directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 25 de juliol de 2021 08:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC Barcelona reclama a Colau l’eliminació d’un símbol franquista de la Ciutat

El regidor Juanjo Puigcorbé ha presentat un prec per recuperar el disseny 'republicà' de les medalles d'or al Mèrit Cultural, Científic, Cívic o Esportiu

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

En el context de la gran polseguera provocada per la consulta a Tortosa sobre el monument franquista que hi ha enmig de l’Ebre, ERC Barcelona reclamarà al govern municipal durant el plenari d’aquest matí l’eliminació d’un altre símbol de la dictadura a la Ciutat Comtal: l’actual disseny de les Medalles d’Or al Mèrit Cultural, Científic, Cívic o Esportiu, dut a terme per l’escultor Frederic Marès i adoptat per la Ciutat Comtal el 1940.

Comparteix
   


Etiquetes
Els republicans demanen que es restauri el disseny original establert durant la Barcelona republicana, entre el 1932 i el 1939. És obra de l’artista Enric Casanovas i es considera que té un alt valor artístic. ERC considera que “per dignitat històrica, l'Ajuntament ha de restituir els símbols democràtics perseguits pel franquisme”. El regidor Juanjo Puigcorbé ha defensat la proposta a la sessió plenària d’aquest matí. El prec ha estat acceptat pel tinent d’alcalde Jaume Asens que ha condicionat el canvi a la valoració de la Societat catalana de Numismàtica. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
27 de maig de 2016, 20.21 h






Si retiren de la circulació aquest disseny degut a en Frederic Marés, jo estaré CONTENTÍSSIM.



Vaig conèixer personalment en Frederic Marés i el vaig haver de tractar força sovint. Puc explicar-ne una anècdota que demostra quina mena de persona era.



Una vegada l' alcalde (franquista d'època però no d'ideologia) de Figueres, Ramon Guardiola, em va demanar si podia portar en cotxe en Marés al Port de la Selva, perquè tenia la intenció de preparar un numero monogràfic dels ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
27 de maig de 2016, 19.47 h

#6

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional que pogués prohibir una declaració unilateral d’indep... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
27 de maig de 2016, 19.44 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
27 de maig de 2016, 19.33 h



#4 En eso de la basura, yo estoy totalmente de acuerdo con Farlopio Cagaespañoles cuando dice (y repite, el muy cabrón) aquello de:

" Para basura, basura de verdad, ni Bonos ni leches raras, para basura de verdad la que se encuentra en el catre donde tu madre, Aragoneses, se deja joder por unos miserables 7€

Encuentras de todo, en ese catre: caspa de la REGIÓN ESPAÑOLA, ladillas, condones usados, cucarachas, una pierna ortopédica, un ojo de vidrio... qué sé yo! De todo!! "



Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE TODOS LOS ESPAÑOLES, en todos los españoles estamos incluidos (obviamente) TODOS los catalanes. ADIOS MASS ADIOS
27 de maig de 2016, 19.01 h

LA REGION CATALANA AL MISMO NIVEL QUE BANGLADESH

Moody’s hunde a Cataluña en el ‘bono basura’ y la aleja del programa del BCE

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2016/05/27/catalunya/1464335740_170129.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 de maig de 2016, 17.48 h

a la q había q eliminar de la alcaldía es q la gorda perroflauta y su colección de amigos y familiares inútiles a los que ha enchufado y cobrando sueldos escandalosos
Y luego hablaba de casta la zampona esta...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de maig de 2016, 17.44 h





#1 No saps llegir, "Josep", pobret? No ho veus , què hi fa? A banda de fer el que ha de fer un partit a un ajuntament, LA NOTÍCIA T'EXPLICA QUE ERS HA RECLAMAT L'ELIMINACIÓ D'UN SÍMBOL FRANQUISTA.



Naturalment, ERC hi fa moltes coses més, a l'Ajuntament, que si vols saber , sortint de la teva palesa IGNORÀNCIA, hauràs de LLEGIR MÉS I ESCRIURE MENYS.




Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
josep fletxa barcelona
27 de maig de 2016, 17.37 h

Algú sap què fa ERC a l'ajuntament?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Millorem la nostra percepció del món
Ramon Boixet Ramon Boixet
Governar és dificil

#xocdetrens fletxa







logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.