directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Joan Tardà revela la clau per arrossegar el sector Colau a l’independentisme

El dirigent republicà diu que els que encara són unionistes ho són per raons emocionals i per por

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Joan Tardà ha revelat l’estratègia per arrossegar el sector que envolta Ada Colau cap a l’independentisme. En una entrevista al programa 'El Matí de la República' de Ràdio Kanal Barcelona (RKB), el número 2 a les llistes d’ERC al Congrés per Barcelona, ha explicat que s’ha de guanyar “la batalla ideològica” entre els que ja aposten per la sobirania màxima amb els que només es queden en l’autodeterminisme. Segons ell, els ciutadans que encara aposten per la unió amb Espanya ho fan per “raons emocionals i la por”, però que fins i tot “votants de Ciudadanos diuen que tal vegada viuríem millor” amb la independència. I aquest és el missatge que, segons Tardà, ha de fer arrossegar al sector Colau. 




Comparteix
   


Etiquetes

"El PSOE només ofereix un acord amb el PP i Ciudadanos per canviar la Constitució, que seria una reforma molt epidèrmica"

En aquest sentit, el diputat d’Esquerra Joan Tardà ha afirmat que el discurs actual de reforma d’Espanya d’En Comú Podem “caduca”. En concret, caducarà el 26J, quan es constati de nou que el canvi a l’Estat no és possible i ho ha justificat amb l’argument que el PSOE només ofereix “un acord amb PP i Ciudadanos per canviar la Constitució, que seria una reforma molt epidèrmica”. El número 2 a les llistes d’ERC al Congrés per Barcelona ha afirmat que espera que després dels comicis “la gent de Podemos Catalunya reconeguin que Espanya no canviarà”. De fet, ha assegurat amb rotunditat que “construir una república no és fàcil, però canviar la monarquia espanyola ho és molt, molt menys”.

"Seria una derrota política que no poguéssim aprovar els pressupostos"

A més, el diputat republicà al Congrés des de 2004 ha insistit en la necessitat de mantenir el full de ruta i la fermesa per “acumular forces”. Per exemple, iniciant el procés constituent i “greixant l’entesa amb la CUP”. Tant és així que davant el presentador del programa El Matí de la República, Èric Bertran, ha admès que “seria una derrota política que no poguéssim aprovar els pressupostos”. Tardà creu que l’únic que podria modificar el full de ruta és que a l’Estat “es tornin bojos i ofereixin un referèndum”. En aquest escenari hipotètic, planteja que el Parlament discuteixi la conveniència d’acceptar-lo. L’autorització d’un plebiscit seria l’únic que faria Esquerra investir un president espanyol, segons el dirigent republicà. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
7 de juliol de 2016, 12.18 h

NO SÓN FIABLES, EN SÓC ESCÈPTIC, PEL QUE DIUEN, FAN I ESCRIUEN, ELS QUE D'ESQUERRES? I NO FAN RES MÉS QUE APUNTALAR LES ESTRUCTURES FORMADES A SANG I FOC CONTRA EL POBLE. EXPLICITEN LA INCAPACITAT COGNITIVA DE LA ANÀLISI ADEQUADA I TANMATEIX LA POLÍTICA A DESPLEGAR PER CAPGIRAR LA HISTÒRIA FORMADA PER BORBONS, EXÈRCITS, GUERRES, DESTRUCCIÓ DE DRETS DEMOCRÀTICS DE LES NACIONS CONQUERIDES. ETC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
LLUIS fletxa bcn
6 de juliol de 2016, 18.28 h

Cataluña, ante el desafío secesionista
La inversión extranjera huye de Cataluña mientras se dispara en MadridCoincidiendo con los tres primeros meses de Puigdemont, sólo llegó a esta comunidad el 15,5% del dinero foráneo invertido en todo el Estado
LVL

N.B. EL VOT DE COLAU NO ÉS SEPARATISTE,XIMPLE !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
21 de maig de 2016, 03.39 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 de maig de 2016, 16.01 h

DES DE UNA POSICIÓ D'ESQUERRES VERITABLES I FINS I TOT DELS DEMOCRÀTES, EL SALVAGUARDAR LES ESTRUCTURES CREADES A SANG I FOC, AL REGNE DE vALÈNCIA, DE MALLORCA, CATALUNYA, TOTA LA SANG VESSADA I LA MALDAT FINS EL TERROR GOVERNANT, ÉS I SERÀ TOSTEMPS UNA POSICIÓ REACCIONÀRIA DE DRETA EXTREMA I DURA / LA PARTICIÓ DE CATALUNYA (SIS COMARQUES REGALADES A FRANÇA, PEL REGNE CASTELLÀ), DE MANERA CRUENTA, ÉS DE CECS I NULS / NI PODEMOS, NI ROMANÇOS TOTS, D'UNA MANERA O ALTRA DEFENSEN LA "... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
20 de maig de 2016, 12.02 h

Per ser polítics són molt curts de mires i massa lents.

Pot ser es que son profundament unionistes i a la majoria parlamentaria catalana que els parteixi un raig

Bonic, molt bonic i democràtic!

Representen la tirania populista


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.