directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont sobre el Corredor Mediterrani "Hem constatat que estem en temps de descompte"

El president reclama al govern espanyol que escolti la veu d'Europa i el consens interregional pel Corredor Mediterrani

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reclamat aquest dimecres al govern espanyol que escolti la veu d'Europa i també el consens interregional que s'ha posicionat a favor del Corredor Mediterrani, i ha citat el País Valencià, Balears, Múrcia i Andalusia. En una compareixença sense preguntes després de la reunió de la Taula Estratègica del corredor, Puigdemont ha celebrat el suport "transversal" que hi ha a Catalunya per part dels partits i els agents econòmics i socials, però ha avisat que ara és el moment d'unir forces. "Estem en temps de descompte i aquesta alerta europea ens ho confirma", ha apuntat referint-se a l'auditoria feta pública pel Tribunal de Comptes europeu on es denuncien els retards que pateix aquesta infraestructura. Puigdemont ha avançat que la reunió de la Taula conjunta amb el País Valencià tindrà lloc a València.

Comparteix
   


Etiquetes
"Hem constatat que és un moment decisiu i que estem en temps de descompte", ha explicat Puigdemont als mitjans després de la primera reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani, que ha tingut lloc al Palau de Pedralbes i que ha congregat unes 120 persones entre grups parlamentaris, sindicats, patronals, cambres de comerç, col·legis professionals, universitats, ajuntaments i diputacions.
Puigdemont ha estat el primer a comparèixer després de la trobada, que ha servit per tornar a constatar el consens "transversal", ha dit, que hi ha a Catalunya en defensa d'aquesta infraestructura. Però el president ha volgut destacar també el consens "regional", en referència a l'aposta que també fan pel corredor altres territoris espanyols.
 
A això li ha sumat també l'últim informe del Tribunal de Comptes europeu, que alerta dels retards en l'execució de les obres del corredor. En concret, segons ha explicat el mateix Puigdemont, l'auditoria revela que si l'any 2009 havien de circular pel tram Perpinyà-Figueres més de 8.000 terns, l'any 2013 només ho feien 931, quan l'objectiu, a més, és que l'any 2019 en circulin gairebé 20.000. "Les xifres són molt eloqüents, i quan parlem que en aquest corredor han de circular en tres anys prop de 20.000 trens i només en circulen menys de mil estem parlant de llocs de treball, de competitivitat de l'economia, de pèrdua d'oportunitats per al nostre teixit econòmic", s'ha queixat.
 
La propera cita d'aquest full de ruta en defensa del Corredor Mediterrani serà properament, quan es reuneixi la Taula Estratègica conjunta entre Catalunya i el País Valencià, a la qual també s'ha convidat a les Illes Balears. La trobada serà a València i els representants catalans, ha explicat Puigdemont, es desplaçaran simbòlicament en Euromed, passant per 45 quilòmetres de via única. "Es visualitzarà aquest consens interregional i s'enviarà un missatge clar i contundent als estats concernits, sobretot a l'estat espanyol i a la UE. Perquè no sé si és l'última oportunitat, però ho ha de semblar", ha conclòs.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa Valles Oriental DE VALLES UN DE SOL NO PAS DOS ¿ Aqui molesta se juntin els Dos Vallesos ?
27 de maig de 2016, 16.36 h

Tambe fa molta falta fe arribar EL AVE I ELS TRENS Al Aeroport del PRAT DE LLOBREGAT AL Aeroport de Barcelona A LA T-1 Aqui importa fer-li arribar alguna linea més de Metro acabi a LA T-1 El Aeroport te que esta bien comunicado amb la ciutat per sota terra PER SOTA LA CIUTAT DE Barcelona ARRIBAR A CONSEVOL LLOC DE LA CIUTAT ARRIBAR AL CENTRA DE BARCELONA EN UN MOMENT ..... Quels trens sortin del PORT I AEROPORT Per portar las mercadarias lo mes rapido posible T... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
LLUIS fletxa bcn
26 de maig de 2016, 18.53 h

Ludger Fretzen: 'Volkswagen-Audi abandonaría Cataluña en caso de secesión'La filial de Volkswagen-Audi en España comercializa, además, los vehículos Skoda. En 2011 vendieron 127.315 vehículos y es el grupo automovilístico que más vende en España.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
26 de maig de 2016, 10.07 h

LA PEREMPTORIETAT DE L'OBRA, ENS OBLIGA A FELICITAR ELS PRESIDENTS CARLES PUIGDEMONT, XIMO PUIG I TOTES ELS PARTICIPANTS, / FA MOTS ANYS QUE FERRMED DOMICILIADA A BRUSSEL·LES, ESTUDIA, PRESSIONA PER DIVULGAR LES SEVES BONDATS, EL MALÈFIC NACIONALISME IMPERIALISTA ESPANYOL, HO HA IMPEDIT AMB EL BOICOT PERMANENT / NO DEIXAREM DE LLUITAR PER EL PROGRÉS, PER LA CREACIÓ DE LLOCS DE TREBALL, PER LA UNITAT ENTRE NACIONS (P.V i CAT) COLONITZADES DE FA MÉS DE TRES CENTÚRIES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
26 de maig de 2016, 07.22 h



PUIGDEMONT SOBRE EL CORREDOR MEDITERRANI? Quatre cops ho que hagut de llegir aquest titular per a entendre el significat! No fóra millor dir PUIGDEMONT "PARLANT" O "EN REFERÈNCIA" AL CORREDOR MEDITERRANI?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
26 de maig de 2016, 06.23 h

#11

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
25 de maig de 2016, 18.27 h




PSOE-NAZIUDADANOS


A l'acord PSOE+NAZIUDADANOS no hi havia CAP referència ni al Corredor
Mediterrani ni a Rodalies.
.

VIVA ISLA PEREJIL ESPAÑATAS PALETOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS


.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
25 de maig de 2016, 16.26 h

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional que pogués prohibir una declaració unilateral d’independè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
LLUIS fletxa bcn
25 de maig de 2016, 14.28 h

Caixabank traslada a Madrid su nueva división de banca corporativa, según publica este domingo El Confidencial. La decisión de la entidad llega en plena cascada de traslados de empresas catalanas fuera de la comunidad, en el contexto del proyecto independentista.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
25 de maig de 2016, 14.02 h

Europa veu com el govern de Madriz s´estima més les prebendes, influències i "sobres" que pot tenir si els trens passen per la seva capital, que no pas les aventatges per les empreses de la rapìdesa del directe que passés per Castelló i Tarragona.
Com sempre el franquisme vol primer la butxaca pròpia que la competitivitat general.

Ecs, la marca escaÑa fa vomitera i Europa ho veu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Synera fletxa Barcelona
25 de maig de 2016, 13.51 h

#5 També podria ser que a Madrit pensessin que aquestes GRANS INVERSSIONS EUROPEES la deixaran sense negoci i prebendes. És a dir, la mafia que composa en govern espanyol quedaria tocada.

El professor Cotarelo és un dels grans acusadors públics d'aquest sistema de llatrocini sagnant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.