directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les Terres de l'Ebre veuen perillar la vegueria després de la sentència del TC

S'intueix que el tribunal espanyol només possibilitarà un simple canvi de nom mantenint els límits provincials

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut podria acabar frustrant també la creació de la vegueria de les Terres de l'Ebre. Així ho considera el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, que després d'una valoració inicial de la sentència, considera que el TC únicament permetrà 'canviar el nom' de les actuals diputacions i impedirà crear vegueries que no coincideixin amb els límits provincials. 'És molt negativa i, possiblement, ens deixa en un dels pitjors escenaris que podíem preveure', ha declarat Salvadó, que ja ha anunciat una reunió, la setmana vinent, amb els partits i agents socioeconòmics del territori per preparar una resposta unitària.

Comparteix
   


Etiquetes
Després de l'esprint polític i legislatiu dels últims mesos, no exempt de controvèrsia, per concretar la posada en marxa de la vegueria de les Terres de l'Ebre abans de les eleccions al Parlament, la sentència del TC espanyol podria haver acabat tirant pel terra tots els esforços polítics de materialitzar el reconeixement territorial de les Terres de l'Ebre.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, també coincidia en aquest diagnòstic atenent a que sembla que la sentència no accepta la creació de més vegueries que províncies. És a dir que el TC espanyol les admet sempre que es limitin a ser un simple canvi de nom de les Diputacions provincials, perquè 'no permetria crear àmbits infraprovincials'. També ha alertat de la tensió territorial que generarà la sentència en territoris com les Terres de l'Ebre.

Amb un to clarament pessimista, Salvadó, que ha apel·lat a la prudència i ha recordat que el text complert de la sentència no es coneixerà fins la setmana vinent, i desxifra, darrere del 'llenguatge críptic' del Constitucional, un veto a les vegueries que modifiquin els límits provincials. 'Tenim la intuïció que la sentència pretén només canviar el nom de les diputacions i dir-se vegueria i no possibilitarà crear noves vegueries, que era l'objectiu de les Terres de l'Ebre', ha declarat.

De confirmar-se aquest extrem, assegura, caldrà 'plantejar una resposta específica des de les Terres de l'Ebre': 'hem de continuar exigint que es pugui portar a terme la vegueria'. Amb aquest objectiu, apunta, el delegat es reunirà la setmana vinent amb els partits polítics i els agents socioeconòmics del territori per dibuixar una possible reacció 'específica, contundent i clara', això si, dins del marc de la 'resposta nacional'.

El delegat aposta per buscar una 'solució per reconduir' aquesta situació i poder tirar endavant la vegueria, però adverteix que la resposta a la sentència ha de ser 'contundent', en la mesura que aquesta contundència 'farà més fàcil trobar vies alternatives'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Josep Maria fletxa Riba-roja d'Ebre
6 de juliol de 2010, 10.18 h

Sobre les Terres de l'Ebre com a vegueria s'ha creat una bombolla mediàtica irreal afavorida des de determinats cercles tortosins que un cert àmbit de la cultureta identitària riberenca s'ha fet seua (però sense consultar la ciutadania ni els municipis). La realitat s'acaba imposant, i la Ribera d'Ebre ha d'estructurar el seu futur sobretot des d'un punt de vista intern, en segon terme de manera conjunta amb Priorat i Terra Alta i en un tercer nivell vinculant-se amb les àrees de Tarragona-... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 de juliol de 2010, 08.53 h

La Ribera d'Ebre som de les Terres de l'Ebre, i de la Vegueria de l'Ebre, per això portem l'Ebre al nostre ADN!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 de juliol de 2010, 18.43 h

La Ribera d'Ebre no vol formar part de la vegueria de l'Ebre


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 de juliol de 2010, 21.25 h

Defensar l’estatut és defensar l'esclavitud!
Defensar ser Estat es defensar la llibertat!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.