La cuina catalana arriba a Dubai per la porta gran
El restaurant LaLuz, inaugurat a una de les ciutats amb més projecció de l'Orient Mitjà, prepara un festival català per setembre
La cuina catalana és cada vegada més internacional arran dels èxits a nivell planetari de diversos cuiners i restaurants del país, però l’últim racó del món on ha arribat la seva influència era del tot inimaginable fa uns anys. Es tracta de Dubai, un dels set emirats dels Emirats Àrabs Units, on el restaurant LaLuz, situat al seu centre financer, aposta per la cuina majoritàriament catalana. Fins i tot, aprofitant la Diada del proper dia 11, el local prepara el ‘Mes Català’, que consistirà en diverses activitats i elements especials al menú relacionats amb el Principat durant tot el setembre.
El 'Mes Català' de LaLuz, que coincidirà amb la Diada
LaLuz, que va obrir fa tres mesos, oferirà esqueixada de bacallà, canelons a la catalana, arròs melós d’ànec amb peres, fetge d’ànec a la brasa amb cebes i bolets, espatlla de xai amb fragància de menta o bunyols, a banda dels plats amb aroma català que ja són a la carta. A més, s’oferiran còctels que haurien de recordar a Catalunya, com l’anomenat Catalunya Martini. El mes de celebracions s’amanirà amb una jornada de rumba cada dimecres, que anirà acompanyat de cava, pinxos i arròs negre.
Els artífexs del projecte
I per què aquest restaurant s’especialitza en cuina catalana? Al capdavant del LaLuz, com a Director d’Operacions, hi ha Pep Miró, i el xef, Alain Devahive, dos catalans que ja van ocupar els mateixos càrrecs als dos restaurants del grup Catalunya Pte. Ltd., situats a Singapur i Hong Kong. De fet, Devahive va ser durant més d’una dècada la mà dreta de Ferran Adrià a El Bulli. Per justificar l’obertura del nou projecte, Miró deia fa uns mesos que “mentre Dubai presumeix de molta oferta gastronòmica destacada, creiem que el LaLuz portarà una dimensió a la restauració i l’entreteniment de qualitat a la ciutat internacional de l’Orient Mitjà”.