directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

(Vídeo)Homs: "Si apuges ara impostos li fas un favor al senyor Montoro"

"Tant de bo no hi haguéssim d’anar a Madrid perquè voldria dir que som independents"

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Francesc Homs ha estat el primer convidat del nou programa 'El Matí de la República' un espai multiplataforma consorciat amb directe!cat. El precandidat de CDC ha fet tota una declaració d'intencions només començar: "tant de bo no hi haguéssim d'anar a Madrid perquè voldria dir que som independents". Tot i així ha dit que no depèn d'ells sinó que "estaria bé estar-hi poc temps a Madrid, però depèn de les institucions Catalanes i de Catalunya. Mentre allà es decideixen coses que ens afecten aquí, hi hem d'anar."


francesc homs, radio kanal barcelona, el mati de la republica
Francesc Homs a El Matí de la República
© directe!cat


francesc homs, radio kanal barcelona, el mati de la republica
Francesc Homs a El Matí de la República
© directe!cat

Comparteix
   


Etiquetes
Francesc Homs, precandidat a CDC per anar a Madrid a les properes eleccions de l'Estat espanyol ha donat motius per anar a fer política a la Meseta a l'entrevista a El Matí de la República, un programa multiplataforma que col·labora amb directe!cat i que avui s'ha estrenat: "No podem desenvolupar el nostre projecte polític com a nació però no ho deixarem en mans de Madrid. Mentre allà es decideixen coses que ens afecten aquí, hi hem d'anar.
 
Homs ha manifestat que hagués fet junts pel sí a Madrid si es tracta d'anar-hi per només 18 mesos "hagués estat molt més clar i més nítid. Haguéssim fet una demostració de força". En aquest sentit ha comparat la situació amb Escòcia, on L'SNP és un sol partit que aglutina tota la força independentista.

Sobre la llista única

Homs ha volgut deixar clar que "a mi no em fa gens de por representar convergència, el que diuen les enquestes no és el motiu per fer una llista conjunta". I ha posat d'exemple que la unitat no faria guanyadora al partit d'Ada Colau.

Pugna entre ERC i CDC

Homs ha estat contundent: L'independència no és un tema de 'pit i collons' sinó de democràcia i de fer política. "Des d'ERC se'ns va dir: no sou creïbles si aneu amb en Duran. I van prendre una decisió: trencar amb UDC. I ara ERC s'acosta a uns altres que no són independentistes que són els de la Colau. Si fem estratègies de partit d'uns contra els altres, no arribem ni a la cantonada".

Homs ha estat molt taxatiu sobre el debat social i nacional: "En aquest espai de temps tan curt no ens hem d'anar a diferenciar. Si algú és de dretes o d'esquerres li pesa més l'eix social que el nacional no vol realment la independència".

IRPF amunt o avall?

Homs ha volgut fer un preàmbul sobre aquest tema: "El debat de l'IRPF s'ha de contextualitzar: s'ha de tenir en compte que serien uns diners que no es rebran fins al 2020. Si apuges ara impostos li fas un favor al senyor Montoro.

En aquest sentit ha afegit que amb aquest debat sembla que estiguem donant la raó a Cs, PSC i Colaus que diuen que sí que hi ha marge amb l'autonomisme: "o fem la independència o ens quedem tots atrapats. I de l'Agència Tributària de Catalunya i la seva creació no se'n parla".

La via Colau

Sobre les terceres vies i altres succedanis, Homs ha opinat que "són utopies. Ho anem provant des de fa més d'un segle. Ho hem provat tots tot".

El precandidat convergent ha dit que Ada Colau està reconstruint el discurs que havia fet anteriorment el PSC, que ara ha abandonat el dret de decidir, s'ha apropat a Ciudadanos: "la sensació és que no n'han après mai. A la roda de premsa de Podemos no es va parlar del referèndum i quan els vaig trucar em van dir que se n'havien oblidat però que no patíssim. O el tema del ministeri de la plurinacionalitat, un ministeri per entretenir-nos".

Això de la vella i nova política és més fals que la copa d'un pi. Hi ha bona política i mala política.
 
Primàries a CDC

Homs també ha parlat sobre el procés de CDC per a escollir el seu candidat a les eleccions espanyoles: "Si jo sóc candidat, no faré una campanya en contra de ningú.

Porto a l'esquena 2400 km, jo conduint, perquè aquestes primeres són de debò. I que digui que no és una falta de respecte i s'ha d'informar.

