directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo Exclusiva] "Empar Moliner és una choni"

Joves de Societat Civil Catalana acompanyats pels representants dels joves del PP, PSC i Ciudadanos s'estrenen fent el rídicul en un acte a la Feria de Abril de Barcelona

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

CRÒNICA - El primer acte oficial dels Joves de Societat Civil Catalana es va fer a la Feria de Abril de Barcelona aquest passat divendres. Els ponents, entre familiars i amics (els pares d'un d'ells vinguts des de Mallorca expressament per l'acte), no van aconseguir reclutar més de 100 persones mentre la resta de casetes, com la de Andaluces de Cerdanyola o Andaluces de Badalona, eren plenes de gent ballant i menjant.



jscc, societat civil catalana, feria de abril
Instants finals de l'acte de JSCC


Cartell de l'acte de JSCC
Cartell de l'acte de JSCC

Comparteix
   


Etiquetes
El  directe!cat va asssitir d'incògnit al primer acte oficial dels Joves de Societat Civil Catalana i va gravar-ne les intervencions. L'acte va començar amb mal peu perquè un dels ponents, segons anunciava Josep Soto, coordinador de JSCC, estava aturat a la Ronda Litoral i va provocar que l'acte comencés una hora tard, fet que va afavorir que s'omplís una mica el recinte. Si hagués començat puntual, hi hauria hagut més gent dalt de la tarima que a baix.
 
La paradeta ''cutreja''
 
Abans de començar, la preocupació principal dels organitzadors era aconseguir que la bandera d'Espanya projectada en una pantalla es pogués visualitzar, ja que no van calcular que el sol la faria desaparèixer pràcticament. Després de diferents intents, fins i tot intentant enganxar una bossa d'escombraries per darrere de la bandera espanyola, tota una al·legoria, es va desistir en l'intent. A més, les músiques a tot drap que sonaven de les casetes confrontants (tot eren sevillanes o pop-folklore andalús) van ser presents durant tot l'acte, donant-li un toc encara més grotesc.
 
Un mural amb poc èxit
 
Per culpa de l'escassa afluència de gent, va quedar molt pobre un mural que els de JSCC pretenien que s'omplís amb frases reivindicatives. La superfície blanca guanyava de molt als escrits. A més, escrits per a ells mateixos. El mural el presidia un logo de TV3% referint-se a les suposades comissions convergents.
 
La presentadora, tota una folklore
 
Al més pur estil Inés Arrimades, la presentadora de l'acte anava vestida tota de sevillana, amb les garlandes i faldilles corresponents. Per fi començava l'acte, on hi havia de convidats José Antonio Coto, president de les NNGG de Catalunya, David Donaire, secretari general de política de les joventuts socialistes, juntament amb un representant de Ciudadanos, Sergio Sanz, en substitució del gran convidat.
 
Plantada del gran convidat
 
Sense donar cap explicació, intentant passar per alt un fet inusual en un acte, ningú va explicar per què un dels ponents anunciats no va aparèixer. Es tractava de David Mejía, portaveu de les joventuts de Ciudadanos i diputat al Parlament de Catalunya. En el seu lloc fou Sergio Sanz qui va parlar.
 
Els partits constitucionalistes
 
Encara no entenem com David Donaire (JPSC) no va aixecar-se i marxar després del discurs de José Antonio Coto de Nuevas Generaciones que, a 
part de repartir odi contra Catalunya, va fer un al·legat econòmic neoliberal per arrencar a córrer. Tot i així, C's, PSC i PP van demostrar la bona sintonia que tenen quan es tracta d'anar contra Catalunya.
 
Les perles del discurs:
 
Josep Lago: "Empar Moliner és una choni"
 
Josep Lago, coordinador de JSCC, va ser l'últim a parlar però el que en va dir de més grosses. Primer de tot va explicar una anècdota personal per intentar explicar perquè la constitució 'uneix a tots els espanyols' i va parlar de la pel·lícula 'El pont dels espies' de Steven Spielberg. Com es pot veure al vídeo, el subconscient traeix a Josep Lago ja que en comptes de parlar de la CIA anomena al CNI. Casualitat?
 
Però el millor de tot va ser quan a Josep Lago se li va veure el llautó quan en el seu discurs va dividir entre catalans i espanyols els habitants de Catalunya. Com es pot sentir al vídeo, avergonyit, va demanar disculpes immediatament.
 
Més graciós és el seu discurs quan es fa l'exaltat recordant com Empar Moliner, a qui va definir com una 'choni', va cremar una constitució espanyola en directe. Una mostra més que aquesta gent no mira TV3 ni els mitjans catalans, on va quedar aclarit que Moliner no va cremar una constitució sinó un altre llibre al qual va canviar la tapa.
 
Gorka Samaniego: "La Generalitat fa una llista de catalans bons i dolents"
 
Vestit al més pur estil d'un jove de la jet set, el Secretari de JSCC, va fer, potser, el discurs més intel·ligent de tots. Llàstima que perdés tota la legitimitat de paraula quan va començar a dir fàstics sobre la Generalitat de Catalunya amb un to terrorífic i apocalíptic que, sincerament, no es deu creure ni ell: plantejant que el govern català és un monstre que ataca els ciutadans. Vaja, si fos cert tot el que va dir, Síria seria un lloc millor per a viure. També es pot sentir al vídeo.
 
