directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una plataforma proposa a tots els ajuntaments del Pla de l'Estany que es declarin exclosos de la Constitució espanyola

Seguint l'exemple iniciat dilluns pel Port de la Selva

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La plataforma del Pla de l'Estany per a l'Autodeterminació ha fet arribar als 11 municipis de la comarca una moció per tal que els ajuntaments l'aprovin i es declarin 'moralment exclosos de l'àmbit de la Constitució Espanyola'. Seguint l'exemple iniciat dilluns pel Port de la Selva (Alt Empordà), aquesta plataforma proposa als consistoris que convoquin plens extraordinaris durant la setmana vinent per tal d'aprovar aquest text. Aquesta decisió s'ha pres en una sessió extraordinària de l'Assemblea General de la plataforma feta el passat dimarts. Sant Pere de Torelló (Osona) i Tarrés (Garrigues) ja han aprovat mocions d'aquest tipus i està previst que Vilamaniscle ho faci la setmana vinent.
banyoles estany
Comparteix
   

En el text que la plataforma ha fet arribar als 11 ajuntaments de la comarca es justifica que' davant la situació que viu la ciutadania de Catalunya' -després de conèixer la sentència del Tribunal Constitucional- cal un pronunciament per reconèixer que la sentència 'retalla molt greument l'Estatut en qüestions clau per a l'autogovern'.

També recull que l'Estatut va ser aprovat per àmplia majoria en referèndum i que 'ja és un text de mínims perquè les Corts espanyoles ja el van retallar'. Per això, també sosté que la reacció del Tribunal Constitucional significa que les aspiracions d'autogovern 'no tenen cabuda a l'ordenament jurídic espanyol'.

A la moció també es qualifica 'd'impossible' que es faci una reforma de la Constitució amb l'objectiu de donar encaix a les aspiracions catalanes d'autogovern i també determina que la sentència 'tanca de forma definitiva el sostre d'autogovern de Catalunya dins l'estat espanyol'.

Per tot plegat, es proposa acordar a tots els ajuntaments que la sentència 'qüestiona la sobirania espanyola sobre Catalunya' i, per això, es decideix declarar el municipi 'moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució Espanyola en un gest conscient d'afirmació nacional i democràtica'.

Reaccions a la Diputació de Girona

Des de la Diputació de Girona, ERC, CiU i PSC han emès un comunicat conjunt on posen de manifest que la sentència modifica 'la voluntat del poble expressada en referèndum' i també fa públic el suport a la convocatòria de manifestació d'Òmnium Cultural.

En la declaració demana també unitat de totes les forces polítiques, que consideren 'necessària en moments de gran transcendència'. També es demana defensar una voluntat 'ferma i clara' del poble de Catalunya i 'reiterar la necessitat d'autogovern i el dret a decidir que tenim com a poble'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
epep fletxa Premia de Dalt
8 de juliol de 2010, 20.50 h

al feisbuc hi ha un grup que es diu""" GRACIES, Port de la Selva,Vilafranca del Penedès """"" que recolça als Ajuntaments l'adreça es

.................................... www.facebook.com/group.php?gid=114135105301201


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
CIU=PP fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR.
8 de juliol de 2010, 13.03 h

www.elmundo.es/elmundo/2006/01/23/espana/1138025095.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de juliol de 2010, 10.19 h

on cal anar a firmar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
8 de juliol de 2010, 06.48 h

Si perseverem i treballem amb constància, paciència i intel·ligència, en pocs anys aquesta onada independentista arribarà fins a Alacant. Sense presa però sense pausa, i sobretot, amb pas ferm.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.