Monedero, demagògia pura per explicar quina seria la pregunta del referèndum
El cofundador de Podemos assegura que al Rei, Ciudadanos o el PSOE els interessa impulsar la consulta
Juan Carlos Monedero ha assegurat que hi haurà referèndum a Catalunya la propera legislatura “governi qui governi després de les eleccions”. En una entrevista a RAC1, el reguitzell d’arguments per intentar convèncer Catalunya de la possibilitat real d'una consulta que ha utilitzat són inverosímils tenint en compte la trajectòria de l’Estat fins ara, però la credibilitat s’ha esgotat quan se li ha preguntat sobre la pregunta i les possibles respostes d’aquest hipotètic plebiscit.
Regateig i rebaixes de Monedero a l'hora d'afrontar la pregunta del referèndum
“Ha de ser Catalunya un estat independent? Sí o No?”. Aquesta és la pregunta que un dels tertulians del programa ‘El Món a RAC1 li ha posat sobre la taula. El cofundador de Podemos ha fugit d’estudi, s’ha remuntat als Reis Catòlics i la invasió napoleònica d’Espanya per acabar responent que els espanyols no entendrien preguntar sobre la independència. A més, ha dit que plantejar-la en aquests termes seria “fer trampa” perquè no s’ofereixen les altres opcions, i ha proposat tres possibles respostes: plena sobirania, status quo o tercera via. Uns postulats que s’apropen a l’exlíder d’UDC, Duran i Lleida.
El Rei, a favor del referèndum?
En qualsevol cas, un dels arguments per assegurar amb tanta contundència que el plebiscit se celebrarà és el fet que el Rei Felip VI l’impulsarà perquè “necessita justificar el càrrec” i vol arreglar el conflicte amb Catalunya: “A veure com nega un referèndum un Rei no escollit per ningú a un territori on el 80% de la població el vol”, ha etzibat.
Compta Ciudadanos i PSOE al costat dels partidaris del dret a decidir
Ara bé, l’habilitat demagògica del cofundador de Podemos no ha acabat aquí, ja que fins i tot ha arribat a dir que Inés Arrimadas “no té cap futur a Catalunya si no accepta alguna manera de dret a decidir”. A més, ha assegurat que en el fons el veto del PSOE al dret a decidir respon a la necessitat de ser diferent a Podemos, tot i que no ha explicat per què els socialistes ja van votar ‘No’ a la consulta al Congrés dels Diputats el 2014, gairebé un any abans del naixement del seu partit.