directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Èxit rotund en un acte d’internacionalització del procés a Àustria

Personalitats polítiques, acadèmiques i econòmiques austríaques i alemanyes mostren interès sobre la independència en una conferència a Salzburg

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre– Sala plena per escoltar un acte sobre la independència de Catalunya, ponents cridant l’Estat espanyol i la UE a escoltar el clam sobiranista i públic local influent d’àmbits polític, econòmic i acadèmic amb ganes de preguntar sobre el tema –segons testimonis directes consultats pel Directe!cat- i prenent-s’ho seriosament, no com una anècdota folklòrica. Són els tres elements que s'han combinat de manera exitosa aquest dimecres al vespre en una conferència celebrada a Salzburg, Àustria, i que han contribuït a la internacionalització del procés al país centreeuropeu.

L'alcalde de Salzburg, entre els presents

Els organitzadors de l’esdeveniment han estat la Delegació del Govern de Catalunya al país alpí i l’Institut de les Regions Europees (IRE), un influent ‘think tank’ del mateix estat que aglutina més de 120 entitats territorials de 21 països europeus. Juntament amb la col·laboració del Casal Català de Salburg i el Forschungsinstitut für politisch-historische Studien austríac, han estat capaços de ratllar el centenar d’assistents austríacs i també alemanys de perfils heterogenis, entre els quals personalitats com l’alcalde de Salzburg.

Schausberger: "La independència és inevitable"

Pel que fa al contingut de la sessió, els ponents han fet una radiografia del procés des de diversos punts de vista. El professor i fundador de l’IRE, Franz Schausberger, ha reiterat que, amb tot el coneixement que té dels intents catalans infructuosos de trobar un lloc a Espanya, considera des de la seva imparcialitat que la independència ara ja és “inevitable”. El també expresident de l’estat austríac de Salzburg també ha parlat de la necessitat que la UE estigui a l’alçada i es prepari millor per una ampliació interna i no esperi a que la situació esdevingui més tensa entre Catalunya i l’Estat espanyol.

Catalunya necessita que el procés continuï "pacífic, democràtic i amb majoria social"

En la mateixa línia s'ha posicionat un altre dels ponents, Kai-Olaf Lang, investigador del ‘think tank’ alemany Stiftung Wissenschaft und Politik. Tots dos han coincidit en la necessitat que hi hagi diàleg per part de Madrid. Pel que fa a Catalunya, han recomanat que el procés continuï de manera pacífica, democràtica i que disposi de majoria social. L’escriptora, traductora i periodista resident a Barcelona Krystyna Schreiber també ha intervingut per reflectir les habituals mancances en la premsa germanòfona a l’hora de parlar de l’actualitat sobiranista, que “no sempre reflecteix el punt de vista independentista”.

La perspectiva i els plans de l’executiu de Puigdemont els han donat el delegat del Govern a Àustria, Adam Casals, i el secretari d’Afers Exteriors i de la UE català, Jordi Solé que, a més, ha parlat sobre el rol de Catalunya a Europa. Tots dos han fet els discursos en alemany, com la resta de ponents. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
LLUIS fletxa bcn
13 de gener de 2017, 15.38 h

El presidente del Banco Sabadell, Josep Oliu, ha lanzado un aviso a navegantes este viernes ante una eventual declaración de independencia en Cataluña. Ha recordado que tiene la facultad de trasladar la sede del cuarto banco del país para garantizar que siempre esté en territorio comunitario porque no debe convocar una junta de accionistas para este fin. Implica que podría completar el trámite en unos dos días.

N.B.INTER QUÈ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
LLUIS fletxa bcn
12 de gener de 2017, 14.55 h

El procés sobiranista català ha rebut una important clatellada indirecte del Tribunal Constitucional federal d'Alemanya, que ha rebutjat que un länder pugui celebrar un referèndum d'autodeterminació, en una resposta a un dirigent d'un partit independentista de Baviera.

En la mateixa línia, el Tribunal Constitucional italià va ser molt clar en la seva sentència número 118, d'abril del 2015, dictaminant que la regió del Vèneto no pot organitzar un referèndum consultiu sobre la possib... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
LLUIS fletxa bcn
9 de juny de 2016, 17.59 h

9-N .Llamada potencialmente a votar es de 6.228.531 personas. Teniendo en cuenta este censo, orientativo, habría votado un 37,02%.

Este es el escrutinio:
· -Sí-Sí: (1.861.753 votos).
N.B. ESTEU BEN SONATS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
28 de maig de 2016, 09.41 h

#19

Y despues llegó el embajador de espatraña ofreciendo vibradores gratis de
la rojiguarra.
El embajador españata hizo una demostración para usar correctamente el
vibrador en los bajos traseros.
Nombro tambien a Aragoneses como ganador del vibrador de oro de 2016


ESPAÑATAS PALETOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS


.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
27 de maig de 2016, 15.22 h



#19 nO, TIO, NO, ¡¡ QUE VA !!

No, tio, no, ese punto argido de la xalotada, ese circo no es nada de nada si lo comparas con el circo que montaron el Zacarias y el Macario el otro dia en el clus de putas ronde trabaja tu madre, cuando se pusieron a cantal er caralsol ¡¡ disfrazaos de enanitos de Blancanieves !!

¡¡ Eso sí que es un circo de verdad, y no el que dices tu, nene !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE TODOS LOS ESPAÑOLES, en todos los españoles estamos incluidos (obviamente) TODOS los catalanes. ADIOS MASS ADIOS
27 de maig de 2016, 13.36 h

COMO PUNTO ALGIDO DE LA CHARLOTADA LOS AUSTRIACOS ENTONARON EL "Que Viva España" en honor de sus invitados españoles, como los alemanes con el meacolonia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
L.Romeu fletxa Vilafranca
27 de maig de 2016, 12.19 h

Ara, Europa, ja entén moltes coses que abans ignorava i no entenia. Cada dia més a favor de Catalunya, per més que els espanyols intentin intoxicar i manipular els mitjans.
Fàstic de feixistes espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
27 de maig de 2016, 09.58 h

Austria. Un acte important d'internacionalització del nostre projecte, molt més a Àustria on els catalans exiliats post 11.09.1714, deixàrem emprempta i els nostres generals i soldats actuaren contra el Otomans en la segona, tercera i quarta Guerra Turca. Des de la Biografia del JO, VILANA PERLES, www.vilanaperles.cat, i des de conferències i actes defenso que les darreres constitucions catalanes de 1705/6 que aqui no puguerem dese... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
27 de maig de 2016, 08.40 h





#10 No t'ofenguis, Micaeleta Romualdeta, (i si t'ofens , en realitat a mi me la sua) però així com em fa gràcia que siguis una conilleta histèrica, franquista i analfabeta, però si ets PESADAMENT i AVORRIDAMENT REPETITIVA, porqueta, aleshores ja no et trobaré divertida i T'ENGEGSRÉ A LA MERDA.






Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
27 de maig de 2016, 00.45 h

#14

Que te den puerca españata
Os jodeis españatas rastreros, sois peor que las ratas, estais acabados y en
vias de extincion.
Solo siendo un subnormal se puede sacar una cabra a desfilar
So leperos bordes, que asco de cobardes.


VIVA PEREJIL PALETOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.