La sanitat catalana dóna una lliçó al populisme mentider dels comuns
Tots els titulars de l'àrea des de 1980 reafirmen "l'orgull" i la "confiança" en el sistema sanitari i es mostren "convençuts del seu progrés"
ACN Barcelona .- ls consellers de Salut des de l'inici de la democràcia reafirmen l'"orgull" i la "confiança" en la sanitat catalana i es mostren "convençuts del seu progrés" en un manifest acordat aquest dimarts a la seu del Departament. És la resposta conjunta que han volgut donar als comentaris de l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, que va dir al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que havien "destrossat el sistema sanitari" a Catalunya en una de les converses telefòniques que van transcendir el juny passat. La trobada ha reunit l'actual conseller, Antoni Comín, i el seus predecessors Ramon Espasa, Xavier Trias, Eduard Rius, Xavier Pomés, Marina Geli i Boi Ruiz.
Comparteix
TweetEtiquetes
Els titulars de Salut des de l'inici de la democràcia es mostren "ferms" en la "defensa" del sistema català de salut i reivindiquen que és fruit d'"un intens i continuat esforç col·lectiu, polític i social d'institucions, professionals i ciutadans durant més de 35 anys de democràcia". Els consellers afirmen que el "compromís" amb el sistema de salut ha estat "possible gràcies a un sòlid i transversal consens" que s'ha manifestat "històricament des de la promulgació del primer mapa sanitari l'any 1980 fins a les grans lleis de salut", amb referència a la Llei d'Ordenació Sanitària de Catalunya (LOSC), la Llei de Salut Pública o la Llei de l'Institut Català de la Salut.
Els comuns encapçalats pel l’actual líder de Podem a Catalunya han utilitzat barroerament el joc brut de l’estat espanyol
Els consellers defensen la "solidesa" del sistema, que "es demostra en els seus indicadors de qualitat, equitat i eficiència"; en el "reconeixement internacional" i en els "indicadors de salut de la societat catalana" i l'atribueixen sobretot a la "fortalesa" dels seus principis i al "compromís" dels professionals, malgrat l'"infrafinançament crònic i estructural a què ha estat sotmès des dels seus orígens". També reivindiquen el sistema sanitari català com "un dels pilars més sòlids" de l'estat del benestar i "un factor clau de la cohesió social de Catalunya".
Lliçó de democràcia dels consellers de sanitat a la guerra bruta de l’estat i els seus còmplices populistes com Albano Dante i En comú podem
En una de les converses filtrades entre De Alfonso i Fernández Díaz i publicades pel diari 'Púbico' el juny passat, l'exdirector d'Antifrau afirma: "Els hem donat de ple amb Bagó, els hem destrossat el sistema sanitari". Aquest és el comentari que ha motivat el comunicat acordat en un dinar amb tots els consellers de Salut, des de l'actual fins a Espasa (PSUC), que va ocupar el càrrec en un govern de la Generalitat provisional, del 1977 al 1980. Josep Laporte, que va ser el primer conseller de Salut, va morir el 2005.