directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 01:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pablo Iglesias rebenta la campanya de Xavier Domènech

Domènech refusa fer un debat sobre línies vermelles després que Podemos liquidi la línia vermella del referèndum per pactar amb el PSOE

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

En el debat de candidats a TV3 abans de les eleccions del 20-D, Xavier Domènech va etzibar al candidat d’ERC, Gabriel Rufián que En Comú Podem “tenim aliances a l'Estat, a diferència de vostès, i això permet aconseguir el referèndum", cinc mesos després el referèndum és més impossible que mai. Pablo Iglesias, durant 'El Debate a 4' va dinamitar la campanya de Xavier Domènech quan va assegurar que el referèndum d'autodeterminació de Catalunya no és una línia vermella per a pactar amb els socialistes espanyols. Davant la negativa ja coneguda del PSOE a la consulta catalana, si els de Podemos volen governar, hauran de triar entre el referèndum o el govern d’esquerres. Si tenim en compte el precedent de Barcelona, on el Govern Colau ha prioritzat el govern d’esquerres amb el PSC a fer fora la “casta”, sembla que l’opció de renunciar al referèndum pren força. 
Domènech ven fum? 

Iglesias ha renunciat a la línia vermella del referèndum malgrat considerar-lo una eina útil per mantenir la unitat d’Espanya i  Xavier Domènech ha quedat amb el cul a l'aire malgrat s’esforci en acabar amb qualsevol dubte que pugui existir al voltant del compromís de la seva formació amb el referèndum a Catalunya. "Si nosaltres governem, que governarem, es farà el referèndum. La millor garantia que es faci no és un debat sobre línies vermelles, sinó que efectivament puguem governar", afirmava el cap de llista d'En Comú Podem en un acte de campanya a Barcelona. La història dirà si Domènech ha venut gut fum.

Les contradiccions de Pablo Iglesias
 
El dia 21 de desembre del 2015, Pablo Iglesias assegurava que la seva irrupció amb força al Congreso es devia en bona part a les victòries del seu partit a Catalunya i a Euskadi i que, per tant, el referèndum per a Catalunya era quelcom innegociable per accedir al govern. En el 'Debate a 4', Pablo Iglesias, que es veu obligat a buscar les complicitats del PSOE per a governar, ja va deixar clar que fer un referèndum d'autodeterminació a Catalunya no és una línia vermella.
 
O Referèndum o govern d'esquerres?
 
Podemos sembla estar preparant el terreny per deixar de banda un dels seus cavalls de batalla a Catalunya: renunciar al referèndum amb la coartada d'apostar fermament per un govern progressista i del canvi. Això significa seguir l'estratègia que ha seguit Ada Colau a Barcelona, on tenir un govern més fort amb els socialistes ha significat renunciar a principis fonamentals del partit com pactar amb la casta i tenir de tinent d'alcalde a un imputat.
 
Xavier Domènech amb el cul a l'aire
 
Ara mateix, Xavier Domènech ha quedat tocat i es veu obligat a modificar el seu discurs de campanya. Recordem que deia a les passades eleccions: "Nosaltres tenim aliances a l'Estat, a diferència de vostès, i això permet aconseguir el referèndum".
 
En Comú Podem ja no és una alternativa a Catalunya
 
Ara, però, el discurs ha emprès un gir de 180 graus: Xavier Domènech ara ja parla com el seu cap: "per seure a la taula no hi pot haver línies vermelles. Un sempre ha d'estar disposat a escoltar l'altre", ha assenyalat en una roda de premsa aquest dimarts. "Que no hi hagi línies vermelles i estiguem disposats a escoltar els altres no vol dir que haguem trobat una proposta millor que el referèndum". Entre l'immobilisme i l'independentisme, En Comú Podem ha demostrat una vegada més que la tercera via a Espanya és impossible i, fins i tot, està donant ales a la proposta de l'ANC d'exercir el dret a l'autodeterminació de manera unilateral.
 
