directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla només congrega una quinzena de personalitats a favor de la senyera com a cap de la manifestació

Un centenar de persones i entitats donen suport al lema 'Som una nació. Nosaltres decidim' que rebutja el President

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Tot demanant la unitat d'acció a Catalunya per demostrar el rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC), aquest dilluns al vespre s'ha presentat un manifest signat per quinze personalitats donant suport al president de la Generalitat, José Montilla, perquè la senyera encapçali la manifestació. Després que Òmnium Cultural hagi preparat la manifestació durant el darrer any i que hagi aconseguit congregar un centenar de personalitats i entitats d'ampli espectre ideològic al darrere del lema 'Som una nació. Nosaltres Decidim', el PSC s'ha desmarcat de la unitat amb aquesta acció, hores abans de la reunió que s'ha de celebrar per mirar de desencallar la polèmica.
José Montilla, sentència Estatut
Comparteix
   


Etiquetes
Els signants han subscrit un manifest que advoca perquè la manifestació sigui 'plural i diversa' i estigui encapçalada pel president Montilla i els líders parlamentaris 'portant la senyera'. Entre els signants hi figuren noms com el d'Antoni Tàpies, Isabel Coixet, Oriol Bohigas, Anna Maria Moix, Jordi Coca o Miquel Valls.

Les personalitats que signen el manifest són els pintors Antoni Tàpies i Frederic Amat; la directora de cinema Isabel Coixet; l'arquitecte Oriol Bohigas; els escriptors Jordi Coca, Anna Maria Moix, Josep Maria Castellet, Antoni Dalmau i Rosa Regàs; els historiadors Josep Fontana i Joaquim Molas; l'exconseller Ferran Mascarell, el músic Antoni Ros Marbà; i el director de teatre Lluís Pasqual, a més del president del Consell de Cambres de Catalunya Miquel Valls, que també l'ha subscrit.

Un nou manifest i una nova web que demana una manifestació unitària

Els signants del manifest consideren que davant de la situació originada per la sentència i de 'l’intent reiterat' de 'dividir' Catalunya com a poble, veuen 'vital' que el país 'sàpiga respondre de manera unitària, perquè només la unitat li dóna prou força i l’aferma com a nació'. 'La unitat d’acció dels partits que van promoure l’Estatut i han treballat per desplegar-lo. I la unitat de la seva societat civil, plural i diversa, però amb una causa comuna: l’autogovern de Catalunya cap a un país millor, més lliure i més just'.

Per tot plegat donen ple suport a la manifestació unitària del 10 de juliol a la que va convocar els catalans el president José Montilla en la seva primera intervenció institucional després que el TC emetés sentència. 'Ha de ser una manifestació on hi càpiga tothom, manifestant cadascú les seves idees i accents. I on puguem afirmar conjuntament, amb claredat i amb una participació massiva, allò que ens uneix en aquest moment i que ha unit sempre el catalanisme: la defensa i l’afirmació de la nació catalana. Aquesta és la manifestació que, avui, Catalunya necessita', assevera el manifest.

Així, creuen que la manifestació l'ha d'encapçalar Montilla i els líders parlamentaris 'portant la senyera, el nostre símbol nacional, el que acull tots els catalans'.

Nova reunió

El president de la Generalitat, José Montilla, segueix intentant que Òmnium Cultural canviï el lema de la manifestació i la marxa sigui encapçalada per una representació institucional darrere d'una senyera. El president havia acceptat inicialment que la societat civil anés al capdavant de la manifestació i que, uns metres més enrere i darrere de la senyera, s'hi situés la representació institucional. Aquest diumenge i dilluns, però, Montilla ha canviat d'opinió. Malgrat que tots els partits polítics que han confirmat la seva presència diumenge estan d'acord amb el lema proposat per Òmnium, aquest dimarts els representats dels partits polítics i de les entitats que donen suport a la manifestació es reuniran a la seu d'Òmnium per intentar desencallar la situació, davant les posicions inamovibles del PSC.







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Francesc fletxa Castelldefels
7 de juliol de 2010, 09.36 h

Encara falta el "celles" del Serrat


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
6 de juliol de 2010, 15.42 h

I perque no l'encapçala la momia del Samaranch, que tothom troba que feu tant per Catalunya?. Total, el Cid tambe guanyava batalles despres de mort (com el Franco, tot s'ha de dir).


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Pol fletxa Barcelona
6 de juliol de 2010, 15.34 h

Puigcercós, peta't en Montilla d'una vegada. Està demostrant que està a anys llum de donar la talla com a president del nostre govern.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ivan fletxa Avinyó
6 de juliol de 2010, 13.11 h

"Primer Montilla i Iceta van fer la primera retallada del Estatut."
Ui, i jo que creia que el primer que va retallar l'Estatut va ser l'Artur Mas quan es va reunir a Madrid amb ZP en secret.
I que consti, que l'actitut del PSC amb el tema de la manifestació no m'agrada gaire


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Antoni fletxa Barcelona
6 de juliol de 2010, 12.44 h

Dir-ne bandera per a representar al poble seria el més correcte, que fou adaptada per aquest a partir d'una senyera quatre barrada (ensenya) que identificava el seu senyor en la llunyania. La senyera era del seu senyor i la bandera del seu poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
6 de juliol de 2010, 12.41 h

Falten el Boadella el Guardans i els hermanos Centelles


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
6 de juliol de 2010, 12.24 h

VISCA OMNIUM CULTURAL !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Marc fletxa Manresa
6 de juliol de 2010, 11.50 h

Qui trenca la unitat?...És impresentable que el President de la Generalitat, i el seu partit, trenquin la unitat. La resposta és clara: Montilla dimissió, som una nació!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
6 de juliol de 2010, 11.41 h

La bandera que ens uneix als catalans ara mateix és l'estel.lada, símbol de lluita per la llibertat! Aquesta és la bandera que hauria d'encapçalar la mani.

Si els socialistes no hi estan d'acord en que Catalunya esdevingui un estat, doncs que no vinguin. Ells són els que ens volen desunir, com sempre!

Els catalans no ens manifestarem contra cap sentència ja que ens importa molt poc la sentència, com també ens importa molt poc l'estatutet i els que no volen la llibertat de Catalunya! El... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Enric fletxa Pallejà
6 de juliol de 2010, 11.36 h

Primer Montilla i Iceta van fer la primera retallada del Estatut.
Ara ens volen retallar la Manifestació.
Si aixó de que SOM UNA NACIO, ARA DECIDIM els fa sentir incomodes, potser que ja diuen ells mateixos quina es la seva nació i qui decideix per nosaltres.
Parlant dels 15, som devant dels pijoprogres de sempre, estomac agraits, medicres ilustres, si segueixen llepan el cul dels sociates amb tanta afició potser que s'apuntin al PSOE i ens deixin en pau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.