directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 09:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Lluís Llach: “alts dirigents de l’Estat espanyol reconeixen en privat que la independència és imparable”

El diputat de Junts Pel Sí assegura que molts països segueixen el procés dia a dia i alguns afirmen en la intimitat que si posem el mandat democràtic damunt la taula diran que sí.

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

Lluís Llach ha omplert aquest diumenge de pont l’auditori ‘La Fàbrica’ de Sant Pere de Vilamajor (Vallés Oriental). Més de 200 persones han assistit a l’acte organitzat per l’ANC amb el títol ‘ Procés constituent: la nostra oportunitat per a un país millor!’. Durant més de dues hores Llach ha desgranat la situació del procés d’independència i ha respost les preguntes dels assistents sobre com fer front als embats de l’estat espanyol i les complicitats internacionals pel reconeixement de la futura República catalana. El diputat manté una agenda extensa de tertulies i xerrades organitzades per l’ANC al territori.







Comparteix
   


Etiquetes
Ens hem d’omplir de raons pacientment i perseverantment i quan posem damunt la taula el mandat democràtic ens diran que sí

El diputat de Junts ha advertit que amb una DUI sense totes les garanties jurídiques necessàries  no ens reconeixerà ningú i “l’endemà serà el buit, l’abisme”,  haurem fet un gest desmesurat, magnífic que no ens durà enlloc, com quan Macià va preparar un exèrcit des de Prats de Molló amb soldats amb espardenyes i l’aventura va acabar el primer dia de pluja. En aquest sentit, ha recordat que tenim totes les raons per poder ser independents avui, però hem de fer-ho bé, sinó no guanyarem.  “per imposar la raó hem de provocar l’adhesió intel·lectual i filosòfica dels grans països d’Europa”, ha dit..

L’Estat espanyol sap que el procés és imparable

Llach ha explicat que aAra, amb la força de la gent, del vot dels ciutadans, el procés és imparable i l’Estat espanyol ho sap i per això actua com actua transformant el TC en un tribunal d’orde públic inèdit al món. Però, amb la força de la gent el Govern i els ajuntaments fan front als atacs de l’estat espanyol i a la suspensió de lleis amb “desobediència fruit de la creativitat política” per poder aplicar les lleis suspeses amb altres camins que permeten fer el mateix. L’Estat espanyol sap que la gent és la força del procés i que si continua la fermesa del poble el procés és imparable, fins i tot , alguns alts dirigent que insisteixen en dir que la independència és impossible, en converses privades reconeixen que és imparable, ha assegurat.
 
Ara totes les cancelleries econòmiques europees i el Banc Central Europeu coneixen  l’ofegament de l’Estat espanyol vers Catalunya

El diputat de Junts Pel Sí ha explicat que “les cancelleries europees, els bancs nacionals, que hi són encara que no ho sembli, i el Banc Central Europeu, saben quina és la situació d’ofegament de Catalunya perquè arran de la crisi econòmica de l’Estat espanyol”. D’aquí l’advertència de fa uns dies del Consell d’Europa a l’Estat espanyol, alertant que no centrifugui el deute públic a les autonomies. La situació és damunt la taula dels centres de decisió econòmica, per això quan Junqueras explica al Financial Times l’ofegament econòmic de Catalunya i que sense els catalans el deute espanyol no es pagarà, aquest missatge arriba al cor de totes les cancelleries que saben que Catalunya no només és el motor econòmic d’Espanya sinó, també, és un motor econòmic important del sud d’Europa. Ara s’estan obrint molts camins, s’estan buscant moltes complicitats i s’està treballant com diu el president “fent endreça sense fer fressa”, ha insistit.

Europa es mullarà?

Llach ha recordat que Barcelona és la tercera ciutat consular del món i que durant la història molts països han tingut la necessitat de representació consular a Barcelona fins i tot d’ençà la desfeta del 1714. Ara, ha explicat, tant el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, com el mateix president tenen una agenda de contactes amb  gent molt important  i ara sabem que “molts països segueixen el procés dia a dia i alguns afirmen en la intimitat que si posem el mandat democràtic damunt la taula diran que sí”. Uns diran sí per motius econòmics i altres per complicitat identitària molt antiga, entre ells països petits però molt importants. Amb tot, Llach ha reconegut que la certesa absoluta no hi és però que tenim molts trumfos per guanyar. També ha assegurat que d’Espanya no cal esperar res més enllà d’una actitud dura i intents d’embarrancar el procés i que de les properes eleccions n’hem d’esperar molt poc.
 
Una energia cívica pel futur que ens fa imparables
 
Llach ha assegurat que és una meravella que el camí que fem vingui de tant lluny i que malgrat tots els desgavells històrics viscuts, quan els catalans tenim llibertat sorgeix el voler ser , un voler ser que és un fil empès per gent heterogènia i de procedència social i ideològica diferent. “En aquest procés hem deixat de parlar d’on venim i parlem de futur, un futur que volem decidir amb el nostre poder democràtic, una energia cívica pel futur que ens fa imparables, perquè no hi ha argument polític amb paràmetres democràtics que pugui contrarestar-ho”, ha conclòs.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
18 de maig de 2016, 20.55 h

