directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un setembre de llibertat: caldrà defensar les institucions

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 95  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

Tenim poder i hem d’exercir-lo. Tot i que som en el camí de recuperar la plena sobirania que ens van prendre, molt sovint encara sembla que no en som conscients. Hauria estat bé, per exemple, que el Parlament enviés (en resposta a la seva) una notificació als membres de la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per comminar-los que deixin d’amenaçar d’una vegada els representants del poble de Catalunya. I quan, d’aquí poc, arribi la inhabilitació de la presidenta Forcadell, convindrà defensar-la i mantenir-la en el seu lloc, encara que el dependentisme abandoni les institucions. Podria ser el punt de no retorn. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.
 

Comparteix
   


Etiquetes
REBUTJAT. Com la majoria dels sobiranistes, m’he resistit massa temps a acceptar quin és el sentit últim de l’acció política dels QWERTY. A aquestes alçades, però, no pot estar més clar que treballen al servei de l’statu quo borbònic del 78. A Catalunya són ja la seva darrera trinxera, mentre l’establishment valora si és a temps de construir-ne alguna altra al darrera al voltant de les restes d’Unió i dels pocs dissidents de l’antiga Convergència com el marit d’Inés Arrimadas. Aquesta setmana, Lluís Rabell ha dit que se senten rebutjats de la mobilització de la Diada. Qui no recorda l’encerclament patètic de la Caixa, amb Camats i Herrera. L’estratègia és clara: cada any, atacar la mobilització de la Diada, com si fos la primera vegada que se’n desmarquen, quan la realitat és que no hi han col·laborat mai. Que segueixin el seu decantament dependentista i ens deixin en pau.

RÈGIM. Des de les pàgines de l’abans solvent diari “El País”, com més va, més òrgan d’opinió de l’establishment i el seu instrument polític privilegiat, Ciudadanos, la pressió sobre el partit socialista creix exponencialment. Les forces que han bastit i viscut del Règim del 78 comencen a sotmetre el PSOE en general i concretament Pedro Sánchez i el seu equip dirigent a uns nivells de pressió desconeguts fins ara. La consolidació del pacte entre el PP i Ciudadanos ajudarà a pujar la temperatura de la caldera al punt d’ebullició. Veurem si el secretari general del partit és capaç de resistir el foc creuat. Cada dia serà més difícil resistir la cadència i la potència del foc exterior, per molt ben parapetat que Sánchez estigui a l’interior del partit; però ho serà encara més quan les bales comencen a arribar des de dins. Nosaltres, crispetes i a gaudir de la funció.

REFERENTS. Resulta esfereïdor comprovar, una vegada i una altra, amb el silenci absolut de l’esquerra espanyola, fins a quin punt el feixisme impregna les institucions espanyoles. Hem parlat molt del nacionalisme banal, aquell que dóna per feta la presència de l’espanyolisme en qualsevol escenari, mentre cal justificar cada pas del sobiranisme. També caldria parlar, en el cas del Regne d’Espanya, d’un feixisme banal. Que el compte oficial de l’Exèrcit de Terra a twitter utilitzi les paraules d’un article publicat al diari falangista “El Alcázar” el 1949 per l’escriptor Camilo José Cela, en lloança del militar feixista i fundador de la guàrdia civil Millán Astray, com a reacció a la derrota de Rafael Nadal en el partit per la medalla de bronze de la competició de tennis dels Jocs Olímpics explica ben a les clares en quin tipus de societat som. Només un boig no voldria fugir-hi quan abans.

