directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ja no els queda res més que la nostra por

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

La darrera actuació estival del Tribunal Constitucional ha revelat un nivell d’impotència notable. Diríem que la manca de contundència ha cridat fins i tot l’atenció. Després de la diatriba de la vicepresidenta el divendres anterior i de la reunió per via d’urgència dilluns, després de tantes presses, van decidir deixar-ho tot plegat per al setembre. I el cert és que fa tot l’efecte que no saben què fer. La incomoditat per haver actuar com a braç executor de les directrius d’un govern tan covard com el del Partido Popular és patent. Només els queda la nostra por: si la vencem anant-hi junts, de la mà, guanyem. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
AGROR. Es percep d’una manera cada vegada més punyent a les seves intervencions públiques als mitjans i a les xarxes socials, els indeterminats, aquells que han fet de la indefinició la seva empremta, estan cada vegada més irritats. Han decidit bolcar tota la seva bilis, preferentment, contra l’esquerra sobiranista que, a diferència d’ells, sap que de l’Estat espanyol nascut del 78 no es pot esperar res. Tot s’accelera i el moment de la veritat és a la cantonada. El temps en el qual hauran de triar entre alinear-se amb l’statu quo i donar suport a les accions de força de l’Estat espanyol o posar-se al servei de les institucions nacionals; voldrien allargar i allargar la indefinició, però no. Tot plegat s’acaba. Neix la República Catalana i ells en seran aliens, perquè així ho han decidit. Els fa ràbia. Els sap greu. I per això es mostren tan agres. Amb el temps encara passaran més vergonya.

AMENACES. Primer va ser l’Associació de Militars Espanyols (AME) i després comptes de fòrums de professionals de la Guàrdia Civil a les xarxes socials. Un nivell d’amenaça rupestre, amb una imatgeria, un argumentari i un lèxic inundat per la caspa. Gent que viu encara, arnada, entre el segle XIX i 1939. Només els queda jugar amb la nostra por, amenaçar-nos, amb l’ombra del que ens han fet tantes vegades encara present a la retina dels més grans. En realitat, però, les seves amenaces són crits buits que no se sustenten en cap capacitat real ni operativa de controlar un territori en estat de revolta civil, de mobilització i de desobediència. Som més i som els més polititzats, els més mobilitzats. Ens hi hem entrenat molt els darrers anys. I quan calgui ho demostrarem. Ells ja se saben superats a l’avançada. Les seves amenaces són un senyal inequívoc d’impotència.

DESDOBLAMENT. Les primeres declaracions d’Albano Dante Fachin, secretari general flamant de Podemos a Catalunya, amb el suport de poc més del 5% dels inscrits a l’organització, han estat de traca i mocador. Ha descartat per inviable el referèndum i ha resumit les vies que ens queden en dos: o pacte amb Espanya (que només vol submissió incondicional) o fer una guerra, no se sap amb quin exèrcit. Patètic. En el clàssic màster de doble moral que acostuma a caracteritzar els Comuns, Dante Fachin ha considerat inviable qualsevol pacte amb el Partit Demòcrata Català perquè s’hi assembla massa al PP, partit amb el qual els QWERTY acostumen a coincidir votant cada dos per tres de costat al Parlament de Catalunya. Encara ressonen els aplaudiments del front dependentista a Coscubiela durant el darrer debat sobre el Procés Constituent. Tot i la perversitat exconvergent, els seus vots sí eren bons per fer Patxi López president del Congreso.

GRUP. Mentre els Comuns se’n rentaven les mans (i aquí no els importava coincidir amb els de Mariano Rajoy), els dos grans grups del Congreso van optar per castigar l’antiga Convergència evitant que pugues tenir grup propi a cap de les cambres espanyoles. Ciudadanos va llançar fins i tot una campanya a les xarxes vantant-se d’haver arranat el grup convergent. De la mateixa manera que justifiquen l’expulsió de cap representació del Partit Demòcrata o d’Esquerra Republicana a la comissió de secrets oficials, amb un desvergonyiment espectacular, el Partido Popular havia exigit prèviament els de Francesc Homs, per concedir-los-ho, que es desmarquessin de la resolució del Parlament relativa al Procés Constituent: en conclusió, que en la modèlica democràcia espanyola, pots gaudir dels avantatges de tenir-hi grup parlamentari o perdre-les del tot en funció de quines siguin les teves propostes polítiques. Tanta fraternitat junta esparvera.

MONOLINGÜISME. Dijous el grupuscle filofeixista Societat Civil Catalana presentava la seva campanya per a aquesta Diada. Després de l’èxit d’anys anteriors proclamant la seva sagrada veritat sobre l’Onze de Setembre com a simple enfrontament dinàstic que per art de màgia, finalment, ens va fer perdre la sobirania, enguany se centraran en els esforços per denunciar la Catalunya del monolingüisme. El gir copernicà dels de Joaquim Coll ha estat espectacular.  Aquí, evidentment, ha d’haver-hi un error, perquè de Catalunya monolingüe només n’hi ha una: la de centenars de milers de catalans que, fins i tot acabats de sortir dels centres d’ensenyament on suposadament es practica la immersió lingüística, són incapaços no ja d’escriure, sinó ni tan sols de mantenir una conversa estàndard en català. El paper d’aquesta organització, a la qual donen suport i finançament intens de manera combinada l’Estat espanyol i l’establishment català resulta cada dia més esperpèntic.

