directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 00:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Dur comunicat de l’Associació conservadora de jutges contra el retorn de De Alfonso a l’Audiència

L'Associació Professional de la Magistratura (APM) interpreta que la reincorporació de De Alfonso espatlla la imatge d’imparcialitat de la justícia.

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La secció territorial de Catalunya de l’Associació de jutges ha emès un comunicat on es mostra contrària a la reincorporació de l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, a la seva plaça de magistrat a l'Audiència de Barcelona. Aquesta associació conservadora de jutges i magistrats, de la qual De Alfonso va ser portaveu, considera que la reincorporació de De Alfonso a l’Audiència espatlla la imatge d’imparcialitat de la justícia i considera que aquesta situació ve causada per una norma que permet les portes giratòries de la política a la judicatura, en referència a  l'article 351 de la LOPJ aprovat el 2011 amb l'acord de PSOE i PP, que permet als jutges nomenats per a càrrecs públics o de confiança passin a la situació de serveis especials. 
foto ACN
foto ACN

Comparteix
   


Etiquetes
L’entitat critica que la norma permet a aquest jutges conservar la plaça i l'antiguitat i concursar a una altra plaça, i, quan cessa del càrrec pel motiu que sigui, puguin retornar immediatament a la seva plaça. Segons l’associació el més greu de la norma és el "règim privilegiat que facilita el sistema de portes giratòries".
Segons l’entitat, les converses fetes públiques entre De Alfonso i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, posen de manifest el "dany" que causa a la imatge de la justícia la "permissivitat del sistema", i reclamen demanen la immediata derogació de la reforma de l'any 2011. Consideren que la llei ha de tenir com a objectiu fonamental reforçar la independència judicial i no pas facilitar l'accés dels jutges a la política.

De Alfonso encara té marge per sol·licitar al Consell General del Poder Judicial el seu reingrés com a magistrat de l'Audiència.

El comunicat emès aquest dimecres: 

Jueces y política

La Constitución atribuye el monopolio de la función jurisdiccional a jueces y magistrados independientes e imparciales. Esos son los valores esenciales para el ejercicio de esta función, por ello, entre otros motivos, se nos prohíbe formar parte de partidos políticos y sindicatos.

Por eso resulta incoherente que la actual redacción del art. 351 de la Ley Orgánica del Poder Judicial prevea que los jueces nombrados para el ejercicio de un cargo político o de confianza pasen a la situación de servicios especiales.

Esta previsión, en la que estuvieron de acuerdo los dos grandes partidos políticos, fue aprobada en septiembre del 2011, dos meses antes de las elecciones generales de ese año y, como es fácil imaginar, preveía su aplicabilidad a los jueces que en ese momento estaban ya en esa situación.

Hay que resaltar que los jueces que ejercen cargos públicos no jurisdiccionales, como el de Director de la Oficina Antifraude de Catalunya, no actúan como jueces o magistrados, sino en el ejercicio de los cargos de confianza para los que han sido elegidos, en este caso, por el Parlament a propuesta del President de la Generalitat.

Lo grave no estriba en la especial situación administrativa de los jueces que pasan a desempeñar cargos políticos o de confianza, en el Estado o en las Autonomías, sinó en su régimen privilegiado que facilita el “sistema de puertas giratorias”. El juez en esta situación conserva su plaza, la antigüedad, puede concursar a otros destinos y una vez cesado, cualquiera que sea la causa, puede incorporarse inmediatamente a su antiguo destino.

Aceptar un cargo político o de confianza supone en todo caso entrar en la confrontación política para defender públicamente un proyecto, lo que lógicamente conlleva la pérdida de la apariencia de independencia e imparcialidad que requiere el ejercicio de la jurisdicción.

Si nos tomamos en serio esos valores no podemos pensar que se recuperan con la mera reincorporación a la carrera judicial, como si la toma de posesión en el cargo tuviera algo de mágico e hiciera independiente al sectario, ni es suficiente una genérica obligación de abstención en aquellos asuntos vinculados a la actividad política.

Los recientes acontecimientos ponen de manifiesto el daño que causa a la imagen de la justicia la permisividad del sistema, lo que nos obliga a defender como asociación profesional la inmediata derogación de la reforma del año 2011.

Es indudable que ni todos los jueces ni todas las situaciones son iguales, pero la norma tiene que regular situaciones generales, y tener como objetivo fundamental  reforzar la  independencia de la función jurisdiccional y no facilitar el acceso de los jueces a la política.