SECTARISME. No hi ha setmana en la qual els QWERTY no ens ofereixen un nou exemple de malaurat sectarisme. Després de la patètica ofensiva per expulsar de la memòria col·lectiva del país les institucions sobiranes de dret púbic anteriors a la conquesta castellana i la implantació del règim borbònic (els efectes de totes dues coses, encara vigents), durant la inauguració de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) de Prada, el president de l’Institut d’Estudis Català ha donat a conèixer la retirada de la subvenció de 5.500 euros rebuda fins ara de l’Ajuntament de Barcelona; la professora Elisenda Paluzie explicava a les xarxes socials poc després que el consistori de la capital hi destina, en canvi, 50.000 a la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC). Col·locar en càrrecs només els meus, donar feina només als meus, fer sentir la veu només dels meus. Sectarisme en estat pur. Nova política en busca de l’hegemonia.

UNILATERALITAT. L’unionisme ha fet de la unilateralitat un tòtem en negatiu, sobretot, perquè saben que és el nostre obre-llaunes. Mentre acusen l’independentisme de pensament màgic, no paren de repetir consignes increïbles. Parlen de coses com ara una República Catalana sobirana però no independent (cas únic al món), com en el cas de Gerardo Pisarello al debat organitzat per l’ANC de Gràcia aquesta setmana. Ell i altres líders encomunistes parlen de la necessitat de guanyar aliats per assegurar el reconeixement internacional: una altra mostra evident d’irrealisme. Ningú, però ningú, reconeixerà Catalunya com a estat independent, ni farà cap mostra pública de tenir la més mínima intenció de fer-ho, precisament fins al moment en el qual les institucions catalanes exerceixin la sobirania real sobre el seu territori. No hi haurà cap reconeixement abans de la independència. I la independència només és possible de manera unilateral. Sense unilateralitat, res de res.

VIA. Durant l’estiu tampoc no hi ha treva. El desastre del sistema ferroviari català propiciat per l’antiga RENFE no descansa mai. En el darrer cas, aquesta setmana, màquines de tren de fa trenta anys, progressivament desplaçades fins a Catalunya per fer-les rodar sobre infraestructures en un estat degradat per la desinversió, del tot lamentable. L’acceptació per part de la Generalitat de la modificació dels horaris per part de l’operadora, de moment, sembla que només ha servit perquè RENFE s’estalviï els diners de les compensacions per retard a les quals havia de fer front fins ara. Atès que és evident que el govern espanyol ens castiga amb nul·les inversions per raons polítiques, convindria que el Departament de Territori i Sostenibilitat mantingués una actitud extremadament exigent a l’hora d’analitzar si els nous compromisos de l’empresa ferroviària s’estan complint o no. Perquè tothom sap que no complirà.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#95
LLUIS fletxa bcn
10 de setembre de 2016, 17.21 h

La verdad de la Diada catalana.
'Derramar gloriosamente su sangre por su Rey y por la libertad de toda España'(.R. de Casanova).
¿Qué conmemora el 11 de septiembre? ¿Qué pasaba en Barcelona en 1714? Un repaso a la historia para conocer la verdad de la Diada, la que, a buen seguro, no narrará TV3.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#94
Ada fletxa Barcelona
25 d'agost de 2016, 00.07 h

Sortirem al carrer ||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#93
Josep Pagés i Canaleta fletxa Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu:DEMANEN AL GOVERN CATALÀ PROHIBEIXI ELS CORRABOUS AIXO NO ES CULTURA AIXO ES CRUELTAT CAL PROHIBIR LAS BOSES DE PLASTICS GRATS JA MULTAR ELS QUE TIREN BORILLES AL TERRA PER GUARRUS
23 d'agost de 2016, 08.03 h

Jo no sortu a Defensar qui no no defensar a la meva Familia i si defensa i ajuda ALS RICS .. LES INSTITUCIONS CATALANES No ajuden pas a totes las familias NO Donen ni un sol euro a familias al atur ni a familias pobres .Tampoc EL Govern Espanyol dona ni un Euro a familias de aturats de llarga durada ....SI Ja altres Eleccions JA SU FARAN No pensu pas anar a VOTAR A NINGU CAP GOVERN FA RES PER AJUDARNOS NI EL AJUNTAMENT TAMPOC Me encantaria UNES TERCERES ELECCIONS ESP... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#92
Josep Pagés i Canaleta fletxa Cardedeu CATALUNYA PER ELS CATALANS FORA ESPANYOLS ..FORA ELS IMMIGRANTS I FORA ANDALUSOS ....TOT EN CATALÀ ..
22 d'agost de 2016, 13.43 h

PERQUE SALVAR LES INSTITUCIONS ? Cuan aquestes nomes fan pasar Gana a criatures per FALTA DE BECAS Aquestes INSTITUCIONS CATALANS No fan res contra la molta Pobresa que ja a Catalunya LA CULPA de OBIR EMBAIXADES No es de MADRID i aixo es MALGASTAR DINERS PUBLICS Cuan falten per fer politicas socials ARA BAIXEN IMPOSTOS ALS RICS Cuan se tindrien que PUJAR IMPOSTOS ALS RICS Con demanen de sde LA UNIO EUROPEA . Per LLuitar contra la Crisis BAIXAR IMPOSTOS ES AL... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#91
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
22 d'agost de 2016, 10.16 h

#84


Perquè no et consoles una estona amb el vibrador de la rojiguarra.
El valencià i el balear són tan catalans com el del Principat.
La pollosa aragonesa inventant falsetats sobre l'única llengua
mil·lenària que hi ha a la peninsula: el català.


ANALFA-FURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#90
Rosmarinus fletxa Catalunya
22 d'agost de 2016, 08.39 h

Quan tenim raó els catalans sempre hem set valents, i quan arribi l´hora ho tornarem a demostrar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#89
Josep Pagés i Canaleta fletxa Cardedeu CATALUNYA PER ELS CATALANS FORA ESPANYOLS ..FORA ELS IMMIGRANTS I FORA ANDALUSOS ....TOT EN CATALÀ ..
22 d'agost de 2016, 01.55 h

CATALUNYA ES I A DE SER UN PAIS DE UNA SOLA LLENGUA OFICIAL .. LA SEVA LA CATALANA ... Es una Vergonya quels Catalans i Catalanes siguin TAN I TAN COVARDS Que no la sapigan defensar en prou valentia i es deixin dominar per els putes Espanyols Castellans I FALSOS POLITICS CATALANS Jo els dic politicas catalans RENEGATS COVARDS I TRAIDORS ......Prou de la imposició del Castellà PROU DE UN FALS BILINGÜISME Que nomes serveix per sentenciar LA MOR DE LA LLENGUA CATALANA Serveix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#88
Josep Pagés i Canaleta fletxa Cardedeu CATALUNYA PER ELS CATALANS FORA ESPANYOLS ..FORA ELS IMMIGRANTS I FORA ANDALUSOS ....TOT EN CATALÀ ..
22 d'agost de 2016, 01.43 h

EL SETEMBRE Els Catalans tambe en de sortir al Carrer a DEFENSAR .. PROU RETALLADES EN SANITAT I WEDUCACIÓ Que esta fen el GOVERN CATALÀ Cal recuperar una BONA EDUCACIÓ PÚBLICA Prou quels diners Públics baixin a la Educacio Privada i la publica sorti devilitada i perjudicada ques EL JOC DE CONVERGENCIA LA Dreta Catalana i Corrupta que tenin ... PROU DE TENCAR P-3 Prou de Tancar GUARDERIAS PUBLICAR i regalar donar els diners Públics a las Guarderias Privades ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#87
Synera fletxa Barcelona
21 d'agost de 2016, 19.01 h

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#86
Marc //*// fletxa Maresme lliure i tropical //*//
21 d'agost de 2016, 17.11 h

Déu n'hi do amb el blavero aquest XD

Ja es veu que està nerviós, s'ha adonat que la independència de Catalunya cada dia s'acosta més i més... i no sap com fer-s'ho per defensar el seu espanyolisme rampant, en cap cas valencianisme perque aquests són els primers que ni tan sols parlen ni escriuen bé el seu idioma...

//*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.