directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bassa denuncia davant la CE les traves del Govern espanyol per lluitar contra l’atur juvenil a Catalunya

Reclama que s’eliminin els obstacles que posa el Govern espanyol i es flexibilitzin els requisits per inscriure’s al programa europeu de Garantia Juvenil

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha informat a la Comissió Europea de les dificultats que el Govern espanyol posa per la implementació del programa europeu de Garantia Juvenil per reduir l’atur juvenil. Bassa ha enviat una carta explicant la situació al vicepresident de la Comissió Europea i Comissari de l’Euro i de Diàleg Social, Valdis Dombrovskis; a la comissària d’Ocupació, Afers Socials, Capacitat i Mobilitat Laboral, Marianne Thyssen; i al Comissari d’Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsis. La missiva adjunta la declaració del Consell de Direcció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC),  en què s’instava al Ministerio de Empleo y Seguridad Social a eliminar els obstacles per inscriure’s al programa de Garantia Juvenil i flexibilitzar els requisits.
La declaració unànime la van subscriure el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, els sindicats UGT i CCOO, la patronal PIMEC i les entitats municipalistes Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis.

Menys obstacles per beneficiar més joves

Des de l’inici de la implementació del programa de Garantia Juvenil el segon semestre de 2014, prop de 39.000 joves s’han pogut inscriure a Catalunya, més de 26.000 s’han beneficiat del programa  i  més de 12.100 han trobat una feina, però la xifra està allunyada de l’objectiu del Govern de la Generalitat d’atendre a tots els joves dels nostre país.

Per això, el Consell de Direcció del SOC va instar al Ministerio de Empleo y Seguridad Social a flexibilitzar les condicions per apuntar-se la Garantia Juvenil de manera que l’únic requisit fos la voluntat del jove que ni estudia ni treballa de participar-hi en el moment de la inscripció.
El Consell de Direcció del SOC també va demanar al Govern espanyol que eliminés totes les traves que actualment compliquen el procés d’inscripció i modificar-lo perquè sigui un sistema àgil, simple i fàcil per a qualsevol jove i que, alhora, doni garantia jurídica a les entitats que gestionen els programes de Garantia Juvenil dissenyats pel SOC.

 D’altra banda, va recordar al Ministerio de Empleo y Seguridad Social que la llei 18/2014, que regula l’accés dels joves a la Garantia Juvenil, dificulta als potencials beneficiaris accedir realment al Programa en establir més requisits que superen de llarg el Reglament del Fons Social Europeu que estableix com a requisits per poder participar en la Garantia Juvenil ser menor de 30 anys i no estar treballant ni formant-se.

Actitud parasitària del Govern espanyol

El passat divendres, l'eurodiputat d'ERC Josep-Maria Terricabras va denunciar que l'Estat espanyol "limita el bon funcionament" del Programa de Garantia Juvenil de la Unió Europea perquè es queda el 50% dels recursos tot i que són les comunitats autònomes les que han d'aplicar el programa. Terricabras, aprofitant la presentació de l'informe 'Aplicació de la Garantia Juvenil als Països Catalans',  publicat per la Fundació Josep Irla, va lamentar la gestió centralista del Programa. L’eurodiputat ha recordat que l’Estat continua centralitzant el Programa tot i que la Generalitat ho ha recorregut al Tribunal Constitucional perquè ho considera una invasió de competències.

Què és el programa de Garantia Juvenil?

La Garantia Juvenil és un programa impulsat per la Unió Europea contra l’atur juvenil, dotat amb 6.000 milions d’euros distribuïts entre els estats membres segons les necessitats de cada mercat laboral. Catalunya compta amb 241 milions d’euros fins l’any 2020, entre fons propis i del Fons Social Europeu.
 
Els joves beneficiaris, que han de ser menors de 30 anys inscrits al programa que compleixin els requisits, tenen el compromís de la Generalitat de rebre ofertes de formació, feina, pràctiques laborals o emprenedoria, en un termini de quatre mesos des que van acabar la formació o van començar el període d’atur.
 
Els Serveis oferts als joves Pla es divideixen en tres grups en funció dels objectius: activar les persones joves no ocupades ni integrades en els sistemes d’educació o formació; reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals d’aquest col·lectiu; i incrementar l’emprenedoria dels joves en els sistemes d’educació o formació com a via d’accés al mercat laboral.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
15 de juliol de 2016, 11.24 h

DONCS, SI CONSELLERA BASSAS, CAL DENUNCIAR-HO TOT ! AL CAP I A LA FI, SÓN MOSTRES FEFAENTS, QUE EL REGNE D'ESPANYA NI DISFRESSAT DE DEMOCRÀCIA, NO SURT DE LES ACCIONS, BRUTES, GUERRERES I QUAN VOLEN SANGUINÀRIES PER MANTENIR UN PODER ACONSEGUIT A SANG I FOC, D'ENÇÀ EL PRIMER BORBÓ, PER CERT EL Vê, QUE FOU EL PREDECESSOR DE FELIP VI,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
15 de juliol de 2016, 02.20 h

#4 Ah! Encara està "prohibit" el català a Les Corts i a la UE.

Llibertat, Igualtat, fraternitat?

Democràcia?

Un bluff amb tocs francesos periclitats. França cau i amb ella la UE.

Com son de llestos als britànics!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
15 de juliol de 2016, 02.16 h

MARCA ESPANYA

Arias Cañete en "entredit".

El Pla de l'Ebre tombat.

La Primera Ministra d'Escòcia rebuda al més alt nivell

La UE multa a l'Estat espanyol per incompliments legals.

Obama no acepta fritangues de reiets de tercera amb amics parcialos d'una falsa democracia.

Segueixo?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
14 de juliol de 2016, 20.26 h





Dolors Bassa i Coll, empordanesa de l'Empordanet o Baix Empordà, i militant a Esquerra Republicana, HA FET MOLT BÉ de comunicar "a Europa" una de les degenerades polítiques antidemocràtiques i anticatalanes de l'estat esPPanyol.



És clar que també sabem que aquesta MISÈRIA de comunitat europea, feta a la mida només del CAPITAL, ELS MERCATS I ELS ESTATS, sente tenir en compte per res els POBLES, no ajudarà gens ni mica a solucionar aquestes ANOMALIES (per no dir delictes) d'un est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
14 de juliol de 2016, 19.52 h

#1

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
14 de juliol de 2016, 19.50 h

LA LEGÍTIMA DUI QUE RECOLZARAN ELS USA:

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove de 22 juliol 2010 i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.