directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 01:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Canvi de rasant: ja som fora de la llei... espanyola

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Tot la premsa veïna, histèrica, s’ha esforçat a assenyalar amb gran escàndol que el Parlament de Catalunya s’ha posat fora de la llei. Bé, finalment ho entenen. Aquest és justament l’encàrrec que els ciutadans de Catalunya van donar el 27-S a la majoria dels seus representants electes: que ens situessin fora de la llei espanyola, francesa, italiana i qualsevol altra. O sigui, que esdevinguéssim d’una vegada amos i senyors dels nostres destins. Que fessin de Catalunya una república lliure. Ha costat, però sembla que ja van entenent el canvi de rasant. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

 

Comparteix
   


Etiquetes

GRATIS. De Miquel Iceta a Inés Arrimadas, tot l’unionisme ha combinat l’estrany exercici de titllar de covards els representants polítics de l’independentisme i de, simultàniament, anunciar-los/amenaçar-los amb l’habitual violència judicial de l’Estat espanyol contra els dissidents polítics. Sense dubte, amb el seu posat de pinxo, l’habitual gest condescendent i l’estètica d’estiuejant acabat de retornar de les vacances, Xavier Garcia Albiol ha excel·lit, tot amenaçant el president i el vicepresident de la Generalitat que tot plegat no els sortirà de franc. De fet, en un exercici d’imprudència habitual en ell, ha manifestat la “impressió” que la reacció del TC i el poder judicial espanyol es produirà més aviat que tard, reforçant molt i molt la impressió de separació de poders tan pròpia de l’Estat espanyol. Vaja, que ha deixat la pilota botant suaument a l’àrea petita i el vicepresident Junqueras només ha hagut de posar suaument la punta de la bota per fer-hi el gol.
 
IMPACTE. Gairebé sempre convé agafar perspectiva per mirar la composició general del quadre. La premsa internacional s’ha fet un ressò extraordinari de la votació de dimecres al Parlament de Catalunya establint un programa detallat de desconnexió amb Espanya. Contrasta amb la manipulació barroera dels mitjans espanyols d’aquí i d’allà. El dia abans i després, “La Vanguardia” i “El Periódico”, parlant respectivament d’una majoria absoluta que es quedava sola (imagina’t la minoria!) i d’un Parlament que decidia dividit, enfocament que mai de mai aplicaria a les decisions unilaterals contra Catalunya. Entretant, per no entrar-hi encara més a dins de la caverna, “El País” parlava d’una decisió de trencament del Parlament presa “sense negociació”: realment inversemblant que després de quatre anys durant els quals l’espanyolisme només ha ofert un no a tot, guerra bruta i violència judicial, ara es presenti la decisió del Parlament en aquests termes.
 
IMPRESENTABLE. El procés de naixement del Partit Demòcrata Català ha continuat els darrers dies amb pas ferm. El triomf de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès Mercè Conesa com a nova presidenta del Consell Nacional, per davant del candidat assenyalat pel president de la Generalitat, ha marcat clarament la voluntat de conduir el nou partit de manera ben diferent. De superar el passat. Per contrast encara costa més d’entendre el galdós paper de Francesc Homs al capdavant del grup de l’antiga CDC a Madrid: per comptes d’explicar-se davant dels electors i posar de relleu els guanys que la seva votació en l’elecció de la mesa del Congreso reportava en termes d’ingressos, visibilitat i capacitat política, l’exconseller ha passat dies i dies fugint. Apel·lar al caràcter secret del vot sembla incomprensible: el d’un representant mai és secret perquè està sotmès a retre comptes als seus electors. Que puguem oblidar-ho ben ràpid.
 
INSURRECCIÓ. Sembla que, després de dimecres, és possible (com diu Eduard Voltas) que tothom hagi entès aquí i allà quina és la situació on som. Bé, tothom tothom potser no. El portaveu dels QWERTY al Parlament, Joan Coscubiela continuava, a la seva bola, parlant dels focs d’encenalls del pujolisme i del suposat pacte a Madrid dels convergents (la seva obsessió malaltissa) amb el Partit Popular. Serà el seu un cas d’intoxicació amb la pròpia propaganda? Un senyal: en la seva intervenció al ple del Parlament de dimecres explicà que els experts que havien participat a la Comissió del Procés Constituent havien constatat que tots els nous Estats recents eren nascuts o bé com a resultat d’un pacte amb l’Estat matriu o bé per la via insurreccional. Després d’aquest descobriment espectacular, de màster en política comparada, un es pregunta en quin escenari es pensa exactament Joan Coscubiela que hem entrat?
 
INTERVENCIÓ. No cal dir que “La Vanguardia” ha reaccionat contra l’aprovació pel ple del Parlament de les conclusions de la Comissió d’estudi del Procés Constituent amb una virulència equivalent a la que va emprar contra la Declaració del 9-N. La línia argumental de descrèdit és clara i bàsicament coincident amb el dependentisme parlamentari: tot és una concessió de Junts pel Sí a la CUP per assegurar-se que el president Puigdemont superarà la moció de confiança; com si el procés de desconnexió no tingués res a veure amb el programa amb el que (mal que els pesi i com els pesa!) la coalició independentista va guanyar les eleccions del 27-S. El que resulta ja directament esperpèntic és que el diari comtal conclogui com a alternativa que “el nou escenari espanyol ofereix possibilitats d’intervenció que cap força política catalana no hauria de menystenir”. Impressionant: que santa Llúcia els conservi la vista.
 
INVESTIDURA. Després de la ronda dels vassalls, patètica en tants moments (que si sa majestat està aixís o aixàs, amb aquest o aquell estat d’ànim, semblaven ben bé els cortesans de Versalles), Mariano Rajoy ha decidit que calia dissimular més bé que en la legislatura anterior i que tocava acceptar l’encàrrec de formar govern. Això sí, sense concretar ni la data ni tan sols si efectivament se sotmetrà a la investidura en cas de no disposar de suports garantits. L’esperpent màxim. Són més de 200 dies sense govern; més ben dit, en funcions: Mariano Rajoy ha guanyat gairebé un any sencer de pròrroga a la seva majoria absoluta, en una situació envejable: amb els pressupostos aprovats, ha governat via decret sense cap mena de control parlamentari. Ara, es tracta de forçar les terceres i definitives eleccions que fulminin Ciudadanos i qualsevol expectativa de canvi, naturalment, però sense que es noti massa.
 
Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.

 
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Josep Pagés i Canaleta fletxa Cardedeu UN POBLE UN LI FALTEN MARQUESINES EN LOS ANDENES DE LA SEVA ESTACION DE TREN I LI FALTA TENIR UNA RIERA NETA QUES POGUI VEURA EL AIGUA NETA I NO BRUTA
31 de juliol de 2016, 23.28 h

Me agradaria anar a unes TERCERES ELECCIONS ESPANYOLES ... Jo no pensu pas anar a Votar pero per aixo mateix Per poguer veura si a la Tercera puja molt els que tampoc aniran a Votar cal fer puja LA ABSTENCIÓ . Per que aprenguin els Politics tots .. SI SI ALTRES ELECCIONS ESPANYOLES .. TIC-TAC...TIC-TAC .. RAJOY .. .. TIC-TAC ...RAJOY .... No seria hora de canviar TOTS ELS CANDIDATOS I POSAR-LOS TOTS DE NOUS Tambe a E.R.C. Alo millor no milloren las coses perque la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
30 de juliol de 2016, 20.31 h

Article 21 Inviolabilitat.
Els diputats gaudeixen d'inviolabilitat, fins i tot després d'haver finit el mandat, per les opinions i vots emesos durant l'exercici de llurs funcions.

Article 21 Inviolabilitat. pàg. 32 http://www.parlament.cat/document/cataleg/165484.pdf


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep Pagés i Canaleta fletxa CardedeuESTACIÓ DE TREN DE CARDEDEU FALTEN MARQUESINAS EN LOS ANDENES i LA RIERA DE CARDEDEU BRUTA I AIGUA BRUTA PODRIDA FA MOLTA PUDOR FA FASTIC I NINGU FA RES NINGU NETEJA NI EVITA PASI
30 de juliol de 2016, 15.18 h

¿ Perquè ningu vol ajudar a RAJOY al P.P. a qui poguin fer un Govern a Esapaña ? Sera quel Nacionalisme Espanyol no esta tan bien unido con fan creura ESPAÑA Esta separada i dividida i aquesta vegada no es culpa dels Independentistes ni EL PROCÉS . Es culpa DEL P.P. ,, P.S.O.E. ,, CIUTADANS I PODEMOS Que no es volen juntar no volen feru per España ¿ NO SON TAN ESPANYOLS CON ES FAN CREURA ? Me encanta quels Fatxes nacionalistes Espanyols perjudiquin molt a ESPAÑA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
30 de juliol de 2016, 12.25 h

Ara que veig la foto: Si la maricona sin huevos del MariAno accepta la solicitut del Felipe Sesto per a iniciar converses per a formar govern però no es presenta a la investidura, se salta la CoÑstitucióN. El Tribunal Prostitucional se li podria tirar a a sobre si fos el garant dels drets col·lectius i no els "culo y mierda" del PP, es clar.

El Capità EsPPaÑa, processat pel Prostitucional....JUAS, JUAS, JUAS, JUAS, JUAS.Però no, com que la maricona sin huevos es unionista, encara li far... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
30 de juliol de 2016, 12.01 h



#3 No siguis cretí, Aragoneses. Una cosa és ser un desgraciat com tu i una altra ser totalment idiota, si vols donar les gràcies a algú per les llistes d'espera, recorda la conversa entre el ministre de l'interior espànyolet Fernandez Diaz i el director de l'oficina anticorrupció De Alfonso:

"LES HEMOS HUNDIDO EL SISTEMA SANITARIO"

Dona les gràcies al PP i a tots els fills de puta franquistes que el voteu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
30 de juliol de 2016, 11.26 h

La lista de espera de dependientes en Cataluña es un 150% superior a la media española
La acumulación de personas sin atender, unas 90.000, tardaría más de 10 años en desaparecer, según los gerentes del sector

"El Gobierno y la Generalitat son insumisos en la protección de las personas más vulnerables", denuncia la asociación

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/lista-espera-dependientes-catalunya-es-un-150-superior-a-la-espanola-5292933


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
30 de juliol de 2016, 08.17 h






Si el PROCÉS per a la INDEPENDÈNCIA fos una carrera dels 5.000m , ara estariem arribant als 100m finals, i veuríem com Catalunya, que ha reservat forces per al sprint, comença a ACCELERAR acostant-se a la meta cada vegada més depressa.




Espanya no, ella ha "puetto toa la canne en el asadó" des del començament, i ja comença a FER FIGA.




I és que amb el seu "sentiment tràgic de la vida", els franquistes són uns INCONTINENT, verbals i d'acció, uns ejaculadors precoços de l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
30 de juliol de 2016, 06.45 h

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.