directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

La sentència contra l'anunci de la selecció catalana salva l'eslògan 'Una nació, una selecció'

La Plataforma Pro Seleccions Catalanes afirma que continuaran utilitzant el missatge en propers anuncis mentre Ciutadans critica la 'discriminació' de l'espot

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Ciutadans ha guanyat el judici contra l’anunci emès l’any 2006 per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes el missatge del qual era “Una nació, una selecció'. Albert Rivera, líder del partit s'ha mostrat satisfet amb la sentència ja que 'aquesta sentència posa en evidència que una vegada més l'obsessió per incendiar i destruir la convivència de la Catalunya real des del nacionalisme'. Per la seva banda Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma, ha declarat que la sentència 'empara a que es continuï utilitzat l'eslògan en propers anuncis'.



Comparteix
   


Etiquetes
La sentència emesa aquest dijous pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, diu que l'anunci mantenia 'una actitud clara i manifestament discriminatòria'. En aquest sentit Rivera ha carregat durament contra el president de la Generalitat a qui ha acusat de subvencionar 'la divisió i l'enfrontament amb diners públics'. Des de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes s'ha valorat la sentència de forma positiva ja que el text només parla de la discriminació dels menors i no de l'eslògan. Sergi Blàzquez, vicepresident de l'entitat, ha declarat que la sentència empara legalment a la Plataforma per continuar utilitzant el missatge 'Una nació, una selecció'.

Segons Blàzquez, aquest és un fet que empara legalment a la Plataforma per continuar utilitzant el missatge 'Una nació, una selecció' alhora que ha lamentat que Ciutadans hagin dit 'mitges veritats'. La sentència indica que 'per raó de ser nens els protagonistes de l'espot, s'infringeix la prohibició d'oferir un contingut que, per ser discriminatori pot desenvolupar seriosament el desenvolupament moral dels menors'.

Joc de nens
L'anunci, emès al 2006, mostrava un grup de nens, entre ells un que duia una samarreta vermella en clara al·lusió a la selecció espanyola, que impedien que un altre que vestia amb els colors de la selecció catalana pogués jugar amb ells. Acte seguit, el jove es treia la samarreta i iniciava un partit amb el tors nu contra els seus censors. En aquest sentit Albert Rivera ha declarat que si no fos pel seu partit 's'hagués emès un anunci que discrimina als nens per portar la samarreta de La Roja i que enfronta de mala fe a l'esport català amb l'esport del conjunt d'Espanya'. Blàzquez s'ha mostrat satisfet d'aquesta sentència després de que la Plataforma Pro Seleccions Catalans recorregués la primera fallada favorable a Ciutadans amb el qual va aconseguir la suspensió cautelar de l'emissió d'aquest anunci per ordre judicial.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2 Sílvia Martínez
2 de juliol de 2010, 17.40 h

Suposo que s'ha salvat perquè amb la sentència del TC donarien per fet des dels tribunals espanyols que no som una nació, que la única nació és la espanyola Indissoluble i Única. Quina misèria i vergonya veure aquestes coses a un país on es suposa hi ha gent que sap de lleis.
Suposo que han esperat a haver pronunciat abans, oh, la pretensió constitucional de negar-nos, segur. O soc massa malpensada...... Com ara es creuen amb dret d'afirmar que hi ha una única i es la seva.......
Van ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa El Prat
2 de juliol de 2010, 10.16 h

Te collons la cosa, diu el ciutadà Rivera que discrimina al nen que porta "la roja"???, igual, igual que la llei islàmica que violen una dona i la culpable és ella.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.