directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] Draps bruts i contradiccions internes de CSQEP al descobert de la mà de Joan Giner

El diputat lila al Parlament de Catalunya se sincera en una conferència i mostra el caos argumentari dels comuns respecte al procés

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

El perfil de Twitter Kasper Jool ens ofereix un recull d'extractes d'una conferència a càrrec del diputat de Catalunya Sí Que Es Pot al Parlament de Catalunya, Joan Giner, i que pertany a l'ala de Podemos però de tarannà rupturista i independentista. A la conferència, Joan Giner fa tot tipus de peripècies oratòries per parlar de la situació de Catalunya i, sobretot, centrar-se en el RUI. No us perdeu algunes de les perles que deixa caure, algunes que ja coneixem, altres que on deixa en evidència la manca de perfil propi de CSQEP respecte al RUI i d'altres que posen de manifest les constants contradiccions dins dels Comuns.
Qui és Joan Giner?
 
Joan Giner és un jove de Cornellà, activista social, que s'implicà en política a través del 15M i que va acabar militant a Podemos a la seva ciutat. Va entrar a les llistes per Catalunya Sí Que Es Pot i actualment és diputat al Parlament de Catalunya. El seu tarannà l'ha portat a enfrontar-se diverses vegades amb la direcció del partit, sobretot per mostrar-se a favor de la ruptura amb l'Estat i del procés constituent. De fet, Joan Coscubiela i Lluís Franco Rabell el van amenaçar en fer-lo fora si votava a favor de la resolució independentista del Parlament. Finalment, va claudicar i va votar 'No'. Giner també va ser noticia ara fa un parell d'anys quan va anar a judici acusat d'assetjament a una companya a l'empresa Ictineo.

Una conferencia que passa per desapercebuda

El passat dissabte 27 d'agost, Joan Giner va participar en la VII Universidad de Verano Anticapitalista celebrada a La Granja (Segovia). La conferència on va participar portava per nom "Plurinacionalidad y procesos constituyentes". Aquesta universitat d'estiu l'organitza un moviment anomenat Anticapitalistas.org. Ni el mateix Giner ni el partit CSQEP van fer-se ressò de la trobada a les xarxes.
 
Giner torna a posar verd el partit lila
 
Joan Giner afirma que el programa de CSQEP no és clar: "apostem per un procés constituent no subordinat però sí coordinat, aquestes coses dels programes electorals que s'ha de donar moltes voltes per entendre'ls". A més, accepta que CSQEP no ofereix una alternativa clara al RUI, ja que no volen unilateralitat però estan a favor del dret a decidir.
 
Un altre moment vergonyós és quan explica que la formació de la coalició CSQEP és una còpia del model de Madrid, i critica que tot es pactés entre els alts dirigents de Podemos i ICV, fet que va provocar la manca de debat i que candidats electes com ell hi arriben sense estar d'acord amb part de les propostes del programa electoral. Fins i tot explica que "va venir un de Madrid a dir-li a un català com s'han de fer les coses".
 
També entra en contradicció, un altre cop, amb l'aparell del partit quan explica que posar-se en contra d'aquella gent que vol un canvi a Catalunya i que està mobilitzada al carrer és posar bastons a les rodes per a un procés de ruptura i que mai "ningú d'esquerres s'hi hauria d'oposar, ens agradi o no".

Un dels moments més grotescs és quan Giner assegura que al Principat, al més pur estil de Ciudadanos o PP, estan naixent dues Catalunyes, "la dels catalans i la dels treballadors vinguts de fora". Després del rebombori causat a les xarxes, Giner ha volgut matissar les seves paraules. Però de seguida els usuaris han fet circular la notícia de la contra programació de Podemos a la Diada convocat un acte paral·lel a Sant Boi. A més, el politòleg Sergi Castañé replica a Giner amb un gràfic on es pot veure que la classe treballadora no està en contra del procés.

