directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont a Newsweek: Seguirem amb el full de ruta independentment del #26J

El president apunta al setmanari la "paradoxa" de la UE per les "piruetes" que fa per evitar el 'Brexit' i la indiferència vers l'economia catalana

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Els internautes poden llegir aquest dissabte al web de setmanari Newsweek una anàlisi de la política catalana en què destaca la intenció de l'executiu encapçalat per Carles Puigdemont de seguir amb el full de ruta per la independència més enllà del resultat de les eleccions espanyoles del 26 de juny. En una entrevista que el president del Govern va oferir al setmanari novaiorquès de difusió internacional durant la seva visita a Londres, Puigdemont afirma que "la política catalana es va emancipar de la política espanyola el 27 de setembre". Puigdemont apunta, a més, la "paradoxa" en el si de la Unió Europea per estar fent "tot tipus de piruetes" per evitar la sortida del Regne Unit –l'anomenat 'Brexit'-, de la UE quan, per contra, "semblen indiferents a la (nostra) economia".


Comparteix
   


Etiquetes

Puigdemont, president de Catalunya a Newsweek

L'article, que porta per títol 'Carles Puigdemont, president de Catalunya. Perquè les eleccions espanyoles no importen', està signat per Josh Lowe, redactor que des des gener del 2016 cobreix la informació política en el marc de la Unió Europea . Centrat en una entrevista amb traductor que el president va oferir a la delegació del Govern a Londres i de les seves declaracions en els diversos actes que va presidir durant la seva visita a la ciutat, l'escrit vol fer una anàlisi de la realitat política catalana i de les expectatives vers les eleccions al Congrés i al Senat del pròxim 26 de juny.
 
"La política catalana es va emancipar de la política espanyola el 27 de setembre"

 Destaca la publicació sobre la conversa amb Puigdemont, que el descriu com "un home d'aspecte seriós, amb ulleres de muntura metàl·lica i que a vegades et sorprèn per la força de les paraules que surten de la seva boca". "Des de llavors, s'ha actuat amb una mentalitat sobirana, i amb sobirania política", afegeix.

Seguir endavant amb el full independentista

L'escrit també indica que Puigdemont no té cap preferència sobre quina formació hauria de guanyar els comicis del juny i que es mostra "desdenyós" vers Podemos, l'única força espanyola que dóna suport explícit a un referèndum a Catalunya. "No tenen prou força política, possiblement la coalició de govern resultant de les pròximes eleccions anirà més cap a la dreta", afirma. Newsweek assenyala que "enlloc d'esperar a un 'govern favorable' a Madrid", Puigdemont "té la determinació de seguir el 'mapa cap a la independència', traçat a partir de la consulta del 9-N i després de la suma de forces independentistes al Parlament pel 27-S".
 
Recordant la seva sobtada arribada al capdavant del Govern de la Generalitat el passat mes de gener arran del 'pas al costat' de Mas per afavorir l'acord 'in extremis' de Junts pel Sí i la CUP, el setmanari pregunta a Puigdemont si estava "atemorit" per assumir el càrrec i la responsabilitat de liderar el curs del full de ruta. "Riu", indica la publicació, "no és un projecte de divuit mesos. De fet ha estat en marxa durant cinc anys i aquesta és la darrera fita", assenyala. En aquest sentit, el president compara la capacitat de negociació i de diàleg en el si de la política catalana amb la incapacitat d'entesa demostrada per els partits espanyols després dels comicis de 20-D on no s'ha aconseguit formar govern.
 
L'article, il·lustrat amb una fotografia de Puigdemont i Rajoy junts i amb posat seriós durant l'homenatge que es va fer a les víctimes de la tragèdia aèria de Germanwings el passat 23 de març, finalitza amb una pregunta retòrica: "Així que, la independència de Catalunya és inevitable". "No hi ha cap altra alternativa que la independència de Catalunya", apunta el president a Newsweek. "S'hauria de ser molt radical per defensar el que tenim ara", conclou.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
LLUIS fletxa bcn
24 de maig de 2016, 19.56 h

9-N .Llamada potencialmente a votar es de 6.228.531 personas. Teniendo en cuenta este censo, orientativo, habría votado un 37,02%.
CIUTADANS A CATALUNYA 7,5 MILIONS.

Este es el escrutinio:
· -Sí-Sí: 80,76% (1.861.753 votos).
· -Sí-No: 10,07% (232.182 votos).
· -Sí-En blanco: 0,97% (22.466 votos).
· -No: 4,54% (104.772 votos).
· -Blanco: 0,56% (12.986 votos).
· - Otros / Nulos: 3,09% (71.131 votos)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
22 de maig de 2016, 19.57 h

#3 Aquests números no te'ls creus ni tu están borracho, encara que subnormal si que ho ets bastant. Si fossin certs, no creus que els cavernícoles del govern no impedirían que es fessin les eleccions i així s'acabaria les nostres insistències. Si us plau, no facis més el ridícul repetint i repetint el mateix cuento cada dos per tres, doncs els catalans som gent culte i ens ofen que ens prenguis capaços de creu-rels.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
21 de maig de 2016, 18.02 h

#1 El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional que pogués prohibir una declaració unilateral d’indepen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
21 de maig de 2016, 17.58 h

Els paisos són el que els seus ciutadans volen que sigui. Ara i demà. Els de cada país, és clar. I contra això no hi ha res a fer, agradi o no. Al Quebec, a Flandes, A CAT, al Sahara i arreu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
LLUIS fletxa bcn
21 de maig de 2016, 17.30 h

N.B. EM VIST EL RESULTAT AL QUEBEC ,PAIS BASC I ESCOCIA:RES DERES TRET DE LA MARXA D'EMPRESES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
LLUIS fletxa bcn
21 de maig de 2016, 17.25 h

E. 27-S.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.510.713

VOTANTS: 4.115807

Separatistes: 1.949241

Separatistes: 35% DEL CENS (47,8% DEL VOTS) .

N.B.AIXÓ DE DEMANAR L'IND. AMB EL 35% DEL CENS HARREM DE VEURE-HO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
21 de maig de 2016, 14.12 h

Ara que ve l'estiu i milions de turistes d'arreu del món ens visiten. Omplim els balcons d'estelades i internacionalitzem la nostra causa sense sortir de casa i que tothom sàpiga que Catalunya vol viure en llibertat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
21 de maig de 2016, 13.53 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.