directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ens en sortim o ens liquiden

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

La negociació entre el Partit Popular i Ciudadanos, amb el compromís contra qualsevol mena de referèndum que permeti els catalans decidir el seu futur, amb voluntat de recentralitzar el sistema de competències a favor de l’administració central de l’Estat, de consolidar un sistema fiscal dins la LOFCA i de liquidar la immersió lingüística, demostra allò que la premsa catalana de l’establishment pugna per amagar cada dia des de fa quatre anys: que no existeix cap mena d’alternativa negociada a la independència que no passi per la liquidació de Catalunya com a comunitat política. Com dirien els clàssics, és victòria o mort. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
PACTES. L’escena ja es va produir després del 20-D i ara els partits espanyols de la banda dreta ens ofereixen el mateix espectacle patètic: l’escenificació d’un pacte, amb foto entre Rafael Hernando (del PP) i Juan Carlos Girauta, que no es recolza en cap mena de majoria parlamentària. Espanya és l’únic país del món on es fan pactes de govern inviables que fan sospitar que només es tanquen amb la finalitat estricta de construir relat per a les següents eleccions. Perquè signar un pacte sense majoria parlamentària que el suporti i a l’espera que algun carallot útil, al qual no s’ha tingut en compte a l’hora de negociar i escenificar l’acord, s’hi sumi de franc, és una manera de fer les coses (i ja en van dues eleccions) molt i molt estranya. Que estan bojos aquests espanyols. I així, fins que, de tantes voltes com facin, acabi retornant definitivament el bipartidisme perdut.

PICAPLETS. La incapacitat del dependentisme per assumir en termes polítics el fet que més de la meitat dels catalans ja no volem formar part d’Espanya és tan bèstia, que en molts moments fa feredat. Sembla que, en efecte, ja juguem lligues diferents. El vicepresident del Parlament de Catalunya, José María Espejo-Saavedra, de Ciudadanos, en resposta a la notificació rebuda de part del TC (està clar que en el seu cas es tracta d’un error!) ha argumentat que la presidenta Forcadell va cometre frau de llei amb la voluntat d’incomplir les disposicions del Constitucional espanyol. Nosaltres caminant amb pas ferm cap a la independència i ells ens parlen de fraus de llei. L’il·lustre senyor diputat viu en un món a banda, com si encara fos assessor de la Caixa. Més ben dit, sí, encara treballa al servei de Fainé i els seus, però temporalment li paguem el sou entre tots.

PINÇA. L’establishment no descansa mai. Mentre els Comuns, aliens a la que es prepara (en això són coherents, perquè pensen que no passarà res) es reuneixen per concretar la seva oferta electoral a la primavera, la plataforma liberal dependentista propulsada per les escorrialles de l’antiga CiU difunta va fent també les seves passes inicials. Recorda una mica, però, les gestions discretes de Duran i Lleida, mesos abans de l’esclat definitiu dels democristians, amb voluntat de crear una marca alternativa capaç de fer-los sobreviure, transvestits, de manera inverosímil, de nova política. Ara, l’ex-CDS Antoni Fernández Teixidó, l’ex-UDC Roger Muntañola i l’ex-CDC Xavier Cima (el senyor Arrimadas), van covant el seu particular club dels rebotats: ben segur, els de sempre els posaran el cel als peus a canvi d’erosionar l’independentisme. Gira el procés i les maniobres sempre són les mateixes. I tanta reiteració potser va deixant de ser efectiva.

RIDÍCUL. La capacitat dels QWERTY per rabejar-se en el ridícul supera ja a aquestes alçades tot el que era previsible. Cada setmana d’estiu el nivell de la seva dignitat política cau més i més avall. Després de disparar contra tot allò que es mou, en particular si és d’Esquerra, i d’alliçonar cada dia la CUP sobre què ha de fer i què no, aquests dies han emprès una denúncia de la persecució de la qual, suposadament, són objecte a les xarxes socials. Diumenge a la tarda, Marta Ribas i Lluís Rabell denunciaven a l’uníson els insults rebuts des d’un compte de twitter amb només dos tuits i trenta seguidors, com a exemple dels atacs dels quals són víctimes. Examinada la naturalesa de l’agressor, era fàcil determinar que es tractava d’un perfil creat per la policia, per l’entorn de SCC o fins i tot per ells mateixos. Prou de fer el ridícul, de veritat.

