directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 12:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

La prohibició de les estelades fa la volta al món i arriba fins a Papua Nova Guinea

Recull del ressò a la premsa internacional de la decisió del govern espanyol, en què es recorda la controvèrsia de la final de Copa l’any passat i la indignació del Barça

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre - La prohibició de les estelades per part del govern espanyol ja ha arribat a molts racons del planeta en poques hores, amb certa confusió entre l’estelada i la senyera que en alguns casos fa la bola més gran. Mitjans de comunicació de països propers com França, el Regne Unit i Alemanya ja s’han fet ressò de l’enèsim xoc entre Catalunya i l’Estat, però aquesta vegada la notícia ha viatjat gairebé 15.000 quilòmetres fins a arribar a Papua Nova Guinea. Repassem les informacions d’alguns dels principals mitjans del món que de moment s’han fet ressò, en què en molts casos es recorda la polèmica de la final de l’any passat:

L’Équipe (França)“Copa del Rei: El Barça defensa el dret dels seus fans d’onejar la bandera catalana”: un dels rotatius esportius més populars del món es fa ressò de la notícia directament recollint la reacció del Barça mitjançant el comunicat fet públic ahir. Es dóna la circumstància que tracta l’estelada com si fos la senyera, ja que s’hi refereix com “la bandera catalana” sense especificar el significat afegit que representa l’estelada. Recorda també la multa de 30.000 euros que el club català va haver d’afrontar ara fa un any en motiu de l’aparició massiva d’estelades a la grada durant la final de la Lliga de Campions a Berlín.

Daily Mail (Regne Unit)“El Barça condemna la prohibició de la bandera nacionalista a la final de Copa”: en una informació d’agències, el tabloide britànic es refereix a l’estelada com a “bandera nacionalista catalana” i diu que la policia ha dit que “no estarà permesa a l’estadi Vicente Calderón a Madrid sota les lleis nacionals contra la violència, racisme, homofòbia i intolerància a l’esport”. La publicació parla de la manca de llibertat d’expressió que, segons el Barça, suposa la mesura, i de la xiulada massiva a l’himne d’Espanya durant la final de l’any passat.

The Telegraph (Regne Unit)“El govern espanyol prohibeix les banderes independentistes catalanes a una final de futbol”: l’article, signat des de Madrid, és el que entra més a fons en la qüestió perquè explica que la policia “escorcollarà com a mínim 19.000 seguidors del FCBarcelona [...] per evitar que ensenyin ‘símbols incendiaris’ com la bandera quadribarrada anomenada ‘estelada’”. També menciona que es destinaran 2.500 agents per aquest motiu, però alhora diu que tot i que potser es prohibeix la mostra d’ensenyes sobiranistes, “no pararan milers de seguidors catalans escridassant i mofant-se de l’himne nacional espanyol en presència del Rei, com ha estat habitual els últims anys quan el Barça ha jugat la final”. Recull la reacció del conseller Mundó i fins i tot la de García Albiol, en contra de la prohibició.

Daily Record (Regne Unit) – “El Barça critica durament l’ordre policial d’aturar que els seguidors onegin banderes catalanes a la final de la Copa del Rei contra el Sevilla”: es fa ressò del comunicat del Barça, a l’interior menciona el significat de l’estelada, també parla de les multes que es va endur per les estelades que hi havia a la final de la Champions l’any passat i al partit disputat al Camp Nou de la Copa d’Europa contra el Bayer Leverkusen aquesta temporada.

Sport.de – N-TV (Alemanya)“Prohibides les banderes catalanes a la final de Copa”: el mitjà de comunicació esportiu alemany explica que són les insígnies independentistes les que no estaran permeses en el subtítol. A més, recorda la final de l’any passat, en què l’himne espanyol va ser xiulat i també es van poder veure multitud d’estelades.  

The Star (Malàisia)“El Barça condemna la prohibició de la bandera nacionalista a la final de Copa”: la informació també prové de l’agència Reuters i és pràcticament pastada a la que publica el Daily Mail en la seva edició digital.

Network Ten (Austràlia) – “El Barça critica durament la prohibició de la bandera catalana a la final de Copa”: en una informació basada en l’agència France Presse, el web del canal de televisió australià Ten, el tercer més antic del país, explica que el Barça ha reaccionat a la notícia denunciant la “falta de llibertat d’expressió”. A diferència de la majoria de la resta d’informacions, però, també dóna més context i diu que Catalunya gaudeix d’un “grau alt de llibertat en educació, sanitat i policia”, però “farta de molts anys demanant més autonomia en els impostos –queixant-se que paga més a Madrid del que rep-, la regió ha virat cap al separatisme”.

EMTV (Papua Nova Guinea)“El Barça condemna la prohibició de la bandera nacionalista a la final de Copa”: el web de la televisió més antiga de Papua Nova Guinea té en portada de la secció d’esports la notícia, que és pràcticament calcada a la de The Star o el Daily Mail, perquè recull el teletip de Reuters. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
PEPON fletxa SANT BOI
20 de maig de 2016, 16.41 h


Bragas, calzones y tambien eso que llamais "PARRÚS".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Francesc fletxa Calders.
20 de maig de 2016, 10.58 h

#27 Algunas bragas, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
PEPON fletxa SANT BOI
20 de maig de 2016, 06.29 h

LA BANDERA DE MI CASA ES LA ROPA QUE TENGO TENDIDA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
joan fletxa tarragona
19 de maig de 2016, 23.04 h

Han quedat ben retratats.Aquesta gent d´Espanya,és creu que això és una democràcia i que poden fer els que els hi rota dels c...Ni son una democràcia ni saben qué significa,nii el respecte ni l´educació que a això obliga


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Iu fletxa Mataró
19 de maig de 2016, 22.30 h

inquisidors fan 5.000 independentistes per dia. Gràcies nanes!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
19 de maig de 2016, 22.04 h



TINDRÍEM QUE ANAR AMB LA BANDERA DE PANAMÁ............


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
19 de maig de 2016, 20.50 h

Estelades als balcons i toquem els ous a fatxes i borbons!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
19 de maig de 2016, 20.03 h

















#12 Nene, que milites en la ONG "Paletos sin Fronteras" no me importa , pero eso de fantasear con que te metes BOTIFARRAS por el culo, cuando es OBVIO Y DE DOMINIO PÚBLICO que lo que tu te metes por el culo antes de meterlo en el potage, són MORCILLAS ACHALCHICHADAS ! ! ! ! !


















Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
19 de maig de 2016, 20.00 h









#19 A ver si tengo suerte y respondes de una vez a mis preguntas, chavalín asustadizo Cagarroneses:
:





Eso de nazis, lo dices por los guarros que se follan a tu madre cuando se prostituye a 15€ en la carretera? o quizá a los bujarrones a los que tu pagas 20E para que te den pol culo mientras tu chillas como una coneja pariendo?








Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
19 de maig de 2016, 19.38 h

Tots vosaltres teniu l'Estelada al balcó ? Doncs vinga, a que espereu ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.