directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP de Girona demana que la ciutat es declari 'moralment alliberada' de la Constitució

També reclamen que el consistori doni suport a la manifestació de 10J a Barcelona

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El grup municipal de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Girona, ha entrat aquest matí al registre de l'Ajuntament una moció on s'hi demana que el municipi sigui declarat 'moralment alliberat de l’àmbit de la Constitució espanyola, atenent a la impossibilitat manifesta de fer efectiu el reconeixement de la voluntat política del poble català dins de l’actual marc constitucional espanyol'. D'altra banda, la formació independentista també demanarà al plenari de l'Ajuntament que doni suport a la manifestació organitzada per Òmnium Cultural del proper dissabte 10 de juliol a Barcelona, per la qual la CUP ha organitzat una flota d'autocars.

jordi navarro, cup, girona
El portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro © AG

Comparteix
   


Etiquetes

Primer va ser Port de la Selva que es va declarar 'moralment exclòs' de la Constitució Espanyola, seguit dels municipis de Vilafranca del Penedès i Sant Pere de Torelló. Ara, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Girona ha demanat mitjançant una moció que la ciutat es declari 'moralment alliberada' de la Constitució.  Segons la formació independentista, la sentència recorda la 'manca de respecte envers la voluntat política de Catalunya' i considera que la moció presentada fa palès 'el fracàs de la via estatutària i el pacte constitucional que ha regit les relacions entre Catalunya i Espanya durant les darreres dècades'.

Per la seva banda, el portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, ha recordat que projectes com l'autonomisme o el federalisme 's'han convertit en utòpics' i que la independència s'erigeix 'com una aposta realista i realitzable, que, a més, retorna la dignitat a la ciutadania catalana', explica. Navarro ha fet una crida als partits nacionalistes presents a l'Ajuntament perquè es facin seva la moció presentada per la CUP. Finalment, el portaveu ha volgut recordar la importància d'assistir a la manifestació del 10J a Barcelona, ja que 'segurament tindrem al carrer una majoria social independentista; com mai abans havíem vist. Aquests són moments històrics i el poble té la paraula', ha asseverat. És per aquest motiu que la formació independentista ha organitzat una sortida en autocar fins a Barcelona. Tothom qui els vulgui acompanyar només ha d'enviar un correu electrònic a l'adreça girona@cup.cat





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Pep fletxa Barcelona
7 de juliol de 2010, 12.17 h

Endavant! Espero que el govern de la Generalitat (o els qui siguin prou coherents) els doni suport!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.