SENYAL. La reunió dels caps de govern d’Alemanya, França i Itàlia per redefinir els futur de la UE post-Brexit és simptomàtica del valor del Regne d’Espanya a la comunitat internacional. Un país presoner del deute i incapaç de formar govern. Un problema creixent. Un actiu generador d’inestabilitat econòmica i territorial, que s’obre un nou front amb l’atac flagrant a la democràcia a Euskadi, on fa vetar un candidat sense encomanar-se a ningú. Aviat caldrà aplicar mesures draconianes per ordre dels guardians dels creditors i, ben segur, no vindran acompanyades d’una millora de la qualitat d’un ordre democràtic que a Espanya fa anys que es desploma en caiguda lliure. Gairebé descartada l’opció que els barons obliguin Pedro Sánchez i els seus a acceptar la rendició, ara ja només una trucada de la cancellera Merkel pot evitar una nova repetició de les eleccions, igual com va forçar una reforma constitucional un mes d’agost.

TOTS. El manual dependentista és reiteratiu i, molt sovint, mancat de qualsevol mena de lògica. Hi ha un recurs fonamental que consisteix a presentar qualsevol iniciativa de l’independentisme com adreçada només a una part de la societat. Agradi més o menys, tant la dependència com la plena sobirania afecten tots els catalans, pensin com pensin. La lider de Ciudadanos a Barcelona, l’ex-popular Carina Mejías ha criticat l’alcaldessa Colau per insinuar la seva participació a la Diada que no és de tots. Naturalment, a ella mateixa li semblarà perfecte que Mariano Rajoy i el Borbó presideixin els actes d’una festa del 12-O que no representa tothom, imposar l’estanquera a centenars d’ajuntaments que no la consideren pròpia i la Marxa Reial des Borbons, un símbol que no representa milers de ciutadans. En aquests casos, naturalment, com que són els seus, no importa que tots aquests símbols siguin imposats sense ser els de tots.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Josep Pagés i Canaleta fletxa Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu .TOTS TINDRIEN QUE TENIR FILLS AUTISTES EN ESPESIAL ELS POLITICS .. AIXIS FERIEN MOLT MES PER ELS ... SER CATALÀ I PARLA EN CASTELLÀ ES SER IDIOTA .
1 de setembre de 2016, 07.27 h

ESPAÑA " ROJA " DE VERGUENZA de fer TRES Eleccions Espanyoles per triar President Espanyol i poguer fer el Govern Espanya es " LA ROJA " si pero aquesta vegada LA ROJA DE LA VERGUENZA Que pasen els Espanyols .


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
a Uganda la democracia s´exposa als museus fletxa perque no es ni al carrer ni a les institucions
29 d'agost de 2016, 20.24 h

#19 desgraciat borratxo imbecil inutil drogat foraster invasor


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
29 d'agost de 2016, 19.09 h

Financial Times pide a Pedro Sánchez la abstención del PSOE para sacar a España del estancamiento político
El estancamiento político en España ha ido "demasiado lejos" y sólo es cuestión de tiempo que este bloqueo, que ya lastra la influencia española en Europa y a nivel internacional, perjudique a la evolución económica, según señala 'Financial Times', que pide al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que el centro izquierda "se abstenga" esta semana, permitiendo la investidura de Mari... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Josep Pagés i Canaleta fletxa Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu .TOTS TINDRIEN QUE TENIR FILLS AUTISTES EN ESPESIAL ELS POLITICS .. AIXIS FERIEN MOLT MES PER ELS ... SER CATALÀ I PARLA EN CASTELLÀ ES SER IDIOTA .
29 d'agost de 2016, 03.12 h

GUERRA D´IRAG LAS AÇORES LA IMATGE DE LA VERGONYA Per el P.P. DE AZNAR y RAJOY , Ban ser els els culpables que despres posesin les BOMBES Els Terroristes Islamistes a MADRID ...Una Guerra no Justificada ban fer ban Mentir no nomes als Espanyols als Catalans BAN Mentir a tot Europa i al Món ..Ban morir molts Soldados PER NO RES . Per algu que mai tenia que haber pasado ..EL P.P. Tindria que pagar no per corrupció SI NO PER LES MOLTES MENTIDAS Que diu als Espanyols


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
28 d'agost de 2016, 22.00 h

#14

Evaristo, se un poco mas listo.


Es IRONIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
28 d'agost de 2016, 19.51 h

#6 - Si conocieras la historia de Catalunya sentirías una terrible vergüenza de expresarte como te expresas. Pobre España con individuos como tu sin capacidad de análisis, sin criterio, intolerantes acérrimos... Durante estos últimos 38 años España ha tenido la oportunidad de modernizarse, de alcanzar cotas de democracia que a día de hoy son inexistentes. Ja podéis ir gritando que somos nosotros, los catalanes, los nazis, los antidemocráticos, los malos, los perversos... Nada más le... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
28 d'agost de 2016, 18.46 h

#11 Demà han dit que tornaria a fer sol...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
28 d'agost de 2016, 18.29 h


#11 Això de llançar-los de l'avió sense paracaigudes ho feien a l'Argentina d'en Videla. No vulguis ser com aquells cafres. Però estic d'acord amb que se l'ha de deportar, per les bones o per les males.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelonas
28 d'agost de 2016, 18.28 h


DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12

Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.