directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU acusa Colau de presentar Barcelona com una ciutat més de l’Estat espanyol

Joaquim Forn acusa Barcelona en Comú de convertir l'Ajuntament en un "club d'amics" i de dividir la ciutat entre "bons i dolents"

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha ha retret a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que "ignori" el paper de Barcelona el procés sobiranista, i la presenti com una "ciutat més de l'estat espanyol". "Només així podem entendre l’ambigüitat de l’alcaldessa per no posar-se al capdavant de les reivindicacions de sobirania que fa l’AMI des del món municipal", ha afirmat. Segons informa l’ACN,  Forn també ha criticat que la gestió del govern Colau ha provocat que el "model d'èxit" de Barcelona comenci a presentar "símptomes de degradació". Forn ha assenyalat durament el "sectarisme" i les "contradiccions" de l'equip de Barcelona en Comú, a qui ha acusat de dividir la ciutat entre "bons i dolents" i de convertir la institució en un "club d'amics". 

Comparteix
   


Etiquetes
"Aquesta tendència al sectarisme mostra, massa sovint, algun tic autoritari impropi d’un partit que governa en clamorosa minoria", ha afegit. En una conferència a l'espai Francesca Bonnemaison, la mà dreta de Xavier Trias ha destacat que la "degradació és institucional a l’Ajuntament, es dóna a l’espai públic, impacta en l’economia i afecta el model de ciutat".

Sota el títol "Barcelona perd oportunitats" i amb les diferents branques de "degradació" com a eix vertebrador del discurs, el portaveu convergent al consistori ha posat el focus en totes aquelles polítiques del govern de Colau que no estan contribuint a construir un model de ciutat "obert, compartit, inclusiu i engrescador". Més aviat al contrari, Forn ha subratllat que amb el canvi de govern, la ciutat està mostrant "símptomes de cansament". El número dos de CiU a Barcelona ha destacat les "contradiccions entre el que es diu i el que es fa" de l'equip de Colau, que ha exemplificat amb la renovació del contracte a Movistar per valor de 3,2 MEUR. Forn ha recordat que Colau va signar el "Compromís de les escales", que demanava suspendre, revertir i no renovar cap contractació pública de serveis amb Movistar. A més, demanava a l’aleshores alcalde, Xavier Trias, que no signés cap contracte amb multinacionals que vulneressin els drets fonamentals dels treballadors.

Una altra "contradicció" que Forn ha posat sobre la taula ha estat el recent pacte de govern de BComú amb el PSC, a qui l'equip de Colau va titllar de partit de la "casta, de la màfia i de l’especulació" durant la campanya electoral. "Ara veiem com aquell partit (...) serà el nou motor de les polítiques de canvi, de la revolució i d’una transformació èpica", ha reblat. En la seva exposició sobre decisions que han portat l'Ajuntament a la seva "degradació institucional", Forn ha posat èmfasi en les contractacions que ha fet el govern, a qui ha acusat de convertir la institució en un "club d'amics". "Amb contractacions i nomenaments de personal afí, a sou de l’erari públic. Parelles, familiars, amics, una estreta teranyina de càrrecs de confiança que comparteixen alguna cosa més que afinitat política i professional", ha dit.
 
El portaveu convergent també ha acusat l'alcaldessa de no "reprovar públicament" la "coacció" d’un regidor –en referència a Josep Garganté- a un metge de la sanitat pública, o la trucada "amenaçant" d’un tinent d’alcalde –Jaume Asens- a l’advocada de la Guàrdia Urbana. Dos fets que han tingut relació amb el conflicte de la venda ambulant i que ha comportat discussions al voltant de la relació entre Colau i el cos de seguretat. "Sistemàticament, el govern ha desconfiat de la tasca de la Guàrdia Urbana, ha aconseguit el progressiu allunyament d’aquesta institució", ha dit, per tot seguir mostrar el suport del seu grup municipal al cos de seguretat.
 
Forn ha explicat també la "degradació de l'espai públic" que, ha dit, està patint Barcelona amb el canvi de govern. L'ha exemplificat, a banda del fenomen de la venda ambulant, amb el conflicte del Banc Expropiat de Gràcia, que, segons Forn, ha posat de manifest que "no es pot ser antisistema i estar al govern municipal". El portaveu municipal de CiU ha avisat Colau que no es pot tirar endavant la ciutat des de l'"arrogància ideològica". Una manera de fer que, segons Forn, ha emprat l'alcaldessa per afrontar conflictes que han quedat "sense solució", com la congestió del turisme a la Barceloneta, les contínues vagues en el transport públic o la unió del Tramvia per la Diagonal, projecte que "no genera consens ni tècnic ni polític".
 
L'home fort del grup de CiU al consistori ha incidit també en l'"obsessió pel decreixement" que, ha dit, té el govern d'Ada Colau. "Hi ha una clara voluntat ideològica per part de l’alcaldessa de menystenir el creixement. Així, des de l’Ajuntament s’ha eliminat volgudament aquesta paraula del llenguatge institucional. No volen una ciutat que creixi econòmicament", ha lamentat. Forn també ha criticat que l'executiu de BComú rebutgi qualsevol iniciativa público-privada: "El nou govern ha aturat també aquest model de col·laboració. Diuen que aposten per l’economia social i col·laborativa, però a la pràctica, paralitzen qualsevol iniciativa privada".
 
