directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Veïns i treballadors de Gràcia troben desmesurada la violència emprada pels manifestants

Gràcia es refà l'endemà dels aldarulls pel desallotjament del 'Banc Expropiat' entre l'estupefacció i la indignació

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El barri de la Vila de Gràcia de Barcelona va recuperant progressivament la normalitat després dels aldarulls d'aquest dilluns a la nit per el desallotjament del centre social conegut com a 'Banc Expropiat', a la travessera de Gràcia de Barcelona. Però els veïns no obliden els moments de tensió viscuts anit ni tampoc les destrosses a mobiliari urbà, a les motocicletes i cotxes estacionats al carrer i als establiments on van habitualment, com un supermercat que va patir danys a l'exterior i a l'interior, els bancs i caixes. "La veritat és que no ho entenem", assenyala Laura Ruiz, veïna del barri. "Et pots queixar, però perquè han de rebre els ciutadans que després han de pagar tot això?" ha qüestionat. Aquesta creixent indignació d'una part dels graciencs ja es comença a notar tímidament. Un veí ja ha volgut expressar la seva opinió enganxant un senzill cartell fet amb un full i escrit a mà on es pot llegir; "Ocupes fora del barri".

Comparteix
   

Els treballadors i propietaris dels negocis afectats també passen ara el tràngol de veure i reparar les destrosses que es van fer durant i després de la manifestació. "Això no pot ser", exclama a l'ACN Àlex Graells, qui des de fa 19 anys porta el quiosc que es troba a escassos vint metres del local ocupat, que abans era una entitat bancària. "Fins i tot els donava suport per la seva tasca social al barri", ha assenyalat. "Però fins aquest punt, destrossant, fent pintades i cremant… no pot ser que cadascú faci el que vulgui", afegeix.
 
Graells, com molts veïns de la zona, valorava les activitats que s'estaven duent a terme des del Banc Expropiat, com tallers, cursos i recollida de roba per a persones sense recursos. Cinc anys de convivència pacífica, tot i que va aquest vincle començar també de manera abrupte a l'octubre de 2015 quan es va ocupar el local. Va ser arran d'una manifestació convocada arran del desallotjament d'unes cases ocupades situades a la part alta de Gràcia, al carrer Mare de Déu de la Salut. Com una còpia del que va passar ahir, els manifestants van fer un recorregut per el barri sense incidents importants, fins que en la recta final de la protesta, uns encaputxats van causar destrosses a diversos indrets, com a la plaça Rovira.
"Jo amb ells tenia bon rotllo", diu Àlex Graells, afegint que el que no entén és com els qui gestionaven el Banc Expropiat hagin permès que la seva marxa hagi deixat ara tant mal regust de boca al veïnat per les destrosses al barri. "Diuen que no són ells i que són quatre incontrolats", indica. Però jo els dic que 'sou vosaltres els qui els heu de controlar'", subratlla. "No pot ser que això sigui 'can pixa'. "Això no pot ser, sincerament".
 
Segons fonts policials, alguns dels manifestants van començar a trencar mobiliari, a fer barricades i a cremar contenidors i els agents van començar a dispersar els autors dels incidents en veure que els Bombers de Barcelona tenien dificultats per arribar al lloc de les flames. "Aquí és quan va començar el merder", explica a l'ACN Robert Wanwart, que viu al costat del Banc Expropiat. També lamenta l'actitud violenta d'alguns dels qui participaven a la protesta per el desallotjament del centre cívic. "S'han de respectar les decisions judicials", recorda.
 
Els aldarulls es salden amb un detingut -que suposadament duia una motxilla amb productes inflamables-, i quinze atesos pels Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de les quals 14 eren agents policials, per ferides lleus i només una va requerir trasllat a l'hospital. Des del bàndol manifestant, però, s'apunta que quatre persones presentaven ferides per projectils viscoelàstics disparats per la policia. El districte de Gràcia ha xifrat els desperfectes en 60.000 euros, entre els quals destaca un vehicle de neteja cremat, dos vehicles més de neteja amb vidres trencat, nou contenidors cremats, vuit papereres trencades, un turisme bolcat i una moto cremada.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
JOan M fletxa Villaconejos
25 de maig de 2016, 10.31 h

Quina me de gent es aquesta que ens destrossa el barri perquè no poden fer el que els rota?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
25 de maig de 2016, 01.21 h

#5

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
ets una caca fletxa ets una caca
24 de maig de 2016, 23.29 h

#10 cagarro


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
24 de maig de 2016, 22.57 h

No son manifestantes, son delincuentes comunes, eso si, amparados por la alcaldesa y los que sólo quieren que les aprueben los presupuestos, importándoles una mierda los vecinos de Gracia y los pobres trabajadores a los que les han quemado el coche y las motos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
24 de maig de 2016, 20.01 h

SI Els Okupas no fueran Violentos no tindrien que interbindra els MOSSOS DE ESCUADRA ,, Que no tinguen OKUPES i no tindran que sortir als Mossos de Escuadra a mantenir el orden i la Seguratat acaba amb la Violencia .. Es con LA FINAL DE LA COPA DEL REI Tenen una solució que no PITIN ELS CULERS Que no entrin ESTELADES al Camp en una Final de COPA DEL REI Que la Guanyin els dos Equipos de MADRID Con han ganado arribar els dos a LA FINAL DE LA CHAMPIONS ... ¿ PER QUÈ NO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
jordibcn fletxa Barcelona
24 de maig de 2016, 18.25 h

#5 Ets plom, para ja i comenta sobre el comentari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
24 de maig de 2016, 18.18 h

2 ) Pep mira hu poden dir de unaltra manera sense insultar-los tan fort ,, VOTAR A LA CUP . = A VOTAR A PODEMOS Son ben iguals hijos de papa pijos .caprichosos que no saben ques pasar gana patir .... A Cardedeu detenten uns 400 PISOS BUITS Molts de BANCS I IMMOBILIARIAS Pero el nostra Ajuntament de E.R.C. y LA CUP No volem posar CAP MULTA ni als Bancs ni a les Immobiliarias per tenir-los Buits BALLA Anti-Capitalistes mes falsos i amics dels Banqueros dels Bancs cuan volem ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE TODOS LOS ESPAÑOLES, en todos los españoles estamos incluidos (obviamente) TODOS los catalanes. ADIOS MASS ADIOS
24 de maig de 2016, 18.16 h



HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUA HHUA HUAH HUAH

LLEVA AÑOS ALLI Y PARECE QUE NO HA EXPLICADO MUY BIEN LA COÑA DEL PRUSES

Múnich despide a Guardiola con el «Que viva España»

http://www.abc.es/deportes/futbol/abci-munich-despide-guardiola-viva-espana-201605240834_noticia.html

Guardiola, pasmado cuando la afición del Bayern le despide con el 'Que viva España'
http://www.elperiodico.com/es/noticias/extra/pep-guardiola-y-viva-espana-despedida-bayern-5153785


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
24 de maig de 2016, 16.34 h

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional que pogués prohibir una declaració unilateral d’independè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marta fletxa Catalunya
24 de maig de 2016, 16.25 h

La Cup és xusma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.