directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tornem al carrer, fem-los fora

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 73  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Les entitats socials i l’independentisme organitzat, amb la presidenta Forcadellal capdavant, ens han convocat avui al migdia a una cita inexcusable: la manifestació contra el cop d’estat del Govern espanyol que ha intervingut “de facto” l’autonomia catalana, a base d’impugnar tota la legislació que emana del Parlament del nostre país en defensa dels drets col·lectius, tant nacionals com socials. El contrast amb la mobilització neofranquista d’ahir, als carrers de Barcelona, en defensa de la legió, no pot resultar més eloqüent: fugir d’una vegada del país sípia de sempre o continuar lligats al rem. I caldrà decidir-ho d’una vegada en pocs mesos. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
PEATGES. En una vergonyosa presa de pèl, el Partido Popular, sisè a Catalunya el passat 20-D, desesperat com està per la seva irrellevància creixent aquí (refermada a base de governar-nos des del Tribunal Constitucional) ha començat la campanya electoral al nostre país prometent que suprimirà tots els peatges de les autopistes catalanes a mesura que es compleixin els terminis de les concessions que les regeixen. En matèria d’infraestructures, la voluntat històrica de tots els governs espanyols des de la Transició, de qualsevol signe, d’ofegar les capacitats econòmiques dels Països Catalans i de posar al servei de la capitalitat econòmica de Madrid tots els instruments possibles, ha estat tan absolutament aclaparadora (amb el recolzament entusiasta dels poders representats per la gran concessionària, Abertis) que la credibilitat de qualsevol promesa és igual a zero. Cert que ens volen asfixiar, però la sang encara ens arriba al cervell.
 
POSTUREIG. En el que podria definir-se com el Dia Mundial de la Coherència Política, l’alcadessa de Barcelona i el cap del grup socialista a l’Ajuntament han presentat aquest dimecres el pacte de govern que liquida en dotze mesos el suposat gir copernicà després de més de tres dècades d’hegemonia socialista i quatre d’estada convergent breu. Per celebrar-ho, el dia abans, Pedro Sánchez parlava del pacte com una manera de redreçar el rumb (i tant!) de l’Ajuntament de Barcelona per reprendre la derrota habitual i de la necessitat d’acabar amb el “postureig” del govern comunal. Naturalment, en el seu combat a mort amb els de Pablo Iglesias, Catalunya, com Barcelona, no són sinó espais insignificants que es poden sotmetre sense contemplacions al desgast de la veritable lluita del poder per la Moncloa. Fer dependre el govern de la capital del nostre país del socialisme més sucursalista de la història hipoteca greument el seu futur.
 
PRESSUPOST. Amb molt seriosos dubtes que els diputats de la CUP, “deslliurats” per l’assemblea en donin suport, el vicepresident Oriol Junqueras ha presentat aquesta setmana (i anem prou tard) els pressupostos de la Generalitat de Catalunya d’enguany. Unes millors perspectives en els ingressos, més recaptació i menys interessos a pagar pel deute, han permès augmentar la despesa social en gairebé 900 MEUR sense fer esclatar el dèficit. Com sempre, l’oposició ha engegat el casset de l’esmena a la totalitat titllant-los de continuistes. Cal agrair a Ciudadanos que hagi clarificat que es tracta d’uns pressupostos per a la independència (tant de bo!). Hi ha excel·lit en quota demagògica, com gairebé sempre, el diputat QWERTY Joan Coscubiela: realment, no s’hauria de permetre la interposició d’una esmena a la totalitat sense plantejar uns pressupostos alternatius que, naturalment, quadressin. Prou cartes als reis, que volem ser una República.
 
REFERÈNDUM. El debat sobre el referèndum unilateral continua, reobert ara amb força per la referència al document emanat de la darrera assemblea de la CUP, celebrada diumenge passat. Francament, si parlem de fer-lo dins la legalitat espanyola no sembla tenir massa sentit: ens conduirà a una participació clarament inferior al 50%, insuficient per als mateixos que ja van rebaixar la victòria del sí el 27-S, del 55% dels qui van votar independència en el plebiscit, al 48% dels qui van votar opcions independentistes a les eleccions autonòmiques. Fins i tot en el cas que es configurés un cens d’inscrits específic per al referèndum a partir dels qui voluntàriament volguessin ser-hi, una participació tan baixa difícilment seria avalada internacionalment. Així que, molt em temo, al final “marmotejarem” per tornar a l’alternativa del president Mas: caldran més plebiscitàries fins a superar el 50% de vot a forces independentistes.
 
RETÒRICA. Cada setmana hi ha mil i una ocasions de tornar-hi sobre la mateixa constatació. No disposar d’un estat propi, que defensi els nostres interessos, empri els nostres recursos i marqui les nostres prioritats representa un mancament molt greu. Tant que posa en risc la nostra supervivència col·lectiva com a poble i alhora el benestar propi i dels nostres descendents. Tot i les declaracions i les reunions al més alt nivell, protagonitzades també per aquells qui bloquen el procés d’independència, com ara els QWERTY, el cert és que aquesta setmana han arribat els primers 10, sí, sí, apoteòsic, 10, refugiats que acull Catalunya. Per molts esgarips públics que faci l’alcaldessa Colau el cert és que no disposar d’un estat propi ens impedeix exercir els nivells de solidaritat que voldríem i podríem. Fins quan pensen deixar-nos venuts als peus dels nostres adversaris?
 