Domènech al més pur estil de la casta
 
Morir matant... És l'únic camí que li resta a Domènech per a amagar les seves contradiccions. Intentant desviar el tema, el líder d'En Comú Podem durant el mateix acte ha lamentat que els socialistes siguin els únics que mantinguin l'ambigüitat sobre la seva opció preferida de govern i criticat la manca de claredat del PSOE amb els pactes postelectorals.

Doménech ha assegurat aquest dimarts que la proposta de referèndum no és "electoral sinó estratègica" per definir un nou model de país i ha negat l’evidència que el projecte dels comuns estigui en trànsit cap a l'independentisme.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
www fletxa Males peces al teler català, podemus
15 de juny de 2016, 17.20 h

Més que rebentar-la li fa el favor d'exculpar-lo i que no hagi de ser en Domènech qui digui la veritat als catalans. ENSARRONADORS!!!
Espero que finalment tingueu el que us mereixeu, dropos!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
15 de juny de 2016, 16.05 h

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Francesc fletxa Badalona
15 de juny de 2016, 10.47 h

I és que s'ha de ser ingenu per creure que algun dia pot ser falsa la frase que diu: "..pel que fa a Catalunya, el més semblant a un espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres". Evidentment, el Sr. Domènech no ho és gens d'ingenu, simplement, amb la cançoneta del referèndum, busca que, a més dels seus, també el votin aquells que creuran que voten una altra cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Manel fletxa Tarragona
15 de juny de 2016, 10.29 h

#6 Tu calla feixiste, segur que ets el Aragones,Bejota.Jo nomé he fet una pregunta, no tinc res cotra els gueis. és més tinc amics i amigues que ho son, si tu te ho has pres com un insult,tu sabras el perquè. Jo sospito que la vida és més avorrida la teva, però a mi no m'importa res. que s'acregut aquest Espanyol dels collons, vesten a cagar a la via cap de cony.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
15 de juny de 2016, 10.21 h

EN EL PROGRAMA, ES DEFINEIXEN, NI CORREDOR MEDITERRANI, NI LLENGUA, NI HISENDA PRÒPIA TOT HO VOLEN CENTRALITZAR-HO ENCARA MÉS ELS HI DIC I ESCRIC "EN COMÚ: ENGANYEM", RES POSITIU, UNA CARA NOVA, IGUAL DE CÍNICA QUE TOT EL NACIONALISME IMPERIALISTA ESPANYOL. Apa SIAU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
15 de juny de 2016, 09.14 h

Val molt la pena llegir l'article d'avui del Germà Capdevila al respecte de Podemos: http://www.naciodigital.cat/opinio/13343/psoe/mort/visca/psoe


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Eudald fletxa Sabadell
15 de juny de 2016, 08.48 h

#3 Manel, mira que el gay (reprimit) no ho siguis tu. Cadascú és el que el cos li demana, i deixa't de posar en la vida sexuals dels altres i centra't més en la teva que, sospito, que és més avorrida que la d'un musclo. I, tornant al que interessa... ara que ja hem vist que Pablo Iglesias, i el seu lacai Domènech entren en el joc de debatre a les televisions dels poders fàctics espanyols amb els partits hereus del franquisme, ignorant les altres opcions polítiques (cosa que trobo total... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
15 de juny de 2016, 08.26 h



Podemos es el pla "B" de l'estat espanyol contra l'independentisme català.
Espatraña "antes roja que rota" com diuen els franquistes.


.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Lorena fletxa Aitona
15 de juny de 2016, 08.03 h

QUINA PENA DOMENECH, TRAÏR CATALUNYA I DONAR SUPORT ALS FEIXISTES. POTS DORMIR TRANQUIL ? , TU PODRAS PERDONAR ?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manel fletxa Tarragona
15 de juny de 2016, 07.43 h

Voleu dir que no són gueis aquest parell ?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.