directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 15:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Gabriel acusa el TC d'impulsar un "cop d'estat"

Considera "ridícul" fer entrar en raó "als colpistes" amb al•legacions i vaticina que "les amenaces penals aniran a més" si el procés avança i s'intenta convocar un RUI

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- La diputada de la CUP Anna Gabriel té una visió molt clara del que l'Estat i sobretot el Tribunal Constitucional estan fent amb les institucions catalanes, després de les darreres actuacions per la votació al Parlament de les conclusions de la comissió del Procés Constituent. En una entrevista a l'ACN, Gabriel assegura que "ens hauríem de remetre a molts anys enrere i a episodis de cops d'estat militar per veure altes institucions del país amenaçades per la via penal". Això li fa pensar que Catalunya està "en un estat similar" ara i considera que és "ridícul intentar fer entrar en raó als colpistes" presentant al·legacions i consideracions a les decisions del TC. "Jo demanaria no recórrer-les", assegura, tot optant per respondre "omplint els carrers per contestar aquest cop d'estat judicial". Amb tot, la diputada vaticina que l'Estat no s'aturarà aquí i vaticina que "les amenaces penals aniran a més" si el procés avança cap a la independència i la desconnexió, i si s'intenta convocar un RUI.
anna gabriel
Comparteix
   


Etiquetes
Gabriel demana "no recórrer les decisions del TC" ni presentar al·legacions, ni respondre als requeriments del tribunal.

La resposta del Tribunal Constitucional (TC) al debat i votació de les conclusions del Procés Constituent és per a Anna Gabriel una mostra més del que intenta fer l'Estat, però també un "boníssim moment" perquè Catalunya "materialitzi la ruptura" obviant els seus efectes. És per això que la diputada de la CUP demana "no recórrer les decisions del TC" ni presentar al·legacions, ni respondre als requeriments del tribunal.
 
"Creiem que és una pèrdua de temps absoluta intentar esgrimir arguments jurídics i polítics a un TC que té una altra funció, la de ser jutge i part"

Ha sentenciat. I és que per Gabriel, la situació actual és greu. "Ens hauríem de remetre a molts anys enrere i a episodis de cops d'estat militar per veure altes institucions del país amenaçades per la via penal. Ens trobaríem en un escenari similar", ha etzibat.
 
En aquest sentit, la diputada anticapitalista creu que "en un escenari d'estat d'excepció en clau democràtica" com el que assegura que es viu ara resulta "ridícul intentar fer entrar en raó als colpistes", en relació al TC i el govern de l'Estat. "Als colpistes no se'ls fa entrar en raó, s'articulen trinxeres de democràcia per plantar-l'hi cara. I tenim clar que és aquesta la via. Si nosaltres tenim un discurs diglòssic dient que volem la ruptura però apel·lem al TC perquè reconsideri les seves decisions, emetem senyals equívocs", ha explicat, tot assegurant que "si davant les amenaces es respon omplint els carrers per contestar aquest cop d'estat judicial s'estarà sent més clar, més coherent i es guanyaran moltes més adhesions".
 
Les darreres actuacions del govern espanyol i el TC, però, no seran les darreres. O així ho creu al menys Anna Gabriel. "Atenent que s'ha arribat a plantejar la via penal pel sol fet de sotmetre a debat votació les conclusions d'una comissió d'estudi que no té ni rang legislatiu, imaginem què ens poden deparar els propers mesos si volem posar sobre la taula un exercici pràctic, real, materialitzable i vinculant sobre el dret a l'autodeterminació", assegura. De la mateixa manera, vaticina que "si no canvia l'Estat, el seu executiu i el TC, i no sembla que hagin de canviar, les amenaces penals potser que vagin a més o tinguin un efecte concret".
 
Tot i això, creu que els independentistes no s'arronsaran davant aquestes accions legals de l'Estat. "Hem d'estar disposats a entomar-ho. No s'entendria que algú hagués pres possessió del seu càrrec en aquesta legislatura posicionant-se a favor de la ruptura amb l'Estat espanyol, no sigui conscient que hi ha la possibilitat que s'actuï penalment contra nosaltres. I per tant, tots els que es van presentar el 27-S, no s'entendria que es tiressin enrere per una mera amenaça del TC", ha conclòs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Marta fletxa Sabadell
9 d'agost de 2016, 22.38 h

Ser de la Cup és de subnormals!

Ets subnormal? Docns vinga apuntat a la Cup!

Visca Catalunya lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
9 d'agost de 2016, 11.58 h

EN PLURAL, COPS D'ESTAT, PER INSTAURAR TOT D'UNA SISTEMÀTICS GENOCIDIS DES DE FA MÉS DE TRES SEGLES ARA HO CENTRALITZEN A VALÈNCIA, CATALUNYA BALEARS , ELS PAÏSOS CATALANS QUE ODIEN DES DEL XVII, AMB LA RETÒRICA ,PROTOFEIXISTA DE NEGRIJA I QUEVEDO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
9 d'agost de 2016, 09.33 h


#5 Doncs crec que hauries canviar d'ofici si no vols que t'empaiti un toro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Marti fletxa vilanova
8 d'agost de 2016, 20.50 h

Aquesta tia té tant d'independentista com jo tinc de torero, hahaha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
8 d'agost de 2016, 12.45 h

La imposició del castellà en l’educació, una guerra que està guanyant Espanya. http://unilateral.cat/2016/07/25/la-imposicio-del-castella-en-leducacio-una-guerra-que-poc-a-poc-esta-guanyant-espanya/


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa Sant Cebrià de Vallalta
8 d'agost de 2016, 11.41 h

Desobediència? a veure si això és amagar el cap sota l'ala!!

Menys somriures i veuteta de pubilla verge, nena (i sí, e dit nena per que tal com et comportes-gestiones és talment com una nena consentida a la que no li dónen el que ella vol); i si vols compromís, mulla't i no t'excusis amb les assamblees.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
8 d'agost de 2016, 09.44 h

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
8 d'agost de 2016, 09.42 h

No crec que ningú del PDC pensi per un moment que prosperaran les al·legacions al TC, més aviat tot el contrari; moriran per silenci administratiu. Però quedarà constància que s'han fet i això quan el procés s'internacionalitzi pot ser un argument més a favor de Catalunya.
Però hi ha gent que prefereix donar-se-la de revolucionària i a l'hora de la veitat vota el mateix que els seus amics de Potemos (que tractar de raonar amb ells si que és perdre el temps).


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.