directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont: "Mantindrem la flama fins aconseguir l'objectiu final, tenir un poble lliure"

El president de la Generalitat ha lloat la capacitat dels catalans d'aplegar-se a l'entorn de temples de civisme "i no a l'entorn d'una caserna ni davant de monuments a militars"

Comentaris 49  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN Das .- El president de la Generalitat Carles Puigdemont, ha presidit aquest diumenge el 125è aniversari de la Casa del Comú de Das (Cerdanya), des d'on ha reivindicat l'esperit fundacional de la Renaixença que, segons ell, "en el fons volia un país lliure". Puigdemont s'ha referit a tota aquella gent "que vol que el català sigui una llengua menor, que volen que el català no es parli ni surti a la televisió que paguem tots, a la gent que diu que el català fa nosa i que diu que aquesta generació no arribarà a l'èxit dels seus propòsits, els diem: és igual que hi sigui jo o no, n'hi haurà uns altres i després uns altres i mantindrem la flama fins aconseguir l'objectiu final, que és tenir un poble lliure". D'altra banda, el cap de l'executiu català també ha volgut lloar la insistència dels catalans en fer actes a l'entorn de temples de civisme "i no pas a l'entorn d'una caserna militar ni davant de monuments a militars o gestes i conquestes".

Comparteix
   


Etiquetes
Puigdemont ha volgut ressaltar que el catalanisme "fa més d'un segle i mig que fa país; que fa escoles, museus, cases del comú, que es dedica a l'art i l'arquitectura i que va vestir un país arran de l'esperit fundacional de la Renaixença, que no pot ser mai oblidat". Per ell, "gràcies a l'esperit de la Renaixença, avui estem en condicions de fer possible el somni que va tenir aquella generació". Segons ell, "són la gent que va posar el primers maons per aixecar una nació que alguns donaven per morta".
 
"125 anys després estem aquí dempeus parlant aquella llengua morta que van intentar matar i sent els portadors dels anhels de la generació de la Renaixença que, en el fons, volia un país lliure", ha defensat Puigdemont. En aquest sentit, el president de la Generalitat s'ha referit a "tota la gent que diu que aquesta generació no arribarà a l'èxit dels seus propòsits" per dir-los que "és igual que hi sigui jo o no, n'hi haurà uns altres, i després una altres i mantindrem la flama fins aconseguir l'objectiu final, que és tenir un poble lliure, culte, net, just i que tingui capacitat d'aplegar-se a l'entorn de temples de civisme i democràcia i no pas en temples de contesta".
 
Davant de la façana principal de la Casa del Comú de Das, Puigdemont ha volgut destacar que els catalans, "molt sovint s'apleguen davant de temples de civisme i no pas a l'entorn d'una caserna militar, ni d'un monument a militars, ni davant de cap gesta o conquesta". Per el, "això és el que fa gran aquest país, que commemorem 125 anys de generositat i que el catalanisme fa un segle i mig que fa país".
 
Das ha commemorat aquest diumenge la cessió de l'edifici de la Casa del Comú que Rossend Arús va fer a aquest poble de la Cerdanya. L'edifici es va construir ara fa 125 anys amb l'objectiu que es convertís en la seu de les escoles i de l'Ajuntament. Arús va ser una figura destacada de la Renaixença cultural i del catalanisme polític de la segona meitat del segle XIX. Va ser membre fundador del Centre Català i secretari del Primer Congrés Catalanista. Les obres filantròpiques d'Arús (a Das, a l'Hospitalet de Llobregat i a Barcelona) van servir per ajudar a la recuperació cultural i política de Catalunya després de la desfeta del 1714.
 
"Sabrem projectar el futur amb l'indefugible arrelament a allò que som"
 
Abans de visitar el poble de Das, Puigdemont s'ha desplaçat fins a Bellver de Cerdanya, on ha visitat la VI Fira d'Artesans i Oficis de Catalunya. Al mateix municipi, el president ha inaugurat el nou Parc del Pla de Tomet, una zona de passeig que s'ha dissenyat per millorar i augmentar els espais enjardinats del poble. Durant el seu discurs, Puigdemont ha subratllat que "estem buscant un futur del nostre passat" i ha destacat que "si tenim futur, que el tenim com a país, és perquè sabrem projectar aquest futur amb tots els nostres potencials i virtuts i amb l'indefugible arrelament a allò que som i d'on venim". També ha destacat "la narrativa pròpia" que s’ha donat al projecte, potenciant el "diàleg amb el territori".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#49
Julià fletxa Montcada i Reixac
12 d'agost de 2016, 21.09 h

Lluita fins el final, tots al costat del President !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
8 d'agost de 2016, 19.16 h



#45 Pobret Cagarritoneses, que el Cristiano Romualdo " se burla de tu apasionado amor" i , com fa sempre , aciusa els altres de "desviacions sexuals" . . .

Llegiu, llegiu com es desesperava el Cagarritoneses pels abdominals del Cristiano Romualdo, i ja em direu si tanta insistència no demostra alguna "desviació sexual" INNEGABLE I NOTÒRIA . . .


A continuació, , ALGUNS dels molts desesperats comentaris del Cagarritoneses "in love" obsessionat amb els abdominals del Cristiano Ronaldo:

.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Synera fletxa Barcelona
8 d'agost de 2016, 17.25 h

#47

LA LEGÍTIMA DUI QUE RECOLZARAN ELS USA:

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove de 22 juliol 2010 i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Synera fletxa Barcelona
8 d'agost de 2016, 17.22 h

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
8 d'agost de 2016, 11.45 h

#45 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
8 d'agost de 2016, 10.49 h




Aprofitaré els comentaris #28 i #29 per copiar-los i tenir les tonteries que ha dit la Micaela. Quina pena que no hi hagi aquí les faltes d'ortografia de l'Aragoneses.

Company de Figueres, alguna vegada t'he llegit que ja et va bé que ho fem servir, aquestes llistes, si no fos així, digue-ho.


El que ja tinc copiat és el correu electronic equivocat, el de Tecnotapi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
8 d'agost de 2016, 10.42 h


#27 La cateta analfabeta Micaela, ja torna a fer-se la sàvia. No sap ni escriure "carolingio" , i fa una llista de faltes que no cap en un sol post, però ella sap o es pensa saber què passarà en un futur.

Cal ser espanyol per ser tan estúpid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
fum fum fum fletxa el 25 de desembre
8 d'agost de 2016, 10.34 h

#41 idiota imbecil


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
8 d'agost de 2016, 10.11 h

#40


YO LO TENGO FACIL, AL DESDOBLAMIENTO DE LA PERSONALIDAD DEL jOAN rUIZ sOLANES DE fIGUERAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
8 d'agost de 2016, 08.52 h


Si en aquest digital haguessim de donar un premi a qui hagi fet més el ridícul, seria dificilíssim decidir si a l'Aragoneses, a la Micaela o al ara desaparegut Bejota.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.