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
Raül Pérez Poza fletxa Sant Lorenç de la Muga
2 de setembre de 2016, 15.38 h

Que Podem i la seva sucursal a Catalunya és un calaix de sastre ja ho han mostrat des de fa mesos o anys fins i tot. La solució davant de tant de dubte és no votar-los.

Raül


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Emili fletxa Terrassa
31 d'agost de 2016, 16.52 h

Si no s'aclareixen que pleguin, però que no embrutin la serietat catalana, a no ser que vulguin fer això expressament Catalunya no és Espanya, jo la crec molt més seriosa, Catalunya, però potser sóc un il·lús. Però hi han certs partits. . . . que més valdria que se'n anéssiin als seus origens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Synera fletxa Barcelona
31 d'agost de 2016, 04.29 h


DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Josep Pagés i Canaleta fletxa Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu .TOTS TINDRIEN QUE TENIR FILLS AUTISTES EN ESPESIAL ELS POLITICS .. AIXIS FERIEN MOLT MES PER ELS ... SER CATALÀ I PARLA EN CASTELLÀ ES SER IDIOTA .
30 d'agost de 2016, 18.30 h

16 ) Marta......PODEMOS , LA CUP y BARCELONAENCOMÚ ... Que tan diuen Presumen que son .. ANTI-CAPITALISTAS ,, u deuen ser per SER FILLS DE CAPITALISTES son Fills de la Casta Son Fills de familias Ricas SON PIJOS Cap de els va estudiar en BARRACONS Ni en escoles Públicas .. NO Multen a BANCS PER TENIR PISOS BUITS LA CUP DE CARDEDEU Que esta al Ajuntament amb E.R.C. No no volem posar MULTES ELS BANCS QUE TENEN PISOS BUITS NI A LAS IMMOBILIARIAS a Carded... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Marta fletxa Sabadell
30 d'agost de 2016, 16.37 h

Podemos i la Cup són la mateixa merda feixista espanyola!

S'ha de ser molt subnormals per votar-los!

Visca Catalunya lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
monkey fletxa anis the monkey
30 d'agost de 2016, 15.16 h

#14 cagarro imbecil idiota foraster borratxo invasor


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
30 d'agost de 2016, 14.15 h

Financial Times pide a Pedro Sánchez la abstención del PSOE para sacar a España del estancamiento político
El estancamiento político en España ha ido "demasiado lejos" y sólo es cuestión de tiempo que este bloqueo, que ya lastra la influencia española en Europa y a nivel internacional, perjudique a la evolución económica, según señala 'Financial Times', que pide al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que el centro izquierda "se abstenga" esta semana, permitiendo la investidura de Mari... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu ...SER CATALÀ I PARLAR EN CASTELLÀ ES SER IDIOTA.. fletxa Valles Oriental .BANCS DOLENTS SUPERMERCATS TAMBE DOLENTS NO AJUDAN ELS POBRES NI ATURATS..
30 d'agost de 2016, 14.12 h

Balla unaltra miserable Covard que molesta se atrebeix a ofendre molesta noies SI VOLS CARDA TE PAGAS UNA PUTA CABRON Pero no molestis a cap noia Menudo compañero de trabajo QUE RARO NO LO HECHARAN A LA CALLE PODEMOS Y CIUTADANOS Nomes que tenen tios pervertidos que falten al respecta a les noies dones ...Quine Vergonya de tio esta fet este i al de Ciutadans ..NO Tenen res de Homes CIUTADANS NO GRACIAS ... PODEMOS NO GRACIAS ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Santi fletxa Barcelona
30 d'agost de 2016, 13.54 h

#11
Los disidentes tuenen que estar fuera, voluntariamente o a la fuerza, y sino que se vaya a la CUP o a Junts pel si, si es que lo quieren.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
30 d'agost de 2016, 12.01 h


#9 O que faci lo que li sembli bé a ell, i no a tu


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.