directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La diplomàcia espanyola intoxica per intentar evitar adopcions entre Cambodja i Catalunya

La conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies mostra estupefacció davant les declaracions d'un funcionari de l'ambaixada espanyola a Tailàndia

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre - La diplomàcia espanyola no atura la seva estratègia d’intentar fulminar qualsevol intent català de contacte amb l’exterior. Si normalment intenta disparar contra la línia de flotació dels dirigents del Principat que viatgen per internacionalitzar el país i el seu procés independentista, el cos que dirigeix José Manuel García-Margallo apunta ara als esforços del Govern per facilitar les adopcions. Un fet que ha deixat perplex el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, segons han expressat fonts de la conselleria a directe!cat. 


Comparteix
   


Etiquetes

Ambaixada espanyola a Bangkok: "L'acord entre Catalunya i Cambodja és inútil"

En concret, un representant de l’ambaixada espanyola a Bangkok (Tailàndia) ha fet unes declaracions al diari Cambodia Daily titllant d’“inútil” un acord signat fa uns dies entre la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el seu homòleg cambodjà, H.E. Vong Sauth, per avançar en els tràmits per obrir adopcions amb el país asiàtic. El rotatiu cambodjà emfatitza que “l’acord és inútil, segons un funcionari de rang superior a l’ambaixada espanyola a Bangkok, perquè les autoritats catalanes no poden signar acords internacionals sense l’aprovació del govern nacional de Madrid”.

Sorpresa de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies

El mateix funcionari, que demana anonimitat al diari “perquè no està autoritzat a parlar amb la premsa”, també deixa clar que “l’adopció internacional amb Cambodja està completament tancada, no hi ha acord amb Cambodja pel que fa a adopcions”. La notícia s’ha encaixat amb sorpresa a la conselleria que dirigeix Dolors Bassa, ja que segons fonts del propi departament han assegurat al directe!cat, no sabien res del posicionament de l’ambaixada espanyola i “mai hi ha hagut cap problema” a l’hora d’arribar a acords amb països pel que fa a adopcions. De fet, expliquen que ja existeixen convenis entre Catalunya i 28 països arreu del món.

Fins ara, Madrid mai no ha posat cap entrebanc

A més, el departament explica que és conscient que el conveni signat per Dolors Bassa i el seu homònim cambodjà, amb continguts procedimentals, ha de ser autoritzat per l’Estat perquè es culmini el procés per poder adoptar infants de l’estat asiàtic, però que és un tràmit “preceptiu”. Segons la conselleria, Madrid mai posa cap entrebanc i uns mesos després de la signatura d’un acord d’aquest tipus dóna el vist-i-plau i s’obre la veda a les adopcions.

Legalitat impecable de l'acord

En aquest sentit, diuen que malgrat les declaracions del funcionari a Tailàndia, tampoc hi hauria d’haver cap trava ara perquè l’Estat estava al corrent de la signatura de l’acord i només va demanar que es fes arribar una còpia a la Secretaria General Tècnica per a la seva inscripció en el registre administratiu d’acords internacionals no normatius. Així, tot i que no han volgut respondre a les paraules del representant diplomàtic espanyol, fan constar a directe!cat que en tot moment s’ha seguit la normativa catalana i estatal en matèria de convenis i tractats internacionals.

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
es mes facil que les vaques volin a que espanya algun dia sigui una autentica democracia fletxa es mes facil que l´atur a espanya baixi al 0% que deixi haber-hi corrupcio a espanya
18 de juny de 2016, 20.51 h

#6 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
18 de juny de 2016, 11.07 h

#5

QUERIDO NAZI

¿AUN NO TE HAS CAMBIADO TU RIDICULO NOMBRE?'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Aniol fletxa l'Ametlla del Vallès
17 de juny de 2016, 12.40 h

#4 Tu nen ets tonto? El MHP Puigdemont ha rectificat amb dades a la ma, les afirmacions del pocavergonya president de fomento.
M'adono cada vegada més que de tant acostumats a fer trampes els que sou com tu que ja ni us preneu la molèstia de dissimular.
De totes maneres moltes gràcies perquè precisament gràcies els barruts com tu, que en sou molts però no majoria, Catalunya aviat serà independent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
LLUIS fletxa bcn
16 de juny de 2016, 15.48 h

El presidente de Fomento del Trabajo, Joaquín Gay de Montellà, ha cargado hoy contra la situación de bloqueo político permanente, tanto en España como en Catalunya, en la rueda de prensa previa a la asamblea de la entidad. Las palabras más duras las ha dedicado al proceso soberanista, al que ha acusado de generar inestabilidad, frenar inversiones y ser el causante de un éxodo empresarial.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de juny de 2016, 14.24 h

https://www.youtube.com/watch?v=C805ka3C20k

Expliquem-nos al món. Difonguem la nostra causa. Guanyem-nos el suport de l'opinió pública internacional per guanyar la llibertat!

Ara que ve l'estiu i milions de turistes estrangers venen a Casa nostra. Omplim els balcons d'estelades i internacionalitzem la nostra causa sense sortir de casa i que tothom sàpiga que Catalunya vol viure en llibertat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
16 de juny de 2016, 12.37 h

#1 MARCA ESPANYA OF COURSE


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
16 de juny de 2016, 07.01 h

TRETS TIPICS D'UN ESTAT FAIXISTE

Tribunals polítics
Tribunals d'Ordre Públic
Policia política
Ambaixades polítiques
Discriminció dels ciutadans
Discriminació de la seva ciltura propia
Executiu convertit en perseguidor a coste de tots
Expoli financer


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.