directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Zapatero impedeix l'ús excepcional del català al Parlament Europeu en el balanç de la presidència espanyola de la UE

Els eurodiputats catalans critiquen durament la gestió europea de Zapatero i es plantegen el paper de Catalunya a Europa

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els eurodiputats catalans han llançat dures crítiques contra José Luis Rodriguez Zapatero durant el balanç del semestre de presidència espanyola de la UE. Ramon Tremosa, representant de CiU, ha acusat al president espanyol de compartir la solució final pel català, mentre que Oriol Junqueras, eurodiputat d’Esquerra, ha declarat que Zapatero i el seu govern són ‘un excel·lent recurs didàctic’ per desitjar que Catalunya vulgui ser un estat dins la Unió Europea. Per la seva banda, l’eurodiputat d’Iniciativa, Raül Romeva, ha asseverat que la presidència espanyola de la UE ha fallat, ja que ha apostat per una Europa dels estats i no dels pobles. Romeva ha declarat també que 'Catalunya se sent profundament decebuda' i es pregunta quin paper té dins Europa.




oriol junqueras
Comparteix
   


Etiquetes
Un suspens. Aquesta és la nota que els eurodiputats catalans li han posat avui a la presidència espanyola de la UE durant els darrers sis mesos. Les crítiques fetes contra Zapatero han estat nombroses i molt dures. L’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, ha assegurat que el president espanyol no té lideratge i l’ha acusat de compartir una solució final pel català ja que Zapatero ha desestimat la petició de l’eurodiputat de CiU d’utilitzar el català en el ple.

L’eurodiputat d’ERC, Oriol Junqueras, ha declarat que el model de Zapatero ha fracassat, i que ell i el seu govern constitueix ‘un excel•lent recurs didàctic’ per desitjar que Catalunya vulgui ser un estat dins la Unió Europea. En aquest sentit ha parlat també el representant d’Iniciativa, Raül Romeva, que ha afirmat que després de la sentència de l’Estatut molts europeistes catalans ‘estem replantejant quin és el nostre paper a Europa’.

Junqueras ha preguntat a Zapatero en quin document ha establert la prioritat de l’Eix Mediterrani l’ha acusat de manca de compromís amb els interessos de Catalunya. Romeva per la seva banda, ha dit que el president espanyol els ha fallat, ja que l’Europa que ell ha promogut és la dels estats i no la dels pobles. L’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, s’ha mostrat molt crític amb la gestió econòmica del president socialista i ha declarat que el govern espanyol ‘s'ha vist forçat a canviar la seva política autàrquica anticrisi'.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi Miralda fletxa Terrassa
7 de juliol de 2010, 20.05 h

" es plantegen" amb g, sisplau.
"han llançat" amb a. Llençar amb e és només per llençar les deixalles.

Molt bé pels eurodiputats catalans. Enhorabona a ERC, CiU i ICV pels eurodiputats que tenen al Parlament europeu que van
preparant el camí per la independència de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de juliol de 2010, 13.10 h

Es que es podia esperar alguna cosa millor d'un home com el Sr. Zapatero ???. És que en realitat, no es podien pas demanar peres a l'om. És intolerable que damunt d'aquestes mostres d'ineptitud i de tot el seguit de despropòsits dels espanyols, que encara hi hagi gent que segueix PSOE i CiU, netament unionistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.