directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Liz Castro, Jordi Sànchez, els candidats més votats al Secretariat Nacional de l'ANC

Només 66 vots separen les dues candidatures amb més suports, Castro perd suports i Sànchez millora resultats

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Liz Castro, Jordi Sànchez, Antonio Baños i Quim Torra han estat els quatre candidats de representació nacional més votats a les eleccions al Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), segons els resultats provisionals fets públics aquest dissabte a la nit per la Junta Electoral . Com va passar a les eleccions del 2015, la candidata més votada ha estat Liz Castro, amb 4.071 vots; la segueix Jordi Sànchez amb 4.005; Antonio Baños amb 3.752, i Quim Torra amb 3.705 -el 17 de maig es publicaran els definitius. En les eleccions al SN hi han participat 7.247 socis dels 33.817 membres que tenien dret a fer-ho, un 21,4% del total.


Comparteix
   


Etiquetes

Resultats provisionals

Segons els resultats provisionals, doncs, Liz Castro ha obtingut 4.071 vots, és a dir, 66 més que qui lidera encara ara l'entitat, Jordi Sànchez, amb 4.005 suports. A uns 300 vots de diferència hi han quedat Antonio Baños (3.752), frec a frec amb Quim Torra (3.705). Al detall, del total de vots a Castro 2.138 són vots telemàtics i 1.933 presencials; mentre que els suports a Jordi Sànchez inverteixen el patró: 1.550 de telemàtics i 2.455 de presencials.

Una quinzena de 25

Dels 25 secretaris nacionals que assumeixen a partir d'aquest dissabte el timó de l'entitat, una quinzena són autors, o partidaris, d'un article conjunt que es va publicar a la premsa a principis de maig. S'instava a la societat civil a recuperar-se com a punta de llança de l'independentisme cívic. El lideraven Quim Torra i Antonio Baños, a banda de Liz Castro. També n'era signant Jordi Calvís, que amb Torra va viure un dels moments més polèmics quan la Junta Electoral va excloure'ls, i va rectificar després, com a candidats.

Dels signants d'aquell article entren també l'historiador Agustí Alcoberro; Alícia Casals, membre de l'IEC; la catedràtica d'Economia de la Universitat de St Andrews (Escòcia) Clara Ponsatí; el coordinador de la comissió de Mobilitzacions Josep Sabaté i la professora universitària d'Antropologia Biològica Eulàlia Subirà, entre d'altres.
A banda d'ells, com a secretaris nacionals també repeteixen noms com Marcel Padrós, fins ara tresorer; Teresa Mira; Jordi Pairó, coordinador de la comissió d'incidència política; i Àngels Folch, entre molts d'altres.
 
Qui presidirà l'ANC?
 
Els resultats de les eleccions al Secretariat Nacional de l'ANC, fets públics aquest dissabte a última hora, poden patir "petites modificacions", ja que, segons ha informat l'assemblea, "estan subjectes a la resolució d'incidències vàries". Els definitius es faran públics aquest dimarts 17 de maig, després de dos dies per presentar-hi reclamacions. El 28 de maig serà l'últim dia per acceptar el càrrec.
 
Les xifres d'aquest dissabte, però, no designen 'de facto' un president de l'entitat sobiranista, ni d'altres càrrecs orgànics, sinó que la decisió es prendrà al plenari constituent el 21 de maig. De fet, l'any passat Liz Castro va ser la més votada però va assumir-ne la presidència Jordi Sànchez, que va quedar en quarta posició. Sigui qui sigui, els nous dirigents hauran d'aplicar els pròxims dos anys el full de ruta que l'ANC es va marcar a l'AGO de Manresa a l'abril.
 
Una participació del 21,43%
 
A les 2 del migdia d'aquest dissabte s'ha acabat el termini per votar al Secretariat Nacional (SN) de l'ANC. Dels 33.817 membres que tenien dret a fer-ho, un 21,43% ha exercit el seu dret a vot. És a dir, 7.247 socis. S'han habilitat 133 seus electorals i, de tots els que han votat, 3.362 han optat per la via telemàtica.
 
Així, les eleccions d'aquest dissabte han servit per escollir els 77 membres que pilotaran l'ANC a partir d'ara. Són 25 secretaris nacionals i 52 de territorials, ja que la reformulació dels estatuts i del règim intern a l'assemblea general ordinària (AGO) va incorporar dos secretaris per representar les agrupacions exteriors. En total havien presentat candidatura 139 persones.

Liz Castro: "Quin honor haver guanyat de nou la vostra confiança"

Sànchez felicita la candidata més votada en les eleccions al secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana

ACN Barcelona .- La candidata més votada a les eleccions al Secretariat Nacional de l'ANC, Liz Castro, ha agraït "de tot cor" el suport a les urnes a través d'una piulada a Twitter: "Quin honor haver guanyat de nou la vostra confiança". Castro ha felicitat també els altres 76 membres que pilotaran l'entitat a partir d'ara: "Tenim feina!", ha exclamat. L'actual president, Jordi Sànchez, el segon amb més vots, ha felicitat especialment Castro "per haver estat la més votada" i als companys amb qui compartiran "tasques" al Secretariat de l'Assemblea. "Sort als membres del Secretariat", ha piulat Quim Torra, que ha quedat en quarta posició.
Liz Castro ha obtingut 4.071 vots, 66 més que qui lidera encara ara l'entitat, Jordi Sànchez, amb 4.005 suports. A uns 300 vots de diferència hi han quedat Antonio Baños (3.752), frec a frec amb Quim Torra (3.705).
 
