directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós diu a CiU, PSC i ICV que cal oblidar-se de refer Espanya i apostar per la independència

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha llençat aquest dissabte un missatge clar a CiU, PSC i ICV-EUiA després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC). 'No hi ha res a reformar, no hi ha res a pactar, res a salvar. No ens lamentem, no perdem més el temps', ha reclamat Puigcercós en un discurs que ha realitzat durant la festa d'ERC Republicat. El líder republicà ha defensat que ara cal oblidar-se d'Espanya i del Constitucional, que ja són 'passat', i mirar el futur amb optimisme, canalitzant positivament la humiliació i la rancúnia que estan acumulant ara els catalans. 'Oblidem-nos del pacte constitucional, no hi ha hagut mai cap pacte constitucional, va ser una imposició', ha dit.
Joan Puigcercós, Republicat, ERC
Comparteix
   

En el primer acte d'ERC després de la sentència de l'Estatut, el president republicà s'ha dirigit a CiU, PSC i ICV-EUiA per advertir-los que 'ja no hi ha res a reformar, res a pactar, res a salvar' un cop el TC ha retallat el text català. 'No ens lamentem, no perdem més el temps', ha demanat Puigcercós a la resta de partits i a tots els catalans. Ha admès que ara els ciutadans se senten 'humiliats', però ha reclamat que aquesta energia, aquesta 'rancúnia' acumulada es canalitzi positivament en la lluita per la independència, l'única sortida que té ara Catalunya, al seu parer.

'Mirem el futur, oblidem-nos del TC, oblidem-nos de refer Espanya i del pacte constitucional. No hi ha hagut mai pacte constitucional, va ser una imposició', ha continuat Puigcercós, que ha apuntat que el futur està en mans dels catalans, i no cal ja mirar cap a Madrid. 'No perdem ni un minut, cada dia la nostra feina és convèncer un català més', ha indicat.

Acompanyat per pesos pesats del seu partit en la festa 'Republicat', Puigcercós ha dit als militants i simpatitzants d'ERC que ara cal un esforç extra per convèncer més i més catalans sobre la conveniència de la independència, perquè el TC i Espanya són 'passat'. 'Oblidem el TC, no hi ha res a fer. Demostrem el rebuig? Ja l'hem demostrat', ha reiterat.

Així, segons Puigcercós, la manifestació del 10 de juliol no és el final del camí, sinó que el procés cap a la independència comença ara. I com més aviat s'aconsegueixi aquest objectiu, més aviat sortirà Catalunya de la crisi. Perquè segons el president d'ERC, el centralisme espanyol ha agreujat la crisi, perquè viu dels monopolis, dels impostos dels catalans i d'asfixiar l'economia productiva. 'Espanya és crisi i Espanya ens enfonsa', ha conclòs.

Per això, ha reclamat als militants d'ERC que parlin amb aquells catalans que encara miren cap a Madrid esperant 'engrunes' i donin el pas cap a la independència. De fet, ha explicat que ja li va dir al president de la Generalitat, José Montilla, que s'hauria d'estalviar el viatge a la capital espanyola i apostar per la ruptura, perquè 'un bon divorci és la millor solució'.

Això sí, Puigcercós ha advertit que els espanyols lluitaran fins el final per evitar les aspiracions catalanes. 'No ens ho posaran fàcil perquè viuen de nosaltres', ha apuntat el líder republicà. De fet, ha anat més enllà i ha assegurat que Espanya no és viable sense els Països Catalans, i ho demostren els milers de directius i alts càrrecs espanyols, que no volen que Catalunya gestioni els seus aeroports o les Rodalies perquè 'han de continuar pagant els seus apartaments a la 'sierra''.

Un altre factor a favor de la independència, segons Puigcercós, es la conjuntura internacional. I és que el president d'ERC ha recordat que el context internacional era molt desfavorable els anys 1714 i 1936, però ara Europa no barrarà el pas a Catalunya.

