Felipe González pressiona Sánchez perquè deixi governar Rajoy en minoria
En un article a 'El País' recorda al líder del PSOE que "no hi ha una majoria alternativa coherent"
ACN Madrid .- L'expresident del govern espanyol Felipe González ha publicat aquest dijous un article a 'El País' on demana al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que no obstaculitzi un govern del PP en minoria, i li recorda que "la solució perquè hi hagi una investidura a Espanya, tenint en compte que no hi ha una majoria alternativa coherent per fer-ho, passa per un govern del PP o encapçalat per aquest partit". Per això recomana a la cúpula del PSOE que accepti "democràticament " el resultat del 26-J i assumeixi "el lloc en que ha quedat cadascú". Cal, diu, que el PSOE s'avingui a dialogar, escoltar i "en cas de necessitat" permeti que governi Mariano Rajoy. Amb tot, González rebutja la idea de la gran coalició, tal com ja va fer després de les eleccions del 20-D.
L'article de González arriba a només dos dies del Comitè Federal del PSOE on els socialistes espanyols donaran suport a la direcció de Ferraz en la determinació de votar en contra de la investidura de Rajoy.El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha rebut al llarg de la setmana els líders de la seva formació a diversos territoris, que han anat avalant la posició contrària a la investidura i han tancat la porta també a una abstenció que permetria a Rajoy formar govern.
González ha rebut la resposta aquest mateix dijous per part de la presidenta de les Balears, Francina Armengol, que ha apuntat a la Cadena Ser que el PSOE no pot permetre "ni per activa ni per passiva" un govern del PP.
Ho ha dit després que dimecres, després de reunir-se amb Pedro Sánchez, va obrir un nou front al debat intern del PSOE en defensar la possibilitat que Sánchez presenti candidatura a la investidura en el cas que Rajoy no obtingui els suports necessaris.
Un criteri compartit pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que va apuntar que cal que Rajoy intenti formar govern amb els suports que pugui aconseguir per part d'altres formacions, i "la lògica de qualsevol sistema democràtic" és que "si el primer no ho aconsegueix, ho intenti el segon".