directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Quim Torra posa a prova la memòria històrica de Colau

Com pot ser que el màxim símbol de la ciutat romangui als magatzems mentre un quadre amb l'hereu del botxí Felip V presideix el saló de Plens de l'Ajuntament? Es pregunta Torra

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Dilluns passat l’historiador Francesc Xavier Hernàndez, denunciava en un article que Colau ha enviat la bandera de Santa Eulàlia a podrir-se al magatzem. Hernàndez recordava que amb motiu de l’exposició Donec Perficiam “la gloriosa bandera va ser rescatada i acuradament restaurada, i va ser exposada al Born, i que la primera mesura del  nou centre de memòria del Born ha estat tancar l’exposició i “retornar la bandera de Santa Eulàlia a podrir al magatzem”. Aquest dimecres, l’exdirector del Born Centre Cultural i editor, @QuimTorraiPla ; en un seguit de piulades ha recordat  la transcendència històrica de Santa Eulàlia, la patrona, i la bandera de la qual representa els barcelonins i proposa  que aquesta hauria de presidir el Saló de Plens en lloc del quadre del Borbó i qualifica d’”estranya” la capital d'un país “que guarda als magatzems el seu màxim símbol”. Què farà el govern Colau?
Una bandera amb un fort simbolisme per a la ciutat

Torra assenyala que actualment al Saló de Plens Carles Pi Sunyer, hi ha un quadre de la Reina Regent amb Alfons XIII, que quan va visitar Barcelona l'Exposició  Universal de 1888, se li va adreçar un Memorial de Greuges que no va ser mai atès i afegeix que cal recordar que els ciutadans de Barcelona van defensar amb les seves vides la seva ciutat el 1714 i que aquests tenien en gran estima la bandera de Santa Eulàlia que té un fort simbolisme per la ciutat.

Neteja ètnica contra la història dels catalans

Per la seva banda, Hernàndez va més enllà i assegura que “la neteja ètnica contra la història dels catalans  perpetrada per la senyora Colau i el seu equip és un fet empíricament constatable” i els acusa d’haver-se esforçat en desvincular el Born “de l’únic motor lògic que podia donar-li vida: la memòria de l’Estat constitucional català del XVIII esborrat per la barbàrie borbònica”. En aquest senti, apunta que “la destrucció del Born és un acte premeditat en tant que respon decisions dictades per raons ideològiques i polítiques. L’espanyolisme més ranci és qui dicta la política. No hi ha res d’innocent.”

El perquè de l’ocultació de la història del país

Segons Hernàndez, els partits espanyolistes aspiren a que a Catalunya “es consolidin dues comunitats, una catalana i un altra espanyola de tall colonial. I aquesta darrera, amb tot el suport dels aparells de l’Estat, és la que haurà de liquidar la societat autòctona”, i és per això que hi ha l’interès en “mantenir la ignorància respecte a la pròpia història del país emprant arguments banals”. I recorda que “la nostra realitat es sustenta directament damunt del conflicte de la Guerra de Successió i les seves conseqüències, i és per això que és vital ocultar i mantenir la ignorància sobre aquest conflicte”.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Josep Pagés i Canaleta fletxa Cardedeu CATALUNYA PER ELS CATALANS FORA ESPANYOLS ..FORA ELS IMMIGRANTS I FORA ANDALUSOS ....TOT EN CATALÀ ..
16 d'agost de 2016, 21.09 h

VOLVERAN BANDERAS VICTORIOSAS .... Aquesta Alcaldessa tan deu Canta EL CARA EL SOL dels Falangistas .. Con la Internacional dels Socialistes i Comunistas.. Aquesta dona deu dir con el humurista aquel : ESTOS SON MIS PRINCIPIOS SI NO LE GUSTAN TENGO OTROS ha ha ha ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
11 d'agost de 2016, 22.00 h

D'on ha sortit el Torra aquest. Que la bandera de la Santa representa als barcelonins? Pero si el 99,9999 d'ells no sap com és aqueix pendó ni res de la Lali. Quins collons. I aquest tipus és editor? Que edita premsa rosa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
11 d'agost de 2016, 13.18 h

La balena Moby Dick i Franco s'assemblen cada dia més.

Fins i tot tenen la panxa i el cap ben plens de banquets i indignitats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
crrj fletxa Gavà
11 d'agost de 2016, 13.03 h

SI AL BORN, NO A FRANCO!
https://www.change.org/p/ajuntament-de-barcelona-si-al-born-no-a-franco?recruiter=51934832&utm_source=petitions_show_components_action_panel_wrapper&utm_medium=copylink


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
11 d'agost de 2016, 10.57 h

DIUS BÉ QUIM TORRA NETEJA ÈTNICA, TOSTEMPS PERPETUANT EL PROTOFEIXISME DE FELIP V, PODEMOS COLAU I TOTA MENA D'ACÒLITS SÓN LA NOVA TROPA, DISPOSADA PEL REGNE D'ESPANYA, PER CONSUMAR EL GENOCIDI PROGRAMAT PER DESTRUIR LES NACIONS VALENCIANA, CATALANA I BALEAR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
11 d'agost de 2016, 10.03 h

Aquesta Reina Regent era propietària de "ingenios" a Cuba amb 800 esclaus negres. És el súmmum que una terratinent esclavista presideixi la Sala de Plens de l'Ajuntament de Barcelona. I que tingui una estació de metro al seu nom.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Francesc fletxa Calders
11 d'agost de 2016, 09.56 h

En comptes d'acollir als nou vinguts integrant-los al país i la seva memòria històrica, la Colau es dedica a fer fora als que ja hi érem d'abans del 1714. Fer-la alcaldesa va ser una equivocació, però encara és a temps de corregir-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Carles fletxa Manresa
11 d'agost de 2016, 09.31 h

La Colau i els seus satèl·lits són uns impresentables ultraespanyolistes. És un càncer per a Barcelona, que s'ha convertit en un cau de merda en quatre dies, i una vergonya per a tots els catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
11 d'agost de 2016, 09.11 h

#6 Fa l'efecte que vol fer, ras i curt. Aquests imatge es podria pensar que és de la cara de cul d'isabel la católica,ono?

Fa mal a l'ànima del que vol que BARCELONA sigui la CAPITAL DE LA NOVA REPÚBLICA, la majoria dels catalans, però amb aquesta inquietant imatge penjada fins que siguem INDEPENDENTS, la feina està feta, per part dels mentiders demagogs dels PODEMOS i així demostraran la seva eficiència amb la causa ESPAÑOLA i demanaran el DICO corresponent a l'ESTADO per la seva cap... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
11 d'agost de 2016, 09.00 h

Felipe V. 1716 "Que se consiga el efecto sin que se note el cuidado."

"...pero como a cada Nación parece que señaló la Naturaleza su idioma particular, tiene en esto mucho que vencer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más cuando el genio de la Nación com el de los Catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su País, y por esto parece conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.