directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 18 de juny de 2024 16:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Erdogan adverteix que els "obstacles" a l'adhesió de Turquia a la UE ho són també per la pau en el món

"Totes les religions comparteixen una sèrie de valors"

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Turquia, amb la seva ‘situació única’, segons Erdogan, ‘no espera cap tracte de favor’ sinó que complirà amb els requisits per a la seva adhesió que ‘esperen milions de persones a tot el món’. Tot i això, ha considerat que l'entrada d'Ankara ‘seria un indicador clar que l'Aliança de Civilitzacions és possible i contribuirà a la pau internacional’. ‘Qualsevol obstacle al camí de Turquia serà un obstacle també a la pau i l'estabilitat en el món’, ha advertit, defensant que el seu país és un ‘Estat secular i de dret’ a més de multicultural. ‘Turquia és un país exemplar, d'harmonia entre diferents grups religiosos i culturals fins avui’, ha subratllat el primer ministre turc.
president turc recep tayyip erdogan
Comparteix
   

El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, ha aprofitat avui la seva intervenció en la inauguració del I Fòrum de l'Aliança de Civilitzacions per defensar una vegada més l'adhesió de Turquia a la Unió Europea, advertint que els ‘obstacles’ que el seu país pugui trobar-se en el seu camí seran també ‘obstacles per a la pau i la i l'estabilitat en el món’.

D'altra banda, Erdogan, que ha fet especial al•lusió a Andalusia i l'Alhambra -va visitar aquest monument el cap de setmana- com a exemple de convivència i bressol de la filosofia occidental, ha fet una ferma defensa de la importància de l'Aliança de Civilitzacions, que Turquia ha copatrocinat amb l'Estat espanyol.

Segons el primer ministre turc, ‘en un món en el qual el coneixement i els valors es globalitzen desgraciadament l'odi i la tolerància’ també ho fan. Per aquesta raó, ha opinat, és ‘crucial que les societats arribin a conèixer-se dintre seu de manera que es puguin evitar els malentesos’. Alhora, ha lamentat que malgrat aquesta globalització i ‘tot i que caldria esperar un acostament més gran’ les bretxes semblen obrir-se cada vegada més.

Erdogan ha incidit que totes les religions comparteixen una sèrie de valors, entre els quals figura l'‘amor al proïsme’ que tot i això, ha afegit, sembla estar-se oblidant. A més, ha agregat, l'home ‘necessita la pau i la justícia tant com els aliments i l'aigua’ i sent ‘els efectes d'aquesta falta d'amor al proïsme’.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
15 de gener de 2008, 20.44 h

No, si encara haurem de còrrer per salvarnos ... de la guerra? I aquests són el que ens salvaran? Té collons aquest home, que no fa ni dues setmanes s'ha passat pel forro la frontera amb l'Iraq per interessos purament electorals... Mentre amenaçaven en públic a en Hrat Dink no se'l va sentir ni un sol cop defensant la vida d'un ciutadà del seu país!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Raimon fletxa Mataró
15 de gener de 2008, 18.34 h

Ui, si. No se pas com hem pogut sobreviure sense ells fins ara.
Ja si entren aquests sense fer reformes serioses a casa seva. Aixó de la U.E. ja serà Can Seixanta


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Laia M.Mola fletxa Palau solità
15 de gener de 2008, 17.07 h

Fer entrar Turquia a la Unió Europea és posar-se l'enemic a casa. Ara per ara, l'Islamisme més ultra s'ha fet amo de l'Islam a tot el mon. I que no digui el seu president que és un pais multicultural, perqué ells són els primers genocides amb el poble Kurd. Un apart molt important del Kurdistan és a Turquia i a part de prohibir-los la llengua i la cultura pròpies, de tant en tant els passen a sang per exterminar-los. Això en ple segle XXI. Tenen una democràcia d'enganyifa i volen entra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.