directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fernández Díaz embogit fabricant escàndols contra ERC i CDC

'Público' desvela que el ministre d'Interior va pressionar el director de l’Oficina Antifrau per aconseguir “coses” del germà de Junqueras i entorns de CDC i desprestigiar els independentistes

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Espanya torna a demostrar que no està a l’alçada de les millors democràcies, el diari espanyol posa al descobert el joc brut del govern espanyol, en aquest cas el ministre de l’Interior en funcions, i candidat del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz al conspirar amb el cap de l’Oficina Antifrau catalana per “construir” falsos escàndols contra ERC i CDC

Jorge Fernández Díaz, francisco marhuenda
Comparteix
   


Audios relacionats
#FernándezDíazGate (MP3, 1' 4'')

Escolta audio

#FernándezDíazGate (MP3, 2' 2'')

Escolta audio

#FernándezDíazGate (MP3, 1' 5'')

Escolta audio

#FernándezDíazGate (MP3, 54'')

Escolta audio

#FernándezDíazGate (MP3, 2' 39'')

Escolta audio

#FernándezDíazGate (MP3, 21'')

Escolta audio


Etiquetes

Fernández Díaz i Daniel de Alfonso encara no han dimitit

Escoltant el que diu Público i les converses gravades publicades, en un país de tradició democràtica haurien dimitit al moment els dos personatges, esperem que com a mínim el govern de la Generalitat cessi de forma immediata al director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso  

Fernández Díaz i el director de l’Oficina Antifrau conspiraven contra ERC i CDC, segons Público. En les converses ambdós discuteixen sobre com aconseguir fets per desprestigiar les dues formacions

ACN Barcelona .- Una gravació presumptament enregistrada pel director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso Laso, revela una conversa entre ell i el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, en què el membre del govern de Mariano Rajoy s’interessa per saber si hi ha temes que es puguin utilitzar en contra d’ERC i de CDC, segons explica el diari digital ‘Público’. La conversa s’hauria produït l’any 2014, i el director d’Antifrau li explica que s’investiguen algunes adjudicacions del govern tripartit a l’empresa de Ferrovial Cespa, on aleshores treballava el germà d’Oriol Junqueras, Roger Junqueras. Li diu, però, que és un tema fluix, i que n’hi ha un altre que afectaria el pare de Junqueras que intenta que l’investigui el Grup Planeta perquè no hi aparegui l’oficina.

El joc brut del PP al descobert

El diari digital ‘Público’ ha revelat diversos fragments de la conversa en què se senten les veus dels que serien el ministre i el director de l’Oficina Antifrau. De Alfonso explica a Fernández Díaz que el tema en relació amb el pare de Junqueras tindria a veure amb requalificació de terrenys a Puigcerdà. “A l’entorn de Puigcerdà per allà hi ha Carretero, és clar", rebla el ministre.

El Grupo Planeta al servei de les clavegueres de l’estat contra els independentistes

De Alfonso admet que la informació que li arriba és fluixa, i d’aquí que vulgui derivar-la al Grup Planeta perquè en pugui fer una investigació que no els afecti. Explica al ministre que ha parlat amb el cap de seguretat de Planeta, “un home de la policia”, i que si surt algun nom, que li passin, que ell ja ho posarà “en ordre”.

En un país democràtic el ministre i el director de l’Oficina Antifrau estarien dimitits

“Aleshores, si a més aconseguíssim tenir alguna cosa que es tragués en el moment processal oportú d’Esquerra, que fes també al president de la Generalitat dir “ui, no convé tant com deien perquè a mi ara ajuntar-me amb aquests...”, bé, també seria bo”, afegeix el director de l’Oficina Antifrau.
 
En un altre passatge De Alfonso demana a Fernández Díaz que si té alguna cosa sobre els dos partits li ho passi. “No us cremeu vosaltres traient-ho a la premsa, que aparegui sempre la UDEF, que us va cremant, que sembla un atac... cony, dóna-m’ho i ja ho trauré jo, ja ho investigaré jo i ho donarem ".
 
En aquest punt Fernández Díaz torna a insistir en l’assumpte de Cespa, però De Alfonso reitera que per bé que hi van haver pics d’adjudicacions en l’època del tripartit, comparat per municipis els volums eren superiors allà on governava el PSC. Tot i això, el ministre insisteis: “No podem oblidar que estem parlant del germà de Junqueras”.
 
Més endavant de la conversa Fernández Díaz també s’interessa per Felip Puig. Aquí, De Alfonso afirma que en té una cosa, “les dues cunyades”. I continua: “Eren categoria D, actualment han passat a ser C però eren D en el moment, treballaven en un departament de la Generalitat i per un decret signat per Francesc Homs se les va col·locar com a eventuals i interines per fer substitucions de baixa per maternitat i demés en nivell A-27”.
 
I afegeix: “Es va treure un concurs que a més després va ser anul·lat en què se les va nomenar prèviament a que el concurs es resolgués en el departament d’Assessoria Jurídica de la Generalitat de Presidència. I això ho tinc ja tancat, per això he dut aquest maletí, per ensenyar-t’ho. (...) Aleshores se les va nomenar amb caràcter previ a que el concurs es resolgués i es va resoldre, òbviament, guanyant-lo i aleshores li van donar. Un concurs que després va ser anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. I hi ha dues signatures de Francesc Homs, una carta on diu que les nomenin o se la nomeni en concret a una d’elles en dues ocasions. (...) Se les nomena perquè sí a un A-27 sense esperar a que surti el concurs resolt i a més es fa per dues ocasions”.
 
