directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 05:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas alerta que la unitat del món sobiranista és clau mentre duri el procés

L’expresident assegura que si es fan les coses bé hi haurà d’haver una confrontació amb l’Estat que comportarà moviment de peces a Madrid i Europa

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

En una entrevista a Catalunya Ràdio l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat els resultats de les eleccions del 26-J a Catalunya i ha assegurat que si CDC i ERC haguessin anat junts a les eleccions “els 17 diputats s'haurien llegit com una victòria clara de l’independentisme". Mas ha alertat que la rivalitat permanent dins el món independentista dificulta el procés. Sobre com encarar el futur, Mas ha afirmat que si les coses es fan bé, amb totes les forces independentistes agrupades i sumem majoria independent, s’haurà de fer una gran confrontació amb l’Estat que comportarà moviment de peces des de Madrid i Europa. 

Comparteix
   


Etiquetes
Llista per la independència

"Trobarem una solució per comptar vots però hem d'anar amb compte amb l'artefacte perquè pot ser un bumerang si no surt bé", ha dit l’expresident sobre un possible referèndum unilateral i ha posat damunt la taula la idea d’una llista per la independència amb ERC i la CUP, i ha rebutjat que aquest allista sigui sense representats dels partits polítics, com li ha apuntat Mònica Terribas. “L’operació més important del país no espot deixar en mans de persones sense experiència”, ha dit.

Les clavegueres de l’Estat són un inframón

Mas ha valorat les converses entre el ministre de l’Interior i  el director de l’Oficina Antifrau que ha destapat ‘Público’, i ha considerat que queda demostrada al conxorxa de  ‘estat amb contra adversaris polítics per rebentar l’independentisme  amb l’ajut d’alguns poders econòmics i alguns mitjans de comunicació. "Ens ha fet molt mal tot el que s'ha inventat contra mi o Xavier Trias, ha lamentat, recordant  les informacions falses publicades abans de les eleccions del 2012 i del 9-N.  "Hem investigat les clavegueres tan com hem pogut. És un inframón. Es paga a confidents per muntar versions", ha assegurat.

Mas també ha volgut deixar clar  el procediment en l’elecció de De Alfonso al capdavant de l’OA i ha explicat que per llei el president d ela Generalitat havia de proposar una persona de consens i el Parlament és qui ratifica el candidat i que el nom de De Alfonso, que ell no coneixia personalment, li va ser proposat i davant la urgència per cobrir la vacant i després d’haver proposat altres noms que no van tenir el consens previ va optar per De Alfonso que va rebre nomes 3 vots en contra i l’abstenció d’ERC i ICV. 

Gordó i Turull s’han proposat per comandar CDC

D’altra banda, Mas ha parlat sobre el procés de refundació de CDC  i ha revelat que, de moment, Gordó i Turull s’ha postulat per optar a dirigir el partit. Mas ha explicat que els propers dies 8, 9 i 10 de juliol CDC decidirà com s’organitza el nou partit que comptarà amb cares noves i més flexibilitat organitzativa. "Cares noves per a Convergència vol dir algú que no és conegut per opinió pública. No que sigui nou en la política", ha explicat Mas que ha assegurat que el municipalisme tindrà un paper fonamental però no únic ja que també es comptarà amb les joventuts del partit i les sectorials. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
LLUIS fletxa bcn
30 de juny de 2016, 17.21 h

Según una encuesta de José Bou .
Empresarios de Cataluña:" La desconexión es inviable".
Hasta el 87% de ellos se plantearía trasladar su negocio fuera de Cataluña si el Govern continúa con suproceso de separación del resto de España.

N.B. COM AL QUEBEC I PAIS BASC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
30 de juny de 2016, 07.19 h




#13
#14 POBRE bejota, la PPPPalurda més cretina del digital: recordes quan cirtaves una frase falsa de Bismarck? i quan dèies que les empreses abandonaven Catalunya?

Has sentit parlar d'AMAZON ? Saps què és ?


AU, PPPPPALUIRDA ANALFABETA: DEIXA DE FER L'ESCANDALÓS RIDICUL GROTESC que sols fer habitualment, i ves a RENTAR-TE ELS PEUS !!!


HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH ! ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
LLUIS fletxa bcn
29 de juny de 2016, 18.08 h

9-N .Llamada potencialmente a votar es de 6.228.531 personas. Teniendo en cuenta este censo, orientativo, habría votado un 37,02%.

Este es el escrutinio:
-Sí-Sí:(1.861.753 votos).

N.B. PER MENYS ,COMPANYS ANÁ LA PRESÓ QUAN LA REPUBLICA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
LLUIS fletxa bcn
28 de juny de 2016, 16.19 h

Los partidos unionistas han conseguido un total de 30 diputados: PSC, 7; PP, 6, y C’s, 5. y comu podem,12 Por su parte, las dos formaciones claramente independentistas han conseguido uno menos, en concreto, 17: nueve de ERC y ocho de CDC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
28 de juny de 2016, 15.56 h

Si en comptes de ser tant catalans i fer les coses tant pactades i tant be fóssim mes castellans i féssim com ells, ja hauríem tirat pel dret i seriem un estat.
Què? Que no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
28 de juny de 2016, 15.29 h




Crec que si una cosa queda perfectament clara en aquest digital, a través dels comentaris , és que LA GENTUSSA CONVERGENT és la cosa MÉS HIPÒCRITA, MÉS FALSA MÉS INJUSTA I MÉS NEFASTA PER A CATALUNYA QUE HA EXISTIT MAI.


Em direu que el PP o C's és pitjor ... però al menys ells no ens enganyen: són espanyolistes anticatalanistes, PERÒ CONVERGÈNCIA ES DIU INDEPENDENTISTA (d'última hora, és clar) i ES DEDICA METÒDICAMENT A INSULTAR I ATACAR ELS INDEPENDENTISTES DE DEBÒ, ELS D... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
28 de juny de 2016, 14.57 h


#8 Ho pots arribar a entendre, que és de fill de p... per amunt, el dir-li "tot no s'hi val " a #2 , però no dir-li a qui de debò diu coses que "no s'hi valen", com el NEN SUBNORMAL CONVERGENT DEVORADOR DE PÈLS DE CUL DE LÍDERS CONVERGENTS #3 #5 #6 #7 ??!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
28 de juny de 2016, 14.54 h


#8 En comptes d'aquesta OBVIETAT del ""tot no s'hi val", que saben fins i tot els alumnes de primària, podries dir si hi ha alguna cosa de #2 que "no s'hi valgui"?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
28 de juny de 2016, 13.08 h

#2

Tot no si val, per mes amor que tinguis a ERC-


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
28 de juny de 2016, 12.24 h

Des de que CDC s'ha ajuntat amb aquesta esquerra de petarrosos de poble, CDC s'esfonsa.
Ja es hora de tancar aquest tinglado que nomes serveix per fer emperador al catolic, apostolic i marrano Junqueras de la COPE


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.