directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Seure junts i repensar entre tots el final del camí

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Avui coneixerem el resultat definitiu de la consulta sobre el famós Referèndum d’Independència que una part del sobiranisme proposa integrar al full de ruta, a fi de validar i presentar davant del món d’una vegada per totes que existeix una majoria inequívoca (la que la majoria dels independentistes no van voler comptar el 27-S) a favor de la independència. Cal deixar els retrets a banda i banda i seure entre tots, societat civil, partits i institucions per clarificar aquest any que ens falta (com a molt) fins al gran dia de la llibertat. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
PACTAR. La gestió de la reobertura del CIE de la Zona Franca de Barcelona ha continuat creant una forta expectació. El govern espanyol hi ha fet entrar aquesta setmana el primer intern, alhora que impedia reiteradament fer-ho als funcionaris enviats per l’Ajuntament. El regidor encarregat, Jaume Asens, ha insistit que el consistori barceloní imposarà, sigui com sigui, el compliment de la normativa municipal, després que les autoritats estatals donessin amb la porta als morros els inspector enviats per la corporació local: l’Ajuntament insisteix que no es rendirà i el Govern de la Generalitat li ha donat ple suport. El cas del manteniment del CIE és una eina excel·lent, un mirall insuperablement eloqüent a l’hora de constatar qui mana de veritat a la colònia. Demanar que els QWERTY, però, en treguin alguna conclusió al respecte sobre la necessitat de la unilateralitat seria massa.

PRESIDENT. De la famosa entrevista de Germà Bel a Vilaweb d’aquesta setmana m’ha cridat l’atenció, més enllà del seu posicionament fortament contrari al RUI (amb arguments interessants, que convé repassar, encara que sigui des de la discrepància), sobretot, la seva precisa descripció del capteniment polític del president Carles Puigdemont. La peripècia del seu accés rocambolesc al Palau de la Generalitat el dota d’una qualitat especial: “és una persona [diu Germà Bel] que no té cap necessitat mental ni política d’ocupar el càrrec que ocupa. I això dóna una llibertat d’acció fantàstica. No tenir temor de perdre un càrrec et permet de fer política de debò”. Més enllà de les polèmiques entorn al millor instrument per assolir l’objectiu, està clar que la gent que va al capdavant mereix confiança i que els independentistes, atès que del dependentisme només rebran que bufetades, insults i mentida, faríem bé d’oferir-los-hi.

REFUNDACIÓ. Naturalment, com en el cas dels pressupostos, la resta de partits han tirat de manual per desqualificar la creació del (de moment) Partit Demòcrata Català. Simple canvi de xapa i pintura ha estat l’expressió més repetida. Amb l’angúnia que em provoca que Germà Gordó hi continuï encara, de manera increïble, remenant la cua, a mi em sembla que el canvi ha anat molt més enllà del que era previsible, amb contínues rebregades de l’assemblea sobirana a les propostes del comitè organitzador, començant pel mateix nom del nou partit. I a les ponències ideològica i d’organització, un partit republicà i independentista, assembleari, amb coordinador general (com Iniciativa, què bo!), establiment de fortes incompatibilitats i limitació de la durada dels càrrecs: Déu n’hi do! Certament, ara cal reforçar la imatge de canvi amb una direcció on els noms nous sobresurtin particularment. Tot l’independentisme serà més fort.

REPRESÀLIES. Amarats de suor en el combat en defensa de la unitat d’Espanya, els mitjans no deixen de degradar-se cada setmana una xic més: és el que ha fet que siguin observats a nivell internacional com els menys fiables del món civilitzat. Patricia López, una de les periodistes que va destapar públicament, amb Carlos Enrique Bayo, des de Publico.es, el GAL mediàtic de Fernández Díaz, ha denunciat aquesta setmana que, arran del cas, ha estat vetada a l’espai “Espejo Público”, l’intent d’informatiu matinal que dirigeix Susanna Griso a Antena3, la cadena del Grup Planeta, protagonista en diferents moments de les converses entre el ministre i el seu oficial a les colònies, Daniel de Alfonso. Poca broma: els interessos econòmics i polítics de la llotja del Bernabeu estan disposats a jugar molt fort a l’hora de contaminar-ho tot. I no volen testimonis. Encara que calgui aplicar-hi la censura més barroera.

TRIBUNALS. Els nostres euro-parlamentaris fan de fa anys (començant pels temps del gloriós trident Romeva-Junqueras-Tremosa) una gran tasca en la internacionalització del plet català. Ara toca donar-hi encara més empenta. Aquest dimarts, a la sortida del Consell Executiu, la consellera-portaveu Neus Munté anunciava, davant les “noves” revelacions, publicades a “El Periódico”, referents a l’Operació Catalunya, que el Govern acumula informació per acudir a la justícia espanyola. Sincerament, crec que ens hem de començar a proposar molt seriosament deixar d’una vegada per sempre qualsevol instància judicial espanyola i començar a anar pel món denunciant el nostre cas als tribunals internacionals: potser no ens faran cas, però ens en podrem fer sentir. Acudir a àrbitres comprats, a aquestes alçades, ja no té cap mena de sentit. En ple divorci, no té sentit anar al pare de la teva parella a implorar justícia.