Aleshores segueix: “Clar, afinant, afinant, podríem dir, home, la signatura del primer decret per part de Francesc Homs podria ser un acte prevaricador. Vaja, està al límit. Si jo això ho envio a Fiscalia i la Fiscalia m’ho arxiva, a mi em llencen els gossos”.
 
Però el ministre no ho veu de la mateixa manera, segons es pot sentir a les gravacions revelades per ‘Público’: “Però hi són, hi són, queden fatal Felip Puig i Homs”. El director de l’Oficina Antifrau aclareix que Puig no hi apareix, que són les dues cunyades, però Fernández Díaz insisteix en què aquest fet “políticament li fa molt de mal” a Homs, perquè està “al límit de la prevaricació”.
 
La primera entrega de les gravacions que ha ofert el mitjà digital clou amb el ministre preguntant si Homs “té consciència de tenir aquest punt dèbil”. De Alfonso respon: “No ho sap ningú més que Jose Ángel Fuentes Gago –membre de la cúpula policial-, el meu director d’investigacions, tu i jo”, contesta De Alfonso.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
Flavià Mateu Cluet fletxa Les Corts Barcelona
22 de juny de 2016, 19.31 h

Per més que faràn
Ben poc ho pararán.
Es tot un poble il.lusionat,
que mentres hi hagi un català
( un català de veritat)
la il.lusió perdurarà.
El avis dels nostres avis
ja ho portaven a la sang:
no hi fa res fer correr agravis;
un somriure a flor de llavis
desmenteix el que diràn.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
22 de juny de 2016, 18.07 h





#29 Mira, bejota IDIOTA : per imbècila que siguis, hauries de saber que UN GOVERN QUE CONSIDERA ENEMICS A DOS MILIONS DE CIUTADANS QUE ZIMPATITZEN I VOTEN OPCIONS POLÍTIQUES "LEGALITZADES", ÉS . . .


és UN ESTAT BANANERAMENT FEIXISTA, NAZI de debò, no pas com feu servir el mot els fills de franquistes espanyolerus.




Tot i que , coneguent la teva trajectòria, d'estupidesa en imvbecilitat i de subnormalitat en analfabetada, ja no m'estranya cap dels comentaris CANTIMFLESCOS que el t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
LLUIS fletxa bcn
22 de juny de 2016, 16.29 h

Que n'es de dolentot el Ministre ! En canvi , a Catalunya ,el govern solsament es dedica a trepitjar professors desafectes amb el trencament de l'Estat ;a subvencionar tots el mitjans per adoctranar contra tot el que soni a Espanya; RES A DIR DE LES LLISTES NEGRES O MULTAR PER ROTULAR EN CASTELLÁ


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
22 de juny de 2016, 10.01 h

#1

ARAGONESES. TOMA NOTA : HAY 4 HORAS DE GRABACIÓN, EN EL DESPACHO DEL MINISTRO DEL INTERIOR Y DENTRO DE LA CONVERSACIÓN ÈL MISMO.

¿EN MANOS DE QUIÉN ESTAMOS?

CORRUPCIÓN POLÍTICA, , FINANCIACIÓN ILEGAL Y CINISMO AL MÁS ALTO GRADO.

CUANDO UN POLÍTICO ES CAPAZ DE ACTUAR ASÍ, ES UN CERDO.

CON PERDÓN DE LOS CERDOS, DE LOS CUALES HASTA LOS ANDARES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Amàlia S fletxa Vacarisses
22 de juny de 2016, 09.35 h

FERNÁNDEZ, .... DIMISSIÓ !
FERNÁNDEZ, .... DIMISSIÓ !
FERNÁNDEZ, .... DIMISSIÓ !
FERNÁNDEZ, .... DIMISSIÓ !
FERNÁNDEZ, .... DIMISSIÓ !
FERNÁNDEZ, .... DIMISSIÓ !
FERNÁNDEZ, .... DIMISSIÓ !
FERNÁNDEZ, .... DIMISSIÓ !
FERNÁNDEZ, .... DIMISSIÓ !


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
22 de juny de 2016, 09.18 h



SI AQUESTA MERDA ES FER POLÍTICA,, JO SOC LA MORENETA.

!! QUANTES I QUANTES INTRIGUES I I FALSEDATS S'HAN TIRAT CONTRA NOSALTRES ? .........

EL GOVERN I ELS SEUS ADLÀTERS,HO HAN CONVERTIT EM UNA CORT DE PORCS.

!! EN RAJOY NO POT AMAGAR EL CAP SOTA L'ALA !! DIMISSIÓ !!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
22 de juny de 2016, 09.00 h



VEIG QUE ENS EM AIXECAT EM EN FERNANDEZ DIAZ ENCARA DE MINISTRE !!

QUINA VERGONYA DE PAÍS. ...........

NO PODEN SORTIR ENDAVANT D'UNA MANERA HONESTA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
22 de juny de 2016, 07.09 h

El millor de tot es l'implicacio d'editorial Planeta fent espionatge il.legal per la policia del pepero Fernandez Diaz y la seva chacha Alfonso.
Eidtorial Planeta es com el GAL, encara, que avui per avui, encara no mata, oi, hijitos del delinquent Fernando Lara de Franco y editorial Planeta de Nazis?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Synera fletxa Barcelona
22 de juny de 2016, 06.39 h

LA LEGÍTIMA DUI QUE RECOLZARAN ELS USA:

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove de 2010 i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional que pogués ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Synera fletxa Barcelona
22 de juny de 2016, 06.35 h

#17 ARA ET FAS PASSAR PER MI ARAGONESES?

MAI HAS TINGUT ARGUMENTS, OI? POBRE!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.