directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sturgeon veu “altament probable” un segon referèndum d’independència a Escòcia

La primera ministra escocesa confirma que prepararan la legislació per poder convocar-lo en cas necessari

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Londres .- “Un referèndum d’independència és ara altament probable”. Així de contundent s’ha mostrat la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, aquest divendres. Escòcia és el territori del Regne Unit que ha donat un major suport a seguir dins la UE, un 62%, i per això, la primera ministra ha assegurat que “explorarà totes les opcions” per garantir que la voluntat dels escocesos “és respectada". Sturgeon ha dit que el Parlament d’Edimburg “ha de tenir l’opció de convocar” el referèndum durant el període de negociació de la sortida britànica de la UE i per això ha confirmat la posada en marxa de la legislació per fer-lo possible “quan i si el parlament” decideix que és “la millor o única opció”.

© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
La política espanyola la gran derrotada del Brexit

“He deixat clar al primer ministre aquest matí que el govern escocès ha d’estar totalment i directament implicat en qualsevol decisió sobre els propers passos que prengui el govern britànic”, ha defensat Sturgeon davant dels periodistes.

Escòcia planteja negociacions directes amb les capitals dels 27 i Brussel·les

La primera ministra escocesa ha reiterat que pensa prendre “tots els passos necessaris” per “garantir” la continuïtat d’Escòcia a la Unió Europea, entre ells l’obertura de negociacions directes amb les capitals dels 27 i Brussel·les.
 
“Em comunicaré durant el cap de setmana amb tots i cadascun dels estats membres de la UE per deixar clar que Escòcia ha votat per seguir a al UE

 I que tinc la intenció de parlar de totes les opcions per garantir-ho”, ha assenyalat.
 
“És obvi que l’opció d’un segon referèndum ha d’estar i és sobre la taula”,ha explicat la líder independentista, recordant que en el seu programa electoral estipulava que Escòcia “ha de tenir el dret a fer un altre referèndum si hi ha un canvi significatiu i material a les circumstàncies respecte a les del 2014”. Tot i això, ha admès que també caldrà reflexionar i “valorar la resposta de la Unió Europea al vot que va expressar ahir Escòcia” abans de fer cap pas.
 
"Quan vam celebrar el referèndum l’any 2014 el govern britànic ens va advertir que quedaríem fora de la UE si ens independitzàvem”

Ha recordat Sturgeon. “Ara ens en volen treure sense permís”, ha lamentat. La primera ministra escocesa també ha assegurat que “molts dels que van votar ‘no’” al passat referèndum, “ara estan canviant d’opinió”, i ha dit que seria “impensable” que Londres intentés bloquejar una nova consulta independentista.
 
“Tinc la intenció de prendre tots els passos possibles i explorar totes les opcions possibles per garantir que es compleix el que el poble d’Escòcia ha votat. En altres paraules, que es garanteix la nostra continuïtat a la UE i al mercat únic”, ha destacat Sturgeon.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.