UNILATERALITAT. Els resultats de Podemos a Espanya han posat molt nerviosos els seus líders a Catalunya, immersos en una campanya de la més vella política per fer-se amb el poder, naturalment, com s’ha fet tota la vida, de dalt a baix. L’estroncament de la seva estratègia de pacte amb Espanya (Errejón ja se situa mentalment en el 2020!) ha fet que es regirin amb extraordinària violència contra l’única estratègia viable i veritable de trencament a l’abast: la creació de la República Catalana a partir del mandat inequívoc de l’únic espai de sobirania on hi ha prou majoria per al canvi: el d’aquí. Aquesta setmana, un dels candidats a la direcció de Podemos a Catalunya, Raimundo Viejo ha comparat l’exercici de la sobirania pels catalans (això que amb tan poca gràcia diem unilateralitat) amb l’acció del terrorisme etarra. Molt penós. Ja ho sabeu, el RUI és ETA.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Joan La Garriga fletxa La Garriga
17 de juliol de 2016, 14.12 h

Els politicots que viuen de la politica i cobren pel càrrec, mai trobaran el moment per trencar i buscar-se maldecaps. Per tant sense ser partidari del Rui , per innecesari ja que tenim una majoria parlamentària folgada per la desconexió immediata , el Rui es l'única manera de pressionar-los i treure'ls de la seva poltrona acomodada , i que facin la feina a què es van comprometre d'una vegada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
17 de juliol de 2016, 13.09 h

#19 RIDICULO MUNDIAL DE TVEN 3

La CNN acusa a TV3 de manipular los abdominales de Cristiano Ronaldo
La cadena televisiva estadounidensea CNN se hizo eco de una polémica que acusa a la cadena catalana TV3 de haber manipulado una imagen de Cristiano Ronaldo
http://www.sport.es/es/noticias/real-madrid/cnn-acusa-tv3-manipular-los-abdominales-cristiano-ronaldo-5271501?utm_source=elperiodico.com&utm_medium=widget&utm_campaign=widget-portada-elperiodico&_ga=1.179799076.1862755372.1452360317



huah ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Synera fletxa Barcelona
17 de juliol de 2016, 11.57 h

#10

LA LEGÍTIMA DUI QUE RECOLZARAN ELS USA:

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove de 22 juliol 2010 i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Synera fletxa Barcelona
17 de juliol de 2016, 11.09 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS NO POT ESTAR PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ NI DE LA RESTA D’ESPANYOLS:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON IL.LEGALS EN UN ESTAT DEMOCRÀTIC

- Declarem que existeixen normes en el dret internacional que prohibeix les declaracions unilaterals d’independència en un país democràtic
- Declarem que quan hi ha una co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
#72'5%+27'5%=100% fletxa >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<
17 de juliol de 2016, 10.21 h

#16 ...el "soufflé" separatista, cada vez más desinflado, y los reconocimientos internacionales a los catalanes que nos oponemos a los proyectos para romper Cataluña y España (reconocimientos especialmente dolorosos, pues ellos, a pesar de invertir los millones que niegan a los farmacéuticos catalanes, han cosechado fracaso tras fracaso) les están haciendo perder los nervios cada vez con más frecuencia y mostrar su verdadero rostro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
#Z77LTZ fletxa =============================================
17 de juliol de 2016, 10.17 h

#13 ...el "soufflé" separatista, cada vegada més desinflat, i els reconeixements internacionals als catalans que ens oposem als projectes per trencar Catalunya i Espanya (reconeixements especialment dolorosos, doncs ells, tot i invertir els milions que neguen als farmacèutics catalans, han collit fracàs rera fracàs) els estàn fent perdre els nervis cada cop amb més freqüència i mostrar el seu veritable rostre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
17 de juliol de 2016, 10.09 h

#14

Efectivament, cada dia que passa, als Països Catalans hi ha més desafecció per aquest estat imposat que es diu Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
17 de juliol de 2016, 10.07 h

EL PRESIDENT DE L'ASSAMBLEA SOBIRANISTA DE MALLORCA , CRISTÒFOL SOLER, DIU QUE ESPANYA ÉS UN ESTATFALLIT I QUE CAL MARXAR QUAN ABANS


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
#LIIXXXVII fletxa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
17 de juliol de 2016, 10.04 h

#9... Por cierto, en un "país NORMAL", el "sr." ROYO ya habría dimitido o, en caso de no haber dado ese paso, habría sido cesado. En el "país ANORMAL" que han montado los sepaRatas, en su "república-bananera-naZionaliSSta", el "sr." ROYO sigue VIVIENDO como un "rajá", a costa del ERARIO público de todos los catalanes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
17 de juliol de 2016, 10.02 h

Què li passa a aquest que escriu tantes bajanades, el del 2,3,5,7,8,9 ? Que potser l'han deixat sortir d'un psiquiàtric sense estar curat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.