#11 Tanto tu como Bejota, que debeis ser el mismo con diferente nick , estais siempre con el mismo cuento, intentando crear miedo a los catalanes sobre las empresas que se han ido y que se marcharán en el caso de independencia. Pues mira, si se van algunas (que serán pocas) otras vendrán i otras se crearán de nuevas. Las empresas lo que quieren es ganar dinero y se ubican donde hay hay posibilidad de generarlo y obtenerlo. ¿ Porque no se crean en Uganda o Camerún entre otras en que la ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
18 de maig de 2016, 20.24 h

#10 Noi ets molt impetuós i no es pot anar d'aquesta manera tan agresiva per moltes ganes que tinguis d'arribar ràpidament a bon port. Tens que pensar que en el nostre país hi ha gent de moltes maneres diferentes de pensar, i altres amb molta por a lo desconegut i d'apostar per les noves formes que proposem una inmensa majoria de catalans, i se'ls ha de convèncer de que anirem molt mes millor que ara, doncs tenim gent molt intel-ligenta i ben preparada i a més som culturalment una gent t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
LLUIS fletxa bcn
18 de maig de 2016, 18.39 h

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".

N.B. RECORDO QUE AL QUEBEC I EUSKADI VAN MARXAR LES EMPRESES MES IMPORTANTS.QUEBEC ,ESCOCIA ,P. BASC...ETC ,RES DE RES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
joan pere fletxa Catalunya Nord
18 de maig de 2016, 10.12 h

Sempre es Bla,bla,bla en el buid i pares mes !. Jo no em refio pas a Llach ni tampoc a JxRES ni tampoc amn Pucderes perque aquesta gents no fan pares llavors que tenen la majoria de Diputats al Parlament per fer la DUI !. Jo no crec pas que si fem la DUI ningu ens recolzaria perque allo no es pas veritat i per tenir el reconeixement Internacional cal declarar'se com Estat Independent i cal fer la DUI sino com volgeu que un estat ens reconeixen oi ?!. Llach hauria de haver quedat en el mon de la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
17 de maig de 2016, 21.23 h

Crec que te tota la raó quan afirma que els passos en el procés és tenen que fer be, sense presses i amb intel·ligència, convencent a tothom, incloent Europa i tot el mon, de que és el únic camí que ens han deixat. Solament fa falta llegir l'historia amb visió crítica i realista ( des que governaven els reis castellans), que quan en un principi havíem tingut una mica de força per imposar la nostre voluntat i drets com a ciutadans, (doncs teníem lleis recaptatòries abusives més de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Synera fletxa Barcelona
17 de maig de 2016, 19.32 h

AL BANQUET DE BALTAZAAR, LA MA DIVINA TRAÇÀ AMB UN ÍNDEX DECIDIT, FERM:

"MANE TECEL FAREST"

ES A DIR: “COMPTAT, PESAT, DIVIDIT"

I AIXÍ VA SER

LA MA JUSTA HA ESCRIT RECENTMENT UN ALT DICTAMEN

QUE SERVIREM AL NOSTRE GRAN FESTÍ

BON PROFIT!



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
17 de maig de 2016, 11.12 h


#5 "El populisme esquerranista tan de moda en l'esquerra catalana" dius?

Dona, lo que seria divertit és que l'esquerranisme el practiquessiu els de dretes i el dretanisme el practiquessin els d'esquerres.

També dius que tens dret a no ser insultada, però demostres que creus tenir dret a insultar tu. En resum: LA LLEI DE L'EMBUT, Isabel, i això és molt lleig. (Llach ingenu, rodes de molí tripartidistes ...)

Per cert, noia: permete'm que SENSE DIR-TE IDIOTA, et faci veure que això de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
17 de maig de 2016, 05.18 h


#5 Potser no , no ets convergent, Isabel, però uses els mateixos arguments falaciosos que ells. Un ocell verd que parla, no és un pardal, és un lloro. "Pels seus actes els coneixereu".

Ja pots anar dient que votaves "potser" PSC "o" ERC, que cal ser molt ingenuu per creure't.

Per què soleu ser tan FALSOS els convergents? per què? PER QUÈ MENTIU TANT I DISSIMULEU EL QUE SOU EN REALITAT?

Deixeu d'atacar ERC, si us plau, i dedique-vos a defensar Catalunya en comptes de sembrar ODI entre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Isabel C. fletxa Barcelona
16 de maig de 2016, 18.44 h

#4 No culpis als pobres convergents del què jo pugui escriure. Jo no sóc convergent. Mentre el Pujol pactava amb el PP, com tu dius, jo potser encara votava PSC o potser fins i tot votava ERC, ja veus. Jo no em dec a ningú ni sóc de ningú. Si parlo del que hauria de fer CDC és precisament perquè no tinc enlloc més on fer-ho, perquè no hi pertanyo, i perquè a hores d'ara és l'únic partit que s'acosta mínimament a la visió de país que jo tinc i al model de societat que m'agradaria ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 27
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
16 de maig de 2016, 17.42 h


#2 Isabel, filla, les teves PARANOIES estarien molt bé si te les guardessis i no les exhibissis en públic, però fer el ridícul com tu fas, no crec que sigui la millor manera d'enfocar-ho.

Ni tripartits ni punyetes: CONVERGÈNCIA, AMB EL SEU CORRUPTE JORDI PUJOL AL DEVANT, VA PACTAR CENT VEGADES AMB EL PP, i ara ens veniu amb les vostres collonades traïdores contra ERC !!!

Au, vosaltres torneu al "peix al cove i 3% al meu compte corrent", i deixeu de conspirar contra ERC. És repugnant q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.