Asociación Profesional de la Magistratura Sección Territorial de Catalunya



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
8 de juliol de 2016, 00.15 h

-fa malbé la imatge. No "espatlla"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
7 de juliol de 2016, 18.30 h

#8 ESTIC SEGUR D'AIXÓ QUE HI HAN JUTGES ÈTICS I PROFESSIONALS, PERÒ NO ENTENC COM AQUESTS NO FAN RES O MOLT POC PER DENUNCIAR ALS QUE NO HO SÓN. SEMBLA COM SI TINGUESIN POR DE FER-HO PER LES CONSEQÜENCIES QUE ELS HI PUGUN PASSAR, QUE NO TINDRÍA QUE SER AIXÌNS SI ELLS SON MAJORÍA.
SOBRE EL JUTGE DE ALONSO, COM POT SER ADMÉS PER IMPARTIR JUSTÍCIA QUAN ELL NO COMPLERT LES SEVES NORMES BÁSIQUES TAN ÈTIQUES COM PROFESSIONALS. QUINA JUSTÍCIA IMPARTIRÁ A UN INDEPENDÈNTISTE. SERA IMPARCI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
MariaRosa CAT fletxa Barcelona.
7 de juliol de 2016, 18.17 h

No crec que a hores d'ara i a la vista de TOT el que està passant, quedi gaire gent, a Catalunya, que encara tingui confiança en la honorabilitat i imparcialitat de la classe judicial en general ...
Però, si algú es troba en el futur, que aquest impresentable individu és qui ha de jutjar el seu cas ...
Hòstia, tu, cames ajudeu-me a fugir ràpidament ...
MaredeDéuSenyor ... Delinqüents fent de jutges ... Això és el País Veí !!!
MARXEM - // * //


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
7 de juliol de 2016, 13.07 h



SI A AQUEST ELEMENT LI PERMETEN ESTAR A LA JUDICATURA, JO EM FOTO MONJA DE CLAUSURA .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Emili fletxa Terrassa
7 de juliol de 2016, 09.48 h

Amb raó els jutges NETS I NEUTRALS, es deuen sentir empastifats dels esquitxos de tanta xena del país veí.
M'alegra poder pensar que encara queda molt gent honrada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera99 fletxa Arenys de Mar
7 de juliol de 2016, 08.08 h

"...imatge d’imparcialitat de la justícia"? Que vaaaaa? Això ja està espatllat des de fa molt de temps. La justícia no és gens imparcial. Sense anar més lluny, el cas Messi. Ell és culpable per confiar en el seu pare, però la infanta Cristina és innocent per confiar en el seu marit. I em volen vendre que la justícia és imparcial? Au vinga!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
6 de juliol de 2016, 20.34 h

#5

Fascistas Vic. EL QUE NO TE LIMITS , ES LA PORQUERIA DEL TEU GOVERN.

VERGONYA ALIENA.

DIGUEM, ENCARA QUEDA MOLTA MERDA PER SORTIR. .


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
6 de juliol de 2016, 17.32 h

#4
LA PARANOIA NAZZIONALISTA NO TIENE LIMITES.

YA NO SABEN QUE INVENTARSE LOS NAZZZIONALISTAS SEPARATISATAS PARA AUMENTAR EL VICTIMISMO DE SIEMPRE.


VISCA CATALUNYA , VIVA ESPAÑA SIEMPRE!!!!!!!!!!1

VIVA EL REY Y MUERA EL MAL GOBIERNO!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
6 de juliol de 2016, 17.00 h

El comissari Villarejo reconeix l'existència d'una “operació Catalunya.”

El comissari del cos nacional de la policia espanyola José Manuel Villarejo ha reconegut aquest dimecres l'existència d'una denominada "operació Catalunya" per frenar el procés independentista. Així ho ha dit en la seva declaració davant el jutge d'instrucció número 2 de Madrid, Arturo Zamarriego, a qui també ha explicat que va treballar amb Martín Blas, excap de la Unitat d'Assumptes Interns, en aquesta ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
6 de juliol de 2016, 15.20 h




#1 Me permites hacerte una pregunta algo personal e íntima, por descontado que CON TODOS LOS RESPETOS, Aragoneses?


Veamos: lo que te transmitió sin querer tu madre durante el parto, fue sífilis o sida, que te haya afectado de esta brutal manera el cerebro, y te haga decir tales gilipolleces de subnormal analfabeto?


Me interesa sobremanera tu respuesta para enriquecer mi tesis doctoral sobre "causas y consecuencias de la degeneración por enfermedades venéreas en individuos ye de por ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.