CDC el partit més coherent

Segons Francesc Homs, ningú ha fet tant a l'inventari d'accions a favor del procés com CDC "el procés arrenca gràcies a Artur Mas i té força per crear Junts pel Sí. CDC és el partit que té imputats per posar les urnes. I vam convidar a ERC però no hi van voler ser. CDC ha pres decisions com trencar amb UDC."

En aquest sentit ha aprofundit que "No em serveix dir: 'jo he estat independentista des de tota la vida' i després han fet president a José Montilla.

Els que eren independentistes de tota la vida no feien política independentista. Nosaltres ara que ho som, la fem".

Respecte la seva iputació, Homs ha dit que: "com més gran sigui la meva pena més gran serà la nostra llibertat".

Francesc "Joms", li diuen a Madrid 

Homs ha explicat que per Madrid sovint li criden 'viva espanya' i ell contesta amb un somriure 'i por muchos años'. Ha reblat que pels carrers de la capital del Reino li diuen 'Joms' en comptes d'Homs i, fent broma, ha explicat que ell els contesta: "Jombre! Que dia Jace Joy!". Segons Homs, "com que ens consideren estrangers es pensen que l'H és sonora".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
17 de maig de 2016, 21.38 h

6 ) Synera , No importa que las Grans Fortunes no siguin Catalanes pero si son Catalanes i Espanyoles LAS RENTAS ALTES Que son las que vol se PUJIN ELS IMPOSTOS E.R.C. I LA CUP Segur si podrien sumar altres partits politics d´esquerres del parlament NO Volen PUJA IMPOSTOS Pero si els volen Baixar i BAIXAR IMPOSTOS Hu han fet sempre les DRETES Catalana i Espanyola ..PUJA IMPOSTOS Es de sabis i de valents ja que tens mes diners per fer coses HASTA RAJOY VA PUJAR IMPOSTOS Per q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
17 de maig de 2016, 20.45 h

#5 GRANS FORTUNES CATALANES QUEDEN POQUES I MOLTES (DESCONEGUDES) SÓN A FORA, COMO TOTES LES GRANS D'ARREU DEL MON. LES QUE RESTEN NO ELS HI VÉ D'AQUÍ.

QUI SOSTENTA CAT SÓN LES CLASSES MITJANES LA PRODUCTIVITAT DE LA QUAL PRODUEIX, POT SER, EL 75% DEL PB CATALÀ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
17 de maig de 2016, 20.09 h

HOMS CDC CONVERGENCIA .. C.I.U. No voleu PUJA IMPOSTOS Per no molestar als grans amics bostres las Grans Fortunes Catalanes Moltes aconseguidas duran la Dictadura de Franco PUJA IMPOSTOS En temps de Crisis es lo mes normal per sortir de la crisis molt millor NO PUJEU IMPOSTOS SI BAIXAR IMPOSTOS PERO NO FEU MES BARATES LAS UNIVERSITATS DE CATALUNYA Que son las mes Cares de Espanya i de EUROPA .... ¿ PER QUE TENIN LA UNIVERSITAT A CATALUNYA TAN CARA ? I Ningu la vol baixar tampoc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
17 de maig de 2016, 20.04 h

HOMS No prenguis el pel als Catalans PUJA IMPOSTOS Ajuda millor a paga el deuta Català Evitar fer RETALLADES SOCIALS .. Baixar impostos con voleu fer ES Matar Eliminar EL ESTAT DELBENESTAR SOCIAL Es obrir la porta a fer MES RETALLADES SOCIALS A Catalunya Aixo si culpareu a MADRID Pero la culpa es bostra de baixar tan els impostos PUJA IMPOSTOS ES LLUITAR CONTRA LA POBRESA Baixar els Impostos es allarga la Pobresa i el Atur


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Barcelona
17 de maig de 2016, 19.36 h

#1 ', t'equivoques de mig a mig. El vot que més tem Espanya és precisament el vot a Convergència. Fixa't tu que la guerra bruta només apunta en direcció convergent. I fixa't també com, cada vegada que Convergència perd voten favor d'ERC i la CUP, Espanya respira alleujada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
17 de maig de 2016, 18.47 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de maig de 2016, 16.50 h



El favor a Montoro i a tots els espanyols els hi dfas si durant 30 anys votes a favor d'ells a canvi d'un PEIX PODRIT AL COVE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.