José Antonio Coto: "Què en sap l'Oriol Junqueras d'economia?"
 
Ser del PP deu cremar molt. José Antonio Coto, president de NNGG, pel seu aspecte físic, podria semblar que ja té un fill a la universitat. Buscant la seva edat a internet, però, ens hem endut la sorpresa en descobrir que té 30 anys. Tot i que el seu discurs podria semblar una broma, especialment per la dicció de les esses, va ser dels més esperpèntics. Sobretot quan va preguntar-se, també es pot sentir al vídeo, què deu saber Oriol Junqueras d'economia quan Junqueras és llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctorat en Història del Pensament Econòmic per la UAB.
 
Ernesto López: "Tan de bo fóssim com els independentistes"
 
Sense dubte, Ernesto López, va aixecar l'acte. La ponència soporífera de Sergio Sanz de Ciudadanos havia deixat gran part dels assistents en procés d'agafar el son. Però sort de l'Ernesto López, un personatge peculiar. Ja només per la seva indumentària es podia apreciar. Però també pels seus gestos i mirades, inquietants i desconcertants, amb un punt de bogeria continguda. Ernesto va fer tota una arenga, amb un to bipolar que anava des dels brams fins a les confessions més sinceres. Com quan, a cor obert, va dir que sentia enveja dels independentistes perquè defensen el seu projecte amb il·lusió, cosa que no fan, tal com va retreure als assistents (es pot escoltar al vídeo), els espanyolistes. Només cal veure, també al vídeo, com Ernesto pateix d'eufòria desmesurada quan acaba l'acte. Abraçava als seus companys però semblava que els volgués deixar sense respiració.
 
Els JSCC són uns màrtirs
 
L'acte de la UAB que van fer fa poc més d'una setmana els va donar ales. Se senten víctimes del sistema per no pensar com la multitud. Per tant, els joves de SCC van mostrar-se com a màrtirs, que havien patit, autodefinit-se com a dissidents, i apel·lant a la resistència. Així ho van fer amb un vídeo, del tot manipulat, on es mostraven imatges dels incidents a la UAB. Diem manipulat perquè es veien els crits que alguns independentistes van etzibar a la UAB però que segurament anaven dirigits al grup d'ultra nazis de Sabadell que, aprofitant l'acte de SCC, van anar a la UAB. Les imatges anaven mesclades amb el discurs de Josep Lago, com si aquest respongués. Un recurs barat i trillat. Però ells, ben orgullosos, s'acaben empassant les seves pròpies mentides.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Gerard fletxa Torrebaró
3 de maig de 2016, 20.14 h

El del barret es va passar una mica amb la farlopa. Mira que jo li vaig dir que amb la coca de Vallbona no s'hi juga!
Aquesta joventut!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
2 de maig de 2016, 20.38 h

Ampar Moliner , suposu li deu ser un enorme Placer veura con fan el Ridicul tot el Nacionalisme Espanyol que tenin a Catalunya , els hereus del Franquisme Feixistes .. Ami me encanta els mateixos faixin riure a la gent i mes en una Festa Española MARCA ESPAÑA ... Sabeu no me agrada res la FERIA DE ABRIL DE BARCELONA . Pero por otra parte ser que cuan la fan tindren PLUJA Porten el aigua porten las primeres Plujes de la Primevera Semple cada any PROU Cuan fan LA Feria d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
2 de maig de 2016, 17.55 h

¡Patètics espanyolistes, espanyolistes patètics! , ¡tanto Monta, Monta tanto!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
2 de maig de 2016, 11.41 h

Els de la fota semblen gent de mig pel.

D'on surt tanta distinció?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12

Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11

Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
2 de maig de 2016, 10.29 h

TOTA LA FATXANDERIA DEL NACIONALISME IMPERIALISTA ESPANYOL, HAURIA (NO EN SAP NI LI INTERESSA), TANMATEIX ELS SENYORS FEUDALS SÓN DELS SEUS / TREBALLAR PER FER FORA EL SISTEMA D'EXPLOTACIÓ D'ANDALUSIA CAPITENAJATS PELS TERRATINENTS, PART DELS PODERS FÀCTICS QUE SEMPRE BOICOTEJERAN LA DEMOCRÀCIA, LA JUSTÍCIA ENVERS EL POBLE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Lluis C fletxa Banyoles
2 de maig de 2016, 10.12 h

#4 Bravo.Amb la teva actitud i amb la que segur que tindria el teu pare si visqués, ens demostra que som un sol poble que vol la seva llibertat i que no pregunta a la gent d'on ve, si no a on vol que anem tots junts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Claror fletxa Tarragona
2 de maig de 2016, 09.11 h

Després de veure les idees que escampen Ciudadanos=colonos, PP, PSOE per Catalunya sóc molt escèptic sobre el futur de convivència a Catalunya. Una bona colla de gent que va venir a Catalunya fugint de la misèria i buscant oportunitats, ara els seus fills, no m’ho puc creure, van en contra de la gent que els va rebre i els va donar feina. He arribat a sentir de gent que va venir fa 30 o 40 anys que el català no s’hauria d’ensenyar a les escoles i altres bajanades insultants d’aque... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jan fletxa Barcelona
2 de maig de 2016, 08.58 h

El del sombrero está enfarlopado


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.