directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una altra exhibició de suficiència moral dels Comuns

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Alguna cosa s’ha trencat aquesta setmana a Madrid. De manera esperpèntica, els Comuns van decidir que calia endossar el seu fracàs electoral a l’independentisme, culpabilitzant-lo del fet que Xavier Domènech no assolís la presidència del Congreso. Després, van passar a exigir de molt males maneres que es votés Patxi López, el lehendakari de la Llei de Partits, el de l’apartheid polític de l’independentisme basc, per pebrots i sense res a canvi. Finalment, van censurar embogits que es pogués fer cap martingala amb l’adversari a canvi de contrapartides: just el que van fer els QWERTY al Parlament de Catalunya fa uns mesos (votar el candidat de Ciudadanos, dreta ultraespanyolista) per aconseguir que Joan Josep Nuet formés part de la mesa. Prou de superioritat moral, estem molt cansats. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
ABSENTS. Només faltaria, el conseller de Cultura i l’alcalde Tarragona han signat un conveni de col·laboració sobre els usos lingüístics que garanteix a la nostra llengua un estatus d’oficialitat durant la celebració dels Jocs del Mediterrani a Tarragona. Repeteixo, només faltaria que no fos així a cada nostra. De fet, ja costa d’entendre que calgui signar res per garantir-ho. Hi haurà el català, sí, però en canvi no hi haurà catalans. Més de quatre mil esportistes de 26 nacionalitats, 3.500 voluntaris, 33 disciplines esportives. Una vegada més i a casa nostra, les nostres seleccions seran absents i els nostres esportistes obligats  a defensar els interessos d’un altre. La nostra lluita per la dignitat, el ja n’hi ha prou, va disputar una primera batalla molt important en l’àmbit esportiu. Per desgràcia, fins i tot en una competició tan menor com aquesta, Espanya continua essent un mur unitarista, incapaç de cap cessió.

ANIVERSARI. Coincidint amb la data de la insurrecció militar feixista de 1936, el Govern català va organitzar al Palau de la Música un emotiu acte de commemoració del 80è aniversari de l’inici de la Guerra Civil, farcit de moments musicals i literaris de gran relleu, que va acabar (com comença a fer-se costum al Palau) amb un cant dels Segadors espontani i a crits d’independència des de la platea; al Parlament, igualment, les famílies dels parlamentaris i dels treballadors de la casa perseguits durant el franquisme van rebre també un càlid homenatge amb la presidenta Forcadell. L’Estat espanyol, immers en la comèdia de la constitució del Congreso, no va ser capaç de programar coincidint amb la celebració més que una pel·lícula de propaganda franquista a la segona cadena de la televisió pública que paguem. Ben bé som dues realitats molt i molt desconnectades.

ASSASSINS. Aquesta setmana, la mateixa en la qual l’Ajuntament de Barcelona (felicitats, Jaume Asens!) ha ratificat el tancament de la vergonyosa Llibreria Europa de Gràcia, l’Audiència de València ha ordenat retornar tot un seguit d’objectes de propaganda nazi que havien estat confiscats fa anys a un dels condemnats per l’assassinat de Guillem Agulló. Resulta difícil descriure el fàstic que provoca que aquestes proves de convicció, per comptes de ser destruïdes, siguin retornades a un delinqüent condemnat per portar a la pràctica fins a la mort l’ideari feixista. Entretant, el mateix Consell General del Poder Judicial que va apartar dos anys de la carrera judicial el jutge Vidal per pensar diferent, donava el vistiplau a la reincorporació del (manifestament) delinqüent Daniel de Alfonso a l’Audiència de Barcelona, i el Borbó Felip VI ens donava lliçons d’independència del poder judicial des de l’Escola i al costat del president Puigdemont. De pandereta.
BANDERA. Durant mesos els hem sentit sacsar la bandera del referèndum. Es tractava, naturalment, de marejar la perdiu. Tan aviat com han pogut l’han desat al calaix. Tots els cinc aspirants a dirigir Podemos a Catalunya es manifestaven el cap de setmana passat en contra d’un Referèndum que convoqui el Parlament si no és acordat amb Espanya, és a dir, que només defensen un referèndum si és segur que no es farà mai. Fins aquí hem arribat: ara toca oblidar els lideratges dels Comuns i centrar-se en la gent que comparteix un ideal de canvi sincer. A hores d’ara ja sabem que els qui van al davant, conservadors de mena, només aspiren a blindar l’statu quo. Explicar la proposta d’una República Catalana inclusiva i potent i posar-la a votació: i quan arribi la policia espanyola, que Ada Colau, Xavier Domènech i Joan Coscubiela la defensin.

