les espanyates.


TOT PER LA ULLERA ARAGONESES, MENJATITES



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 de maig de 2016, 20.31 h



Jo vaig votar Convergència un parell de vegades, però quan l'Artur Mas va vendre l'Estatut de Catalunya a canvi d'una miserable foto amb en Zapatero, vaig començar a votar ESQUERRA REPUBLICANA, i mai més me n'he penedit.


No me n'he penedit ni veient com Convergència s'aliava contínuament amb el PP, ni quan va esclatar l'escàndol del Palau de la Música, en Millet i la FINANCIACIÓ FRAUDULENTA DE CONVERGÈNCIA, ni quan l'Artur Mas va perdre tres o quatre anys sense preparar cap estruc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de maig de 2016, 20.28 h

#1 El TONTO oficial del Directe, eres pesadísimo/a, crees que por repetir una mentira mil veces, la convertirás en verdad?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.