La fins ara vicepresidenta de l'entitat, Rosa Alentorn, que no es podia tornar a presentar, ha desitjat "molt d'encert" als 77 membres, entre secretaris nacionals i secretaris territorials, que formen part de la direcció de l'entitat sobiranista des d'aquest dissabte.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
17 de maig de 2016, 23.16 h

4 ) Ara que u dius tu ja estic més tranquil , pensaba que Directe.cat mE HABIA VETADO NO ME DEIXABA OPINAR JO TAMPOC BAIX POGUER OPINAR SEGONS QUINES HORES .. Con comperteixo el Ordinador amb els meus fills cuan no opinu els tenen mes temps el ordinador PER QUÈ BAN FER AIXO No ser ni me importa mentres ens deixin opinar tranquils con solen fer ..Pero la XARXA Social es gran si no te deixen opinar en un lloc busques unaltra ..Cuan volguin ja obriran la porta Ami me agrada opin... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
16 de maig de 2016, 17.37 h

#7
#8 Vamos a ver, Aragoneses, chavalín: cuando mentas a esos "nazis" que tanto te obsesionan, te refieres a los tiñosos sarnosos que se follan a tu madre por 15€ cuando se prostituye en la carretera, o a los guarros degenerados bujarrones a los que TU les pagas 20€ para que te sodomicen? O a lo mejor a los sifilíticos A LOS QUE LES PAGAS 120€ para que dejen que tu se la mames?

Creo que todos te agradeceremos si nos respondes a esos interrogantes que nos intrigan desde hace tanto t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
15 de maig de 2016, 20.16 h

#8

TRANSEX-ARAGONESES

No despistis trans, a tu tant te fot la lletra N o la Z, mentre te la clavin pel forat
del cul tant te fot, qualsevol diàmetre i longitud et va bé com a bona puteta roji,
rojiguarra.

COMO SE TE HA QUEDAO EL CULO AYER, CERDA MERENGONA
AYER TE LO PETARON POR TODAS PARTES A PARTIR DE LAS 7



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
15 de maig de 2016, 20.07 h

LIZ CASTRO Con a GUANYADORA de la Votació lo normal esque a ella la tinguin que triar con NOVA PRESIDENTA DE L´ANC Crec hu fara molt millor quel actual President JORDI SANCHEZ .. Súmate no a de esta en la Direcció de L´ANC ja quels no LLUITEN PER UNA CATALUNYA CATALANA No defensen pas la LLENGUA CATALANA No volen Parlar en Català Per molts anys que portin a Catalunya aixo es MENYSPREU A CATALUNYA . Es volguer Eliminar exterminar la nostra Identitat Catalana ...V... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
15 de maig de 2016, 20.04 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
15 de maig de 2016, 19.59 h



NAZIUDAD-ANOS C's


Albert Rivera a Arri-mamadas:"vamos a tomar unas CAÑAS"
Arri-mamadas:"de barril o de 300.000 € de hacienda"?
Jo jo jo jo jo jo jo jo jo
No te ries transexual-aragoneses ?


CRISTIANO QUE TE HA PASAO ?
TE HA ABANDONAO EL MORITO ?



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
15 de maig de 2016, 19.49 h

#9


TRANS-ARAGONESES

Perquè no truques al Rouco, el de la Pederastia Rouco's Band, aquest segur que et farà cas
aquí al Directe ja t'hem calat tots Menjatites Trans-Aragoneses.
Ves a Madrit a fer-li una visita i pel camí aprofita per ferte algun camioner, la ruta és llarga i
posant el cul guanyaràs algun eurillo.


VIVA PEREJIL LA BATALLA MAS GRANDE JAMAS CONTADA


.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
15 de maig de 2016, 19.35 h

#4


A mi m'ha pasat el mateix



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
15 de maig de 2016, 19.30 h

Ha guanyat la mafia del Junqueras-CUP, el duo dinamico que van un pacte per fer dimitir el Sr. Mas.
Junqueras i si plegues, politiquillo sense principis ni coneixements elementals.
En Junqueras ja s'ha confesat del seu odi al Sr. Mas, que en tot es molt superior a ell, un historiador de pacotilla?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE TODOS LOS ESPAÑOLES, en todos los españoles estamos incluidos (obviamente) TODOS los catalanes. ADIOS MASS ADIOS
15 de maig de 2016, 18.50 h

ANC


¿ LOS NAZIS OS PASAIS LOS DIAS HINCHANDONOS LOS HUEVOS CON EL "Vull votar,vull votar" Y CUANDO EN LA MAYOR ASOCIACION NACI (ANC) OS TOCA VOTAR , SOLO LO HACE UN 22% DE LOS MIEMBROS Y MIEMBRAS DE LA COLLA DE GILIPOLLAS?

HAY QUE VER LO PALETOS QUE SOIS

http://www.directe.cat/noticia/402195/liz-castro-una-alternativa-de-mes-consens-a-la-presidencia-de-lanc

Y LUEGO SE LES LLENA LA BOCA LLAMANDOSE DEMOCRATAS.


VOTA SOLO UN 22% Y ELIGEN A UNA NORTEAMERICANA Y LUEGO EL SELECTO MIEMBRO DE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.