directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Reguant (CUP) veu irreversible l’esmena als pressupostos

La diputada de la CUP considera que els pressupostos del Govern són autonomistes i sotmesos al topall de dèficit de Montoro que dicta la Troika i els mercats.

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, en una entrevista a RAC1 ha assegurat que l’esmena a la totalitat dels pressupostos “és irreversible” perquè no són suficientment de ruptura, i són excessivament autonomistes i ha alertat que la CUP “no ha vingut per avalar polítiques continuistes”. Segons la CUP "portem anys desobeint el topall de dèficit però amagant-ho. Siguem clars i diem-ho" i ha afegit que els pressupostos de Junqueras són autonomistes i sotmesos al topall de dèficit de Montoro que dicta la Troika i els mercats financers. Amb tot, Reguant no ha aclarit si la CUP no aprovarà mai uns pressupostos amb el topall de dèficit que dicta Montoro. També ha considerat que el pacte amb Junts Pel Sí enlloc està escrit que s’ha d’aprovar els pressupostos i ha insistit que el compromís és amb la declaració del 9-N que “algú se’l pren com si fos paper mullat”. 

Comparteix
   


Etiquetes
Reguant ha replicat al secretari d’Economia, Pere Aragonès, que els pressupostos han de reflectir l’incompliment de l’objectiu de dèficit marcat pel ministre Montoro, perquè l’Estat continuaria finançant Catalunya malgrat superar el topall per evitar la seva pròpia fallida. Aragonès, en una entrevista a l’ACN descarta incomplir l'objectiu de dèficit imposat per l'Estat argumentant que això obligaria els proveïdors –hospitals, ajuntaments i entitats socials, entre altres- a finançar el dèficit.

Incapaç d’explicar els criteris per acceptar ocupacions

Per altra banda, Eulàlia Reguant no ha estat capaç d’aclarir en quins casos s’haurien d’acceptar o permetre les ocupacions d’edificis buits. La diputada de la CUP ha defensat que l’anomenat ‘Banc Expropiat’ fos ocupat amb l’argument que el local era un antiga oficina de Caixa Catalunya i que, quan es va tancar, el propietari no l’estava fent servir, estava buit. A més, també ha justificat l’ocupació amb la tasca social pel barri que els estaven desenvolupant. Ara bé, quan la representant cupaire ha hagut d’afrontar la pregunta sobre quins locals haurien de ser ocupats i quins no, la resposta ha estat molt més difosa. 

“La CUP no vol ser ni és portaveu de l’anomenat Banc Expropiat, només coincidim”

L’entrevistador, Jordi Basté, li ha preguntat si seria acceptable ocupar un habitatge d’algú que se’n va de cap de setmana o una segona residència, però Reguant ha refusat aclarir-ho: “Hi ha molts elements a valorar, és un debat molt més extens”. La diputada ha dit que “ho podem mirar des de la perspectiva de la propietat privada” o des de l’òptica dels milers de persones que no tenen habitatge. En qualsevol cas, però, no ha sabut concretar quins haurien de ser els criteris per ser permissius amb algunes ocupacions amb el pretext que és un debat massa ampli sense donar més detalls. "no em consta" que hi hagi un grup de violents que participin en la majoria de protestes



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Clown fletxa Palma
1 de juny de 2016, 07.50 h

I a la Reguant que l´haurem de reguantar gaire temps?

Que folli i miri si pot arrambar els fills a la societat i ella poder dedicar-se al´espectacle!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
31 de maig de 2016, 14.23 h

Voteu a la Cup voteu!!!
I la independència us l'haureu de pintar!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE TODOS LOS ESPAÑOLES, en todos los españoles estamos incluidos (obviamente) TODOS los catalanes. ADIOS MASS ADIOS
31 de maig de 2016, 14.05 h

Barcelona instalará una pantalla gigante para ver a España en la Eurocopa
Tras negarse hace unos meses, el Ayuntamiento finalmente ha aceptado la petición de Barcelona con la Selección

http://www.elperiodico.com/es/noticias/eurocopa-2016/barcelona-pantalla-gigante-ayuntamiento-seleccion-espanola-5167913

Muere la mujer que fue atropellada por un ciclista en Barcelona.

ESTA POBRE MUJER, COMO NO ERA NAZI, NO MERECE LA ATENCION DE NADIE Y NINGUNA IMBECIL NAZI QUE POR AQUI PULULAN ACUSA AL CN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Joanot fletxa Tarragona
31 de maig de 2016, 13.19 h

Sempre la mateixa cançó. No hi ha res a fer...
Serem espanyols per sempre per culpa de nosaltres mateixos. Som una societat plural, sí, a on hi ha elements com la Cup que ens impedeixen avançar. I mentre hi siguin, la independència ens l'haurem de pintar al nas.
Pobre Catalunya, amb els segles desapareixeràs sotmesa a Espanya. Aquest és el teu destí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
31 de maig de 2016, 11.17 h


Eulàlia Reguant, no crec que uns pressupostos elaborats per l'Oriol Junqueres es puguin considerar autonomistes ni continuistes. Crec que probablement demaneu un radicalisme que podria ser contraproduent.

Jo no sóc qui per aconsellaros, però sí que puc expresar la meva opinió, i és que seria molt convenient que aprovessiu aquest pressupostos si preteneu que avancem DE DEBÒ cap a la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
31 de maig de 2016, 11.08 h


#3 Un altre insultador, segur que un altre convergent. Mala gent, aquesta. Només busquen perpetuar-se en el poder i seguir cobrant el 3% que va fer ric en Pujol. Si per això s'han de cagar en Catalunya i en la independència, no dubteu que ho faran.

Què hi guanyes, ruc, insultant? ets més curt que la cua d'un conill.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pepet fletxa Manresa
31 de maig de 2016, 10.51 h

No ho dubtem pas. La CUP és ESPAÑA, i ESPAÑA està represntada a Catalunya a la CUP no al PP, Colonos el PSOE com tothom li agrada pensar i enganyar-se.
España és més poderosa del que sembla. Ha comprat a la CUP. El que no saben aquets xicots malcriats de la CUP que España mai compleix, sempre menteix i quan no els necesitti s'els treura del mig. Es clar que a la CUP això els importa poc, tornaran a acampar a la plaça de Catalunya ( ara no s'els veu...) tornaran a okupar propietats d'a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
31 de maig de 2016, 10.51 h



Digues-me #1 : hi guanyes alguna cosa insultant la CUP ? O només desfogues una ansietat que no saps superar d'altra manera?


Que potser ets convergent, que t'agradi tant insultar?


Veiam: la CUP, de l'independentisme de la qual no n'he dubtat ni un sol moment, al meu parer S'EQUIVOCA GREUMENT en els seus plantejaments polítics, per la seva devoció als aspectes merament socioeconòmics de la política.


PERO NO PAS PER AIXÒ DIC QUE SÓN "IMPRESENTABLES" NI BUSCO A INSULTAR-LOS DE CAP M... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
31 de maig de 2016, 10.31 h



QUE ES POT ESPERAR D'AQUEST IMPRESENTABLES ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.