CIMENT. La tenen de ciment armat, la cara. En Comú Podem llançava diumenge passat la candidatura de Xavier Domènech a la presidència del Congreso. Immediatament, Ada Colau i els seus llançaven una campanya de pressió mediàtica a Esquerra i el Partit Demòcrata per aconseguir que hi donessin suport. Tot plegat descriu la immensa barra dels Comuns: després de mesos de votar en contra de tot el que proposa Junts pel Sí, de titllar d’inútil el Procés Constituent no subordinat amb que s’havien compromès en campanya, d’evitar la tramitació dels pressupostos, de titllar el president i el seu Govern d’hereus d’en Pujol, d’acusar de màfia el grup municipal convergent objecte de la policia política del PP, ara, després de tot això, demanen que, per Catalunya, se’ls voti, així, de franc, el seu candidat, com si fos un objectiu nacional. De veritat que tenir la cara més dura sembla del tot impossible.

COLÒNIA. Llegir l’explicació dels fets, la narració personal de la Montserrat Puig, del cas de la ciutadana maltractada a la comissaria de la policia espanyola de Vic fa feredat. Per a aquells que consideren que exagerem quan diem que això és una colònia, convé explicar que coses com aquestes estan passant aquí i ara. Funcionaris de l’Estat espanyol que es comporten amb la mentalitat de qui es mou en terra conquerida. Afortunadament, encara que pocs, que la majoria acceptaven canviar de llengua quan eren obligats a emprar l’espanyol, hi ha qui comença a dir prou: la Montserrat Puig es va plantar i va decidir defensar la seva dignitat. Cada dia més i més gent d’aquest país, amb el suport d’entitats com la Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural i tantes altres, ha decidit que no mirarà cap a una altra banda, que no abaixarà el cap, que això no és normal.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#23

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Synera fletxa Barcelona
24 de juliol de 2016, 18.44 h

Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
mario fletxa barna
24 de juliol de 2016, 10.13 h

Ens convé que aquest mitjà vagi fent esment de totes aquestes actituds maquiavèl.liques que no paren... doncs nosaltres tampoc hem de parar i comentar i fer pregó on sigui, ens hem de convertir e la INFANTERIA del preocés.

PER CATALUNYA I TOTS ELS CATALANS! ESTELADES ALS BALCONS! RÈPLICA CONSTANT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
24 de juliol de 2016, 08.37 h



#12 AliBay :


No facis gaire cas de les amenaces del pobre Cagarronesito sug.gerint que "algú" t'atropellarà quan travessis un pas de peatons. A mi em va dir el mateix a finals de març (comentari 90 de http://www.directe.cat/noticia/487331/la-gestio-de-lambaixada-catalana-a-la-ue-davant-els-atemptats-de-brusselles-calla-boques-a ) i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
24 de juliol de 2016, 08.11 h



#15 Si tens aquesta facilitat per a les investigacions, tampoc t'hauria de costar "averiguar" qui va ser el teu pare, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
24 de juliol de 2016, 02.19 h

#15


SO GUARRA EL IP DELVIBRADOR DE LA ROJIGUARRA HACE TIEMPO QUE LO SABES

NO TIENES LO QUE HAY QUE TENER, ESTÀS CAPADA

QUE ASCÓ QUE ME DAS PUTO ESPAÑOL

QUE TE DEN PALURDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
23 de juliol de 2016, 23.46 h

#12

ABRE EL LUNES EL CENTRECOMERCIAL SPLAU?¿


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
23 de juliol de 2016, 23.34 h

#12

QUERIDO NAZI

ME COSTARIA MUY POCO AVERIGUAR TU IP

CUIDATE AL CRUZAR LA CALLE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Un que hi enten fletxa i que et vol salvar.
23 de juliol de 2016, 20.29 h


#13 Hi entenc, i t'entenc, marrec. sé lo difícil que és , quan un vici et domina, tenir prou voluntat per abandonar-lo.

Jo et donaré un consell. Mira, si ara cada dia llepes 40 pèls de cul d'en Pujol, de l'Homs i del Mas, fes una cosa: demà llepa'n només 39. T'asseguro que no notaràs la diferència i el teu cos no patirà l'abstinència.

Demà passat, llepa només 38 pèls del cul dels dits personatges. I procura que tinguin una miquetra menys de caca de la que estas acostumat.

I ai... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.