VENEÇUELA. Els mitjans espanyols, en aquests dies previs a l’esclat de la campanya electoral (quina mandra, mare meva) informen del país americà com si es tractés encara d’una comunitat autònoma més. Per reblar el clau, connectant de ple amb les obsessions de la dreta més reaccionària, la que mai reflexiona sobre quin és el caldo de cultiu de desigualtat, corrupció i abús que ha podrit aquells països durant decennis fins a fer viable l’accés al poder de certs personatges autoritaris, Albert Rivera ha viatjat a Veneçuela per sortir encara més en les televisions espanyoles. Passat el protagonisme que Pedro Sánchez va voler atorgar als taronges, el cert és que la seva posició en campanya sembla bastant allunyada de la centralitat del debat, polaritzat entre l’alçada de la victòria del PP a la banda dreta i el “sorpasso” o no de Podemos dins l’esfera de l’esquerra.
Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#73
LLUIS fletxa bcn
27 de juny de 2016, 16.45 h

Según una encuesta de José Bou
Empresarios de Cataluña: ?La desconexión es inviable?
Hasta el 87% de ellos se plantearía trasladar su negocio fuera de Cataluña si el Govern continúa con suproceso de separación del resto de España


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#72
LLUIS fletxa bcn
13 de juny de 2016, 17.06 h

9-N .Llamada potencialmente a votar es de 6.228.531 personas. Teniendo en cuenta este censo, orientativo, habría votado un 37,02%.

Este es el escrutinio:
· -Sí-Sí: 80,76% (1.861.753 votos).

N.B. #68 :ESTAN AL SEU PAIS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#71
¡¡ Soy baliente y leal lejionario fletxa soy soldao de vraba legion !!
30 de maig de 2016, 13.25 h



Naide savia en er telsioooo

quieng era quel lejionariooooooooooo

tang baliente y temeraliooooo

que en la lejiong salistóooooo


hics... hics... hics ... urraaaa!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#70
29 de maig de 2016, 22.58 h







#69 Feixista caspós típicament espanyol (perquè als altres països ja no queden nazis com tu)








ara fa VUITANTA ANYS d'una guerra que vareu organitzar els FATXES ESPANYOLS i que va costar més de CINC CENTS MIL MORTS SENSE COMPTAR ELS 50 000 AFUSELLATS DELS PRIMERS TEMPS DEL FRANQUISME.








VOSALTRES heu fet CINQUANTA MIL vegades més morts que l'atemptat de Vic (el qual, jo també condemno, no com tu, FILL DE LA GRAN PUTA BARATA, que només condemnes els morts d'un bàndol)... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#69
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE TODOS LOS ESPAÑOLES, en todos los españoles estamos incluidos (obviamente) TODOS los catalanes. ADIOS MASS ADIOS
29 de maig de 2016, 21.15 h

Vich, 25 años de un atentado en el corazón de Cataluña
El 'comando Barcelona' de ETA asesinó a 10 personas, entre ellas cinco menores, en una casa cuartel de la Guardia Civil

La matanza, unida a la de Hipercor, provocó que toda la sociedad catalana diera la espalda a la banda terrorista
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/25aniversario-atentado-eta-vic-5162268


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
Fora la merda gitanyola fletxa Catalunya neta de ocupants i zurullos gitanyols
29 de maig de 2016, 18.15 h

Que se'n vagin a la merda o sea al seu país!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
Synera fletxa Barcelona
29 de maig de 2016, 18.15 h

No van anar a la plaça de Jean Genet el legionari mês famós que va robar la capa a un guradi civil després de fer la mor a un lloc de vigilància a BCN?

Coses d'ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
Ningú defensa una causa que desconeix fletxa .........................
29 de maig de 2016, 17.13 h

https://www.youtube.com/watch?v=C805ka3C20k

Expliquem-nos al món. Difonguem la nostra causa. Guanyem-nos el suport de l'opinió pública internacional per guanyar la llibertat!

Ara que ve l'estiu i milions de turistes estrangers venen a Casa nostra. Omplim els balcons d'estelades i internacionalitzem la nostra causa sense sortir de casa i que tothom sàpiga que Catalunya vol viure en llibertat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
Synera fletxa Barcelona
29 de maig de 2016, 15.54 h

#64 Així perden colònies indegudes i el temps...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
Synera fletxa Barcelona
29 de maig de 2016, 15.53 h

Anècdotes del Diari del legionari més famós:

"A aún cuando la ojeada que le eché fue muy rápida, me dió timepo a percatarme de lo magníficos que eran los músculos de Stiliano y a verle, dándole vueltas dentro de una boca entreabierta, un gargajo blanco, espeso, del tamaño de un gusano blanco, que movía, estirándolo arriba y abajo entren los labios, hasta bverle la boca..."

"Bajo un cielo trágico, hubiera recorrido los más hermosos paisajes del mundo cuando Stiliano, de noche, m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.