Abans de Puigcercós, han intervingut al míting el president de la federació de Barcelona, Oriol Amorós, i el president del grup municipal a l'Ajuntament de Barcelona i del consell nacional d'ERC, Jordi Portabella, que ha destacat el fracàs de l'autonomisme de CiU i del federalisme del PSC. 'Ni autonomisme ni federalisme, s'ha acabat. S'han posat a la boca del llop i el llop els ha engolit', ha dit sobre la federació nacionalista i sobre el partit dels socialistes.

Han assistit a l'acte la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó; el president del Parlament, Ernest Benach; el conseller de Governació, Jordi Ausàs, i el diputat a Madrid Joan Tardà, entre d'altres.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
5 de juliol de 2010, 09.59 h

#12 Veig que d'educada en té ben poca cosa, a més d'observar que el seu lèxic és bastant escàs. Hi ha mil i una manera de dir les coses. Ho sento pel Sr. Laporta. En una altre ordre de coses, si tant ple de freaks (per cert que no sé què vol dir aquesta paraula, ni tampoc m'interessa, perquè veig que no és catalana i forma part d'aquest lèxic tant barroer o groller que empreu molts de vosaltres) està aquest diari, és ben fàcil la solució: No el llegeixi, cosa que a mi em satisfaria... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Xavier fletxa la garriga
5 de juliol de 2010, 00.33 h

#12
Quina absoluta bajanada, Miriam. Valga'm déu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
4 de juliol de 2010, 23.23 h

#12 Laporta 20 diputats ??

Jo vull veure aquestes enquestes per riure una estona !!!! Si la majoria dels socis del Barça van dir que no l´haurien votat si s´haguès presentat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
4 de juliol de 2010, 21.44 h

CIU=PP, PSC una merda, ciutadans fora de Catalunya i ERC com no espavili merda també, que esta passant? que prendrem mal com CIU enttri al govern, pot pactar amb PSC, ja ho ha fet en el passat i pot fer-ho amb el PP que també ho ha fet en el passat.
Es cert que ERC l´ha estat cagant a base de bé, sobre tot per fer president al pitjor alcalde de Barcelona, fins que va arribar Hereu( se que criticareu que digui això de MArgall, però patétic alcalde i president), i ERC també l´ha cagat pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
4 de juliol de 2010, 21.00 h

CiU, PSC i ICV estan totalment desorientats


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
4 de juliol de 2010, 20.16 h

Miriam, baixa a la realitat abans no prenguis mal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
CIU=PP fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
4 de juliol de 2010, 19.55 h

#12
Això que dius, quan ho has somiat? segueix somiant que no t´ho creus ni tu, esclar que com a curteta de gambals que demostres ser potser et creus qualsevol cosa en especial que Ciu i ERC són el mateix que només és una excusa patètica dels ex-llepes i trolls convergents i unionistes disfressats de qualsevol cosa. Ah ho sento per tu "maca" però els reis mags són els papàs. o seaaaaaaaaa que desperta d´una vegada nena "pija".


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Miriam fletxa Barcelona
4 de juliol de 2010, 19.08 h

M'encanta perque permi CiU i ERC són la mateixa merda, parlo de Democràcia Catalana. Però ja veig que aquesta pàgina està subvencionada, manipulada, influenciada, i plena de freaks d'ERC que encara estàn contents d'haver fet president al Monti$paña. Seguiu votant ERC que sou 4, les enquestes donen 20 diputats aprox a Laporta i ERC cau fins els 12 o menys. Amb això obrirem un nou camí independentista fora de tots els pactes unionistes de Convergència i Esquerra


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
4 de juliol de 2010, 17.57 h

#6 Molt bons els arguments. Amic meu, no pitjor cec que aquell que no vol veure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
4 de juliol de 2010, 17.54 h

#3 He d'intuir que Vostè és laportista. Llavors amb tots els meus respectes cap a Vostè i cap al Sr. Laporta, penso que molts de vostès es passen de rosca. Ho he dit en un altre lloc, ERC no ho ha fet tot bé, estic plenament d'acord, però ha fet i molt. Encara no sabeu de quin peu calça el Sr. Laporta perquè encara s'ha d'estrenar políticament i ja l'adoreu com un semi déu. Que n'és de maco opinar després de veure'n els resultats, oi ???. D'això jo n'hi dic opinions gratuïtes i van... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.