directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El cinisme apodera el discurs de PSC i CSQEP

Ambdós formacions necessiten recórrer al record d’Artur Mas per mirar de desacreditar els nous pressupostos, obviant l’adversari real

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Tant PSC com CSQEP ja han anunciat aquesta mateixa tarda la negativa a aprovar els nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya, que ha presentat avui Oriol Junqueras. El SPC ha dit que presentarà, a més, una esmena a la totalitat, una reacció calcada a la que ha emès CSQEP.

 

ada colau, jaume collboni, psc, socialistes, barcelona en comú
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes

El PSC, amb l’ànim de bloquejar el govern independentista

Les intervencions d’avui del grup del PSC al Parlament i del de CSQEP es podrien copiar i enganxar. Tant Eva Granados com Joan Coscubiela han expressat el mateix ànim de bloquejar els comptes que presentava aquest matí el vicepresident econòmic del govern, Oriol Junqueras. Granados ha dit que el seu grup presentarà una esmena a la totalitat als comptes ja que els considera “continuistes” amb la gestió del govern anterior d’Artur Mas, i ha dit que no ha vist reflectits els compromisos que va adquirir el govern amb el Ple d’Emergència Social del Parlament.

La intervenció de CSQEP, calcada a la del PSC

Al seu torn, el portaveu de CSQEP, Joan Coscubiela, ha criticat "l'escassa credibilitat de les dades, el caràcter escassament social de la despesa i la renúncia a tenir una política fiscal pròpia". El representant d’ICV en aquesta coalició també ha fet la seva referència al president Mas: “Aquest és el pressupost del senyor Mas sense Mas”. “Amb 2.276 milions menys en despesa social que el 2010, alguns han tingut la barra de presentar-lo com el més social de la historia”, Coscubiela fins i tot ha emprat la paraula “continuista”, com el PSC i d’aquesta manera han iniciat la pressió política cap a la CUP perquè deixi a l’estacada el govern independentista.

L’esquerra sotmesa segueix disparant contra Catalunya per por a mossegar la mà de l’amo espanyol

És molt fàcil pronunciar la paraula Artur Mas i començar a carregar-s’ho tot. Malgrat que Artur Mas ja no és el president de Catalunya, i CDC només és una part de l’engranatge del nou govern, aquestes formacions aprofiten l’argument per mirar de tombar els pressupostos de la Generalitat, a l’espera de que la CUP el secundi. Coscubiela tenia “la barra” de dir que els pressupostos renuncien a una política fiscal pròpia, quan hom sap que s’està intentant articular una Hisenda Catalana que haurà de ser la base de la futura República Catalana. La representant del PSC, a més, afegeix que la majoria d’ingressos provenen de l’Estat, un Estat que manté la soga al coll a l’autonomia. Però les dues formacions es fan l’orni a l’hora de tractar la solució independentista a aquests problemes.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
25 de maig de 2016, 20.07 h

Dos incompetents donant-se les mans. Quina foto més ilustrativa, dos necessitats, un coix i un manco s´ajuden mútuament !
Aniran gaire lluny ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 de maig de 2016, 12.12 h

-les dues formacions. No "ambdós"


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de maig de 2016, 09.17 h

L'imputat Collboni del PSOE-GAL i els terroristes Asens i Colaus, barbarie i cupaires amb escopeta, no volen la independencia per que senzillament son BANDIDOS ESPANYOLS o LLADRES ANTISOCIALS com l'empresari franquista FRANCO RABELL, el que despedeix als obrers amb una puntada al CULau


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
24 de maig de 2016, 23.52 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.