(Vídeo) Un explosiu Rufián torna a crear el caos al Congrés
Planteja una bateria de preguntes que posen sobre la taula tabús tradicionals espanyols com l'escassa democràcia, la monarquia o el llegat franquista
Guifré Jordan @enGuifre - Gabriel Rufián ho ha tornat a aconseguir. Ha tornat a trencar els esquemes al Congrés dels Diputats amb la seva intervenció durant la segona votació del debat d’investidura de Rajoy. Si fa sis mesos ja provocava el caos tant a la cambra baixa, a Twitter i entre les personalitats més espanyolistes, ara ha repetit la seva actuació amb una bateria de preguntes dirigides en la seva majoria a Mariano Rajoy i Albert Rivera sense pèls a la llengua i posant sobre la taula tradicionals tabús espanyols com la monarquia o la memòria històrica del franquisme, cosa que s’ha seguit des del Congrés amb molt soroll i tensió i des de Twitter amb molta intensitat i divisió d'opinions.
#SesiónDeInvestidura Ya puedes ver el discurso completo de @gabrielrufian, representante de @Esquerra_ERC pic.twitter.com/oF1NLa5qHB
— Congreso (@Congreso_Es) 2 de setembre de 2016
Comparteix
TweetEtiquetes
"Això no és un desafiament, són països diferents que voten de maneres diferents"
El ‘terratrèmol’ Rufián ha tornat a actuar començant amb una salutació que ja ha provocat els primers rumors a les bancades de Ciudadanos: “Senyor Rajoy, senyor Rivera, senyor candidat, senyor IBEX”. L’inici de la intervenció l’ha dedicada per ensenyar un mapa de l’Estat espanyol dividit per circumscripcions on es veia cadascuna d’elles pintada amb el color del partit més votat el 26J. La imatge parlava per si sola, amb Catalunya i Euskadi com a únics no pintats del blau popular o del vermell socialista, però Rufián ha afegit: “Això no és un desafiament, són països diferents que voten de maneres diferents”. I ha apuntat que PP i Ciudadanos junts només sumen una alcaldia a tot Catalunya.
"Per què la Constitució serveix per a amenaçar i no per donar sostre a molta gent?"
El cap de llista republicà el 26J ha emprat la resta del temps per etzibar una bateria de preguntes que pretenien destapar moltes veritats que han volgut deixar en evidència la democràcia espanyola. Per exemple, s’ha preguntat per