NEGACIONISME. El subconscient els traeix. Darrerament, de manera recurrent en el discurs del Partido Popular i de Ciudadanos, davant els moments més determinants del procés de creació de la República Catalana, reiteren una vegada i una altra que són els independentistes els qui estan posant en risc les institucions del país, com si l’autonomia concebuda el 1978 no hagués passat ja a la història i com si no estiguéssim treballant per una República Catalana. El moment més patètic és quan arriben a atribuir-se (ells!) la lluita de tantes generacions per la sobirania de Catalunya. De tant invocar el catalanisme és possible que ens acabem fent més anti-catalanistes que ells. Però el subconscient els traeix fins al punt que el patètic Xavier García Albiol va aprofitar un moment de poesia sublim per atribuir a l’independentisme inclinacions encara més perverses que les del franquisme, que segons ell, mai va aniquilar l’autonomia de Catalunya. Espectacular.
Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
LLUIS fletxa bcn
4 d'octubre de 2016, 18.37 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
8 d'agost de 2016, 07.39 h



#13 Cagarritonesa, reineta: TENS UN PROBLEMA DE FALTA D'AUTOESTIMA I DE PERSONALITAT PRÒPIA




. . .primer em vares copiar la forma de riure. Recorda que abans reies "juas juas juas" .


Després em vares copiar dient la gràcia que et feiem els catalans.


Ara em copies amb les malalties psíquiques i els desviaments sexuals...


TOTS SABEM QUE ETS TU, REINETA, LA QUE ET FAS DONAR PEL CUL PEL TEU GOS.No cal que dissimulis, perquè ho vares deixat prou clar en el seu moment.


Sí, sí, é... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
fum fum fum fletxa el 25 de desembre
7 d'agost de 2016, 21.17 h

#13 idiota profund


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
7 d'agost de 2016, 18.08 h

QUERIDO ABUELETE JUAN RUIZ SOLANES DE FIGUERAS,

HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH

COMO ME RIO CON TUS DESVIACIONES SEXUALES QUE CREES EN VER EN OTROS Y TUS CONTINUOS DESVARIOS Y TRASTORNOS DE PERSONALIDAD. HUAH HUAH HUAH HUA HUAH HUAH

CUIDATE MUCHO QUE YA TIENES MUCHOS AÑOS Y TIENES QUE VER LA INDEPENDENCIA DE LA REGION CATALANA EN UNOS 500 AÑOS MAS O MENOS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
mario fletxa barna
7 d'agost de 2016, 09.04 h

Això és el que pensen els españolistas, que tenim por... hores d'ara el què s'han de preguntar és de què? i s'adonaran que ja no tenim por de res que vingui d'allà. Els catans butiflers ni per la història tindran cabuda a no ser pel que són, TRAIDORS AL PAÍS A LA PATRIA I AL REI, perquè sinó aconsegueixen desmembrar LA NOVA REPÚBLICA o fer-la desapareixa momentàniament, hauran estat traidors a TOT DÉU, que més poden demanar aquest perversos elements, ja ni tan sols són PERSONES... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Isabel C. fletxa Barcelona
6 d'agost de 2016, 18.32 h

Ja no els queda res més que la nostra por? No és cert. Sí que els queda alguna cosa. Els queda la darrera formula màgica per derrotar la independència o com a poc retardar-la una o dues dècades: Ada Colau.

I... o be comencem a deixar d'arrossegar-nos davant el colavisme com cucs esporuguits desesperats per una carícia de la diva i la tractem com vam tractar Duran i el PSC, destapant el seu unionisme descarat per més que el dissimulin amb allò del dretadecidisme (aka dret a decidir q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
6 d'agost de 2016, 17.17 h

#6 Jean-Claude Juncker esventa que no rep Puigdemont
La CE revela que li va demanar una reunió i que la va rebutjar al•legant problemes d'agenda

El president defensa que “quan sigui el moment” tindrà “raons bastant poderoses” per rebre'l

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/963795-jean-claude-juncker-esventa-que-no-rep-puigdemont.html

LA MARIONETA DEL MAD MASS NOS MIENTE Y LA CE LO DEJA EN EVIDENCIA. EN VEZ DE RECTIFICAR, EL POKEMON SE PONE CHULO. HUAH HUAH HUAH... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Isabel C. fletxa Barcelona
6 d'agost de 2016, 17.11 h

Ja no els queda res més que la nostra por? No és cert. Sí que els queda alguna cosa. Els queda la darrera formula màgica per derrotar la independència o com a poc retardar-la una o dues dècades: Ada Colau.

I... o be comencem a deixar d'arrossegar-nos davant el colavisme com cucs esporuguits desesperats per una carícia de la diva i la tractem com vam tractar Duran i el PSC, destapant el seu unionisme descarat per més que el dissimulin amb allò del dretadecidisme (aka dret a decidir qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
6 d'agost de 2016, 14.00 h

#6
#5

Per desgracia resultarà que tindran sort tots aquests "FACHAS" que escriuen aquí i que no tenen ni punyetera idea de política, solament pensen en posar pals a la roda i res mes, en que tornarà a sortir Rajoy com a president. Això no passa en cap més país del mon en que surt reelegit un president carregat de corrupteles i assumptes foscos. Nixon i Clinton van dimitir per mol meyns però "ESPAÑA ES DIFERENTE" ja diu l'eslògan i és ben cert però en negatiu. Això passa pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
6 d'agost de 2016, 12.12 h

Endavant amb pas ferm (malgrat les amenaces dels feixistounionistes, la indefinició dels immadurs comuns i també malgrat les cup torraovaris) cap a la república catalana lliure de la Caspanya de la misèria, l'espoli i el cretinisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.