directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: "Si ERC i CDC no van junts a Madrid tornarà a guanyar En Comú Podem"

CDC decidirà el 'Superdissabte' 21 de maig si es refunda o crea un nou partit

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El president de Convergència Democràtica de Catalunya, Artur Mas, ha comparegut aquest migdia per explicar el text final que s'haurà d'aproar el proper dimecres pel Consell Nacional del partit: posar en mans dels militants de CDC i dels simpatitzants la decisió sobre el que ha de ser el futur del partit. Mas ha explicat que "ja no ens adrecem a desenes de persones sinó a molts milers de persones. El superdissabte 21 de maig estaran convocats a decidir".
artur mas, refundacio, convergencia, cdc
Artur Mas avui a la seu de CDC

Comparteix
   


Etiquetes
Artir Mas ha explicat que CDC es va fundar l'any 1974 i ha valorat que en aquestes darreres 4 dècades "CDC ha prestat i segueix prestant bons i grans serveis a Catalunya, en l'àmbit Nacional i local i sense desentendre's de la política espanyola i el projecte europeu".
 
Mas creu que la refundació és necessària pels canvis de la societat catalana: l'evolució demogràfica, l'evolució de l'estat del benestar, el desenvolupament econòmic i les oportunitats econòmiques, la defensa de la llengua i cultura, la globalització, el canvi climàtic, les noves tecnològiques, la demanada de transparència i bones pràctiques polítiques i defensar un estat propi per a Catalunya.
 
Tot això, segons Mas, fa que l'organització i l'estratègia de CDC canviï a fons i a llarg termini. En aquest sentit CDC convida a tots els seus militants i simpatitzants a optar per dues opcions:
 
1- Vull que CDC impulsi la creació d'una nova formació política els dies 8,9 i 10 de juliol
 
2- Vull que CDC es mantingui com a formació política i faci front a la seva reformació els mateixos dies
 
Eleccions estatals pel 26J
 
Artur Mas opina que les eleccions estatals del 26J no tocaven i es fan per la conseqüència de la ineptitud i la manca de generositat dels polítics espanyols. "Hi ha responsables amb noms i cognoms de la manca de cultura del pacte i l'acord" i ha citat els principals líders espanyols dels 4 grans partits, PP, PSOE, C's i Podemos.
 
Tot i així, per Mas s'han d'aprofitar aquestes eleccions: "ens les hem de prendre com una oportunitat. Això és el que interessa a Catalunya com a país i al sobiranisme català com a projecte. I hi anem amb el valor de la unitat per tenir més garantia d'èxit".
 
Mas defensa la unitat com una opció "coherent perquè tenim govern conjunt a Catalunya i grup parlamentari conjunt. Si l'escenari és sense unitat, hi farem front tot i que serà una oportunitat perduda."

Sense unitat, guanyarà un tercer

Artur Mas ha sentenciat que si finalment no hi ha unitat entre forces independentistes, guanyarà un tercer, citant textualment a En Comú Podem. Mas, d'aquesta manera, pressiona més a Esquerra. Fins i tot, ha explicat que han presentat una proposta de confluència als republicans però que no insistiran si veuen que no hi ha voluntat d'acord.

Hi haurà primàries per escollir candidat
 
A diferència d'Esquerra, hi haurà oportunitat per escollir el cap de llista i passarà a un sistema de primàries. "Ha de ser una norma de conducta de la nova CDC. Es farà el mes de maig si hi ha més d'un candidat al Superdissabte".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
3 de maig de 2016, 15.29 h

Des del la divisió de CiU i després de la desfeta del PSC i que aquest darrer cada vegada perd més i més presència electoral, ERC ho vol aprofitar per tal de convertir-se en alternativa a CiU.

La realitat dels resultats en les darreres eleccions crec que per damunt dels interessos de partit de CDC i d'ERC cal acceptar que ens cal unitat de tots els independentistes o, si més no, de la seva majoria. Els resultats de la candidatura Junts pel Si ja no s'han repetit i això no és el més... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Ai Senyor! fletxa Barcelona
3 de maig de 2016, 13.27 h

Vorem, vorem... I si guanyen a Madrid, què allà si quedin amb els seus "Sí però No" o "No peró Si", Ja els hi feran clar a Espanya. Encara que no son "Somniatruites" Són una colla de despistats amb certa dosi de presència de cínics, que s'han apuntat a tot plegat sense prou consciència o poc saber de què va...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
3 de maig de 2016, 11.05 h

ENCOMÚPODEM No li serveix de ben res Guanyar a Catalunya a les Eleccions Espanyoles , ja que despres a AlL CONGRES DELS DIPUTATS DE MADRID No tenen NI VEU NI VOT No tenen Grupo Propio sel queda PODEMOS .. Per lo tan tranquils E.R.C. podeu anar sols JA Que bosaltres si podeu fer grupo Propio aixo si no parleu nomes de Referendum si no la podriu cagar fastidiar millor porteu mes coses al Programa Electoral .. EL REFERENDUM Ja huba fer servir PODEMOS a les pasades Elecc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
3 de maig de 2016, 10.37 h



Senyor Artur Mas:

Entenc que a vosaltres, la gent de Convergència, us interessi anar junts amb Esquerra Republicana, per així poder diluir una mica la mala fama que us han donat tant l'estafa gegantina de Jordi Pujol com la teva personal insistència i resistència a no abandonar el poder malgrat les reclamacions de la CUP, . . .


. . . i això per no parlar d'antics greuges com la foto que et vares fer amb en Zapatero quan vares traïr el consens del Parlament Català amb l'Estatut, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
3 de maig de 2016, 10.24 h




#19

Per molt que t'ho expliqui, mai no ho entendràs, Cagarritoneses, però tot i això ho intentaré:


No ho veus, pobret, que és de DEFICIENT MENTAL, estar tot el dia amb el rotlle de "aquest es fa una foto amb aquell i l'altre no es fa cap foto" . . .


Tu et penses que això és POLITICA ?? !!


Vet aquí una de les (moltes) causes del declivi, de la DECADÈNCIA del degenerat estat espanyol, que CONFONEU LA POLÍTICA AMB LA POLITIQUERIA.


Mentre us seguiu dedicant a les xafarderies d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
3 de maig de 2016, 09.55 h

#16 LA MARIONETA DE MAD MASS NOS MIENTE Y HACE EL RIDICULO, una vez mas, CON SU SUPLICA DE HACERSE LA FOTO CON ALGUIEN.

APROVECHO LA VISITA PRIVADA DE RENZI POR EL ACCIDENTE DE FREGINALS Y SE HIZO UN SELFIE CON EL AL BAJAR DEL AVION Y NADA MAS.

http://www.abc.es/espana/abci-puigdemont-pidio-verse-juncker-pese-haber-dicho-no-reuniria-ningun-alto-cargo-201605021617_noticia.html

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2016/05/02/catalunya/1462178336_863406.html

http://www.elperiodico.com/es/noticias/polit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
3 de maig de 2016, 05.32 h



ha ha ha ha ha ha com trina l'espanyolam !! Mireu, com s'esforcen, pobres tarats franquistes:

#4
#9
#11
#12
#15

Fins i tot el tarat del bejota, que tantes humiliacions ha sofert, també aporta el seu gra de sorra en la magistral demostració de que SÓN IDIOTES, POBRES FEIXISTES HISPANS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
2 de maig de 2016, 20.24 h

Cal fer una pregunta clara .... ¿ DE QUÉ LI SERVEIX A... " ENCOMUPODEM ...." GUANYAR A CATALUNYA SI AL CONGRES DELS DIPUTATS A MADRID NO TENEN GRUPO PROPIO NI TENEN VEU NI VOT ? Ja que alla els controla PODEMOS Es qui es queda TOTS ELS VOTS DE ENCOMUPODEM .. Per lo tan es millor Votar a E.R.C. Si voleu tenir una Veu Independentista Catalana i D´Esquerres . ENCOMUPODEM Son Esclaus de PODEMOS Con el P.S.C. son Esclaus del P.S.O.E. Tampoc pinte... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
2 de maig de 2016, 19.51 h

#15

Pesat aragoneses. REPETEIXES COM UN MONO. EL QUE NO SÉ ES QUINA PART DEL COS ET TOQUES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
2 de maig de 2016, 19.47 h

Tras el exito de Mad Mass que se reunio con Obama vestido de conejito de pascua, el Pokemon va por el mismo camino llenandonos de verguenza ajena como catalanes
EL POKEMON DEMENTIDO POR LA COMISION EUROPEA. MARCA REGION CATALANA

Juncker rechaza reunirse con Puigdemont

La Comisión Europea (CE) afirmó hoy que el presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, solicitó verse hoy con el presidente del Ejecutivo comunitario, Jean-Claude Juncker, que no ha podido recibirle por motivos de agenda... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.