 
Per últim, el portaveu convergent també ha criticat a Colau la seva pretensió de "dividir" la ciutat: "Des d’una pretesa superioritat moral ha convertit la política municipal en una batalla de bons contra dolents. De casta i de no casta".
 
Aquesta ha estat una idea que també ha aportat l'exalcalde, Xavier Trias, qui ha fet el pròleg de la intervenció de Joaquim Forn. Trias ha valorat el paper de qui vol que sigui el seu successor i n'ha destacat el seu lideratge per guanyar les eleccions en el seu moment i la seva capacitat de dirigir l'equip de govern durant la legislatura anterior. A més, l'actual cap de l'oposició li ha atorgat la "responsabilitat" de dirigir el grup municipal, "ara des de l'oposició".
 
Trias ha reconegut que "no ha estat fàcil passar a l'oposició". "I menys quan no t'ho esperes", ha afegit. Trias ha admès que encara li "surt del cor" la Barcelona "del coneixement, de la cultura, la creativitat, la innovació...". L'actual cap de l'oposició de Colau a l'Ajuntament, també ha tingut paraules de rebuig al govern municipal, a qui ha acusat de fer una política "tronada, rància i sectària". "Hem tornat a la política de les dretes i les esquerres i això és un gravíssim error", ha afegit. A més, Trias ha subratllat el doble repte que té la formació a nivell institucional: Entomar de nou el govern i fer d'oposició. Tot plegat, amb la dificultat d'haver patit un "trencament" dins la federació –amb l'ecisió d'Unió- i la necessitat de constituir una nova formació política "des de Convergència".
 
L'acte, celebrat en motiu del primer any del canvi de govern a l'Ajuntament, ha comptat amb la presència de la majoria de la plana convergent. Encapçalada per Artur Mas, han completat la primera fila els consellers Neus Munté, Josep Rull, Santi Vila i Jordi Baiget, i d'altres persones importants de CDC com Germà Gordó o Francesc Homs. A més, Forn ha comptat amb la companyia de la totalitat de regidors i alguns consellers municipals a dalt de l'escenari.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
LLUIS fletxa bcn
2 de juny de 2016, 16.44 h

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".

N.B. QUI TINGUI DUBTES QUE FACI UNA ULLADA AL DNI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
crrj fletxa Gavà
2 de juny de 2016, 15.12 h

EL FRAU DE LA COLAU (segona part)

Però l'Ajuntament de la capital de Catalunya, a la que has destrossat, se t'ha fet petit i ara aspires a la Generalitat i, per què no, a la capital del regne. T'erigeixes en poder absolut, arreplegues als teus llepaculs i els col·loques allà on et va bé. Pactes amb qui et rota i fas les normes i els programes que et vénen de gust. Enriu-te'n de'n Franco, nena. Això teu sí que té mèrit! Ja no ets la Evita Perón de Barcelona, ara ets la Cleopatra d'Es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
crrj fletxa Gavà
2 de juny de 2016, 15.10 h

EL FRAU DE LA COLAU (primera part)

Benvolguda (o no) Frau (ai, perdó) Ada,

reconec i envejo el teu enginy i la teva traça en manipular. Haig de reconèixer que ets una artista, noia. Ja de joveneta anaves fent veure que estudiaves aquí i allà i et passaves els dies fent campana. I els pares contents i enganyats. És clar que gairebé no t'ha fet falta pencar i només ho has fet de missatgera comercial i hostessa de supermercat ,vestida d’holandesa, donant a tastar mantegues al personal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
crrj fletxa Gavà
2 de juny de 2016, 15.07 h

ETS UN FRAU, #FrauColau!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Joan fletxa València
2 de juny de 2016, 10.58 h

Urraca Colao: princesa D'ejpaña i de Podemos-en comuneros de Castilla


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JORDI fletxa GRANOLLERS
2 de juny de 2016, 10.13 h

Es normal que una servidora del invasor, anti Catalunya, ho expliqui així, estan creguts que Catalunya es d'ells i disposen de territori, persones, diners i prepotència pel seu benefici..


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa barna
2 de juny de 2016, 10.01 h

Res més cert que la DEGRADACIÓ QUE REPRESENTA PER BARCELONA L'ACTUACIÓ DELS COLAU'S
NO a l'AMI, NO a l bona convivència, NO a l'espai HIGIÈNIC dels carrers i els jardins que brilla per la seva absència.
No a TOT el que configura una CIUTAT CAPITAL PEL NOU ESTAT el qual NO VOL perquè VOL ser españolista.
No hi ha per on agafar-la pobre dona que només VOL TREPAR PER ARRIBAR, ON? Se li veu el LLAUTÓN!

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
2 de juny de 2016, 08.51 h

a CDC la renovació es el retorn al passat, i tu Forns, ja es hora que pleguis, junt amb tota la colla de toies del Trias, el okupa miserable.
En qualsevol país civilitzat i digne el Trias estaria a la presó i hauria retornat per collons els diners dels lloguers als okupes, miserables lladres de CDC-TRIAS-MILLET


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de juny de 2016, 08.21 h


ELS "ASSALTA VIVENDES" MAI NO PODEN ESTAR PREPARATS PER UNA TASCA TAN IMPORTANT COM ES LA CIUTAT DE BARCELONA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
2 de juny de 2016, 03.09 h


El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional que pogués prohibir una declaració unilateral d’independ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.