directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 22:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Santi Vidal: "Em sorprèn que a aquestes alçades els comuns encara no vegin que el canvi a Espanya és impossible"

Si a Madrid les coses continuen com és previsible, Vidal reclama als comuns que facin el pas i admetin que la ciutadania té dret a decidir el seu futur

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

En una entrevista a Catalunya Ràdio el senador d’ERC, Santiago Vidal, ha considerat que el procés va a bon ritme, que s’està fent molta feina i que aquest any 2016 “és un any de poca èpica i de molta feina i el Parlament l'està fent, de manera tranquil·la i discreta". Sobre el xoc entre comuns i independentistes,  Vidal s’ha mostrat sorprès que persones com Xavier Domènech o Joan Coscubiela, no reconeguin que  el canvi a Espanya és impossible i que encara apostin per un impossible estat federal i ha reclamat que si a Madrid les coses continuen en l’immobilisme vers l’afer català, com és previsible, En Comú Podem i Catalunya sí Que es Pot hauria de fer el pas i admetre que la ciutadania de Catalunya pugui decidir el seu futur, encara que ells votin el que creguin convenient. 

Comparteix
   


Etiquetes
RUI o DUI?

Sobre el debat entre el RUI i la DUI, el jutge i senador ha considerat ara seria precipitat decantar-se per una de les dues vies possibles cap a la independència perquè veu recorregut tant a la DUI com al RUI ja que les dues fórmules tenen avantatges i inconvenients. Per Vidal  s’haurà de veure quina té més recorregut quan arribi el moment. Amb tot, ha assenyalat que a nivell internacional és millor un RUI que una Declaració d’Independència.
 
El nou secretariat de la CUP “són gent assenyada”

En referència a la moció de confiança, Vidal ha considerat que pressupostos i moció de confiança han d’anar lligats i que el Govern té el deure d’explicar com seran els pressupostos i debatre’ls amb la CUP i consensuar el contingut dels pressupostos. Vidal ha destacat que amb el nou secretariat de  la CUP està convençut que la moció i els pressupostos prosperaran. El nou secretariat “són gent molt reivindicativa però assenyada", ha dit.

L’aplicació de l’article 155 poc probable a curt termini

Pel que fa una hipotètica suspensió de l'autonomia a través de l'art.155 de la constitució, Vidal considera que és un escenari possible però poc probable a curt termini pel procediment. A mig i llarg termini, però si continua la situació de tensió amb Espanya a mig o llarg termini podria arribar a plantejar-se aquest escenari. Sobre la inhabilitació de Carme Forcadell ha manifestat que no és viable jurídicament, però ha recordar que des del punt de vista d'homologació amb el dret internacional Espanya no és un estat democràtic des del 2010 i el TC  és una comissió jurídico-política a les ordres del govern espanyol.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Sóm i serem fletxa República catalana
10 d'agost de 2016, 11.57 h

Davant la tossuderia dels Socialistes i dels podemites de no voler mullar-se per un no o un si a la independència i preferir seguint aguantant l'expol-li econòmic, el menyspreu i el boicot del gobern ecspanyol, només hi han dues respostes: la primera que les seves files estàn plenes de votants ignorants i porucs, la segona que el PP els paga per llepar-los les sabates. La tercera seria que són masoquistes crònics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
9 d'agost de 2016, 11.54 h

NO ÉS PAS SORPRENENT, TANMATEIX PODEMOS ÉS UN PRODUCTE DE NOVES TROPES, AMB VERNÍS
D'ESQUERRANS (PREGONA FICCIÓ), PER ENFORTIR EL NACIONALISME ESPANYOL PROMOTOR DE GENOCIDIS A L'ENGRÒS ARREU, PERÒ CIRCUMSCRITS AL PAÍS VALENCIÀ, CATALUNYA I SES ILLES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Joan M fletxa Villaconejos
9 d'agost de 2016, 11.19 h

Es que la bandera espanyola que porten embolicada als ulls no els deixen veure la realitat, o potser no la volen veure, ja els va be.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
9 d'agost de 2016, 10.27 h

Realment com deia el Pujol , arribats aquí, no tinc cap motiu per no acceptar la INDEPANDÈNCIA DE CATALUNYA. Doncs això, ELLS que odien el Pujol fins trinxar CDC ja PDC, tenen la resposta i nosaltres la nostra que no ens podem fiar dels podemos i colau's, ja està vist que no PODEN RES ni aquí ni allà ni enlloc. Són perdedors amb totes les lletres, amb mentides desdel primer moment fins l'últim. Això si, tenen els votants a CATALUNYA que són els únics que poden ajudar-los votant per ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
9 d'agost de 2016, 08.51 h

No siguem ingenus. Els comuns saben (quasi tots) que és impossible, però ells tenen una cosa per sobre de tot: el seu nacionalisme espanyol no autoreconegut.
Es creuen internacionalistes però la seva internacional mundial son les nacions d'Espanya. El seu món es limita a Espanya. Son fortament nacionalistes sense ser-ne conscients. Llavors, per molt que sàpiguen que el referèndum acordat és impossible, a ells se'ls hi en fot. En realitat no el volen, el referèndum. No fos que guanyés e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
AliBay fletxa Cornellà
8 d'agost de 2016, 17.14 h

Santi, i qui t'ha dit a tu que volen canviar Escanya?

El que volen és mantenir-nos dins de la cleda amb una única diferència respecte dels PPSOE: que ells no ens obligaran per la força sinó que es pensen que amb bones paraules ens hi avindrem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
davi9ds fletxa pineda
8 d'agost de 2016, 15.16 h

sr vidal i es clar que ho veuen,però han estat creats pel sistema borbónic per perjudicar tot el que pugiun l'independentisme.l'única esperança que tenim es que la gent ho identifiqui l'abans posible,tal com varem fer amb els psociates ene l seu moment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
8 d'agost de 2016, 13.56 h

Els comunSS han estat creats pel Grup Planeta per si el PsoE es desgastava. Ells saben que a Catalunya el principal enemic no és el PPerro, sinó el currante semi-analfabet profundament esPPaÑolista i unionista, però que per una consciència de classe que no arribo a entendre, que s'avergonyeix de dir que és feixista i busca partits d'"esquerres" que facin el mateix que Franco, però que en comptes de parlar de "EspaÑa, Una, Grande y Libre" que sona a fatxa, els hi parlin de "confluències... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
8 d'agost de 2016, 12.24 h

És que els Comuns no van se creats per canvia Espanya. Els COMUNS es van crear per aturar l'augment del independentisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Edgar fletxa Roses
8 d'agost de 2016, 11.26 h

La resposta és fàcil: els comuns són espanyolistes, unionistes, botiflers i a més hipòcrites per què no ho diuen clarament com C's. Encara que estic a les antípodes, creuria més en la paraula de García Albiol, coherentement fdp, que en la de qualsevol comuner (Colau, Domènech, Fachín, Coscubiela, Pisarello, Galdón, etc. etc.).


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.