directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les joventuts de la CUP fan una crida a la violència

Arran legitima l’ús de la violència a Gràcia perquè el sistema capitalista i patriarcal no permet vies pacífiques alternatives que busquin destruir-lo

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La facció juvenil de l’esquerra independentista ha emès un comunicat al seu web aquest dimecres on asseguren que estan obligats a practicar la violència “per fer de les vides de totes les persones unes vides dignes”. “Pedres, pintades, martells i contenidors cremant. La dignitat, recuperada a la força i sense demanar permís, s’obre camí aquestes nits als carrers de la Vila de Gràcia amb la resistència organitzada al voltant del desallotjament del Banc Expropiat, en l’enèsim intent de l’estat d’ensorrar els nostres somnis portats a la pràctica”, comença el comunicat. 

Comparteix
   


Etiquetes
Però per què s’utilitza la violència?

Segons la missiva, els joves catalans estan obligats a viure en la misèria del sistema capitalista i patriarcal i recorden que aquests joves no han triat aquest sistema i que les regles del joc ja estaven establertes quan van arribar i la seva elecció “ és plantar-hi cara i capgirar aquesta situació” i com que el sistema capitalista i patriarcal “intenta mantenir-se intacte i no permet l’existència pacifica d’alternatives que busquin destruir-lo”, els obliga a la pràctica de l’autodefensa, sigui fent desobediència o fent  ús de la violència, que asseguren són formes de lluita plenament legitimes per fer de les vides de totes les persones unes vides dignes.

Atac als mitjans

L’escrit acusa el mitjans de fer una “anècdota vandàlica” del que és una “batalla per la dignitat”, criminalitzant així la lluita i obviant l’arrel del problema que s’ataca.

Un objectiu de la lluita és aturar els pressupostos presentats pel Govern de la Generalitat

Arran assegura que  ara no els queda altra que “seguir lluitant en aquesta via cap a la realització dels nostres somnis i la materialització de les nostres utopies” i això passa “plantant cara als embats del sistema i de l’estat combatent la precarietat laboral i recuperant habitatges buits, impedint la destrucció del nostre territori, atacant les institucions dels estats que ens oprimeixen com les eleccions al Congrés de l’estat espanyol, aturant els pressupostos de misèria i obediència que presenta el govern de la Generalitat de Catalunya, destruint el masclisme des de l’empoderament de l’autodefensa feminista, i així fins a la victòria final” i acaba amb la proclama: “Perquè juntes som un gran incendi”.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
PereelDigne fletxa Granollers
29 de maig de 2016, 23.04 h

Els de la CUP-Arran sempre amb el mateix discurs. Segons ells, com que el sistema controla el mitjans, ells imposaran els seus amb la qual cosa ja tenen l'excusa perfecta per tenir patent de cors i embrutar parets i practicar la violència.
Caldria tenir-los més controlats i prevenir els aldarulls.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
JOan M fletxa Villaconejos
28 de maig de 2016, 10.13 h

Va, les Cup's a trencar-se la cara amb els legionaris, segur que no en surt cap, molt valents ells


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Nacho R. fletxa Barcelona
27 de maig de 2016, 11.15 h

¿Okupas, aquests? Però si el Trias els hi pagaba el lloguer!!! Aixis, jo també vull ser OKupa i lluitar SENSE VIOLENCIA pels meus ideals que son tan dignes o més que els de aquest nens mal criats per el papa Trias... JUAS; JUAS; JUAS; JUAS...?OKUPAS? AMb el lloguer pagat...COlla de malparits que destroçan la vida als demès....


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pere fletxa Tàrrega
27 de maig de 2016, 09.21 h

No barregem les CUP amb els ocupes. Cert que les CUP poden identificar-se amb els problemes i utopies dels ocupes, però no tenen perque coincidir amb els mètodes d'aquets. La violència no és el camí adequat per arribar-hi. Res justifica la violencia, però no oblidem que la pijor de les violències és la pobresa. Anem al fons de la quèstió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carles V fletxa Vilanova
27 de maig de 2016, 09.02 h

Que li preguntin a algú a qui han destrossat el cotxe o la botiga quin respecte tenen aquesta escòria pels seus somnis i projectes. Evidentment, cap. I davant aquesta arrogància amb que es creuen dipositaris de la única raó, úniques víctimes i representants de la injustícia mundial i amb l'exclusiu dret de practicar la violència indiscriminada contra l'altri, esperen que mostrem cap empatia per les causes que pretenen defensar? La meva és nul·la. Enhorabona, si el que volen és suici... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
pere fletxa Barcelona
26 de maig de 2016, 18.08 h

Amb aquesta gent no es pot anar en lloc


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
26 de maig de 2016, 13.08 h




He anat a la web d'aquesta mainada, http://arran.cat/blog/2016/05/25/arran-que-tremolin-tornem-als-carrers-som-la-tempesta-despres-de-la-calma/ . . . però en punt he llegit :


"Que tremolin! Tornem als carrers, som la tempesta després de la calma."


Me n'he adonat que no, que jo no llegeixo subnormalitats escrites per catalans i encara menys si són o... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 36   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pepet fletxa manresa
26 de maig de 2016, 13.05 h

Si només saben fer coses violentes per fer-se escoltar no se de que es queixen que es faci servir la violència amb ells. Al cap i a la fi sembla que és l'únic idioma que si saben. A mi no m'agrada la forma de vida de les CUp.. com no hi ha manera de treure'm de sobhra a aquests personatges és legítim que faci servir la violència envers ells? Seguint el seu ideari es veu que si. O ells si i els altre no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de maig de 2016, 12.45 h

Les CUP com a tal no tenen "joventuts" ja que són candidatures on conflueixen organitzacions i grups força diversificats.
Pel que fa als aldarulls i la ficada de pota d'un tuit d'un membre de la CUP, recordar-vos que TV3 va oferir ja dies imatges dels aldarulls de Gràcia, quan eren els de Sants de fa 2 anys. Concretament a carrer de Sants cantonada Guadiana.
No voto a les CUP, però el que no m'agrada és la mentida i la desinformació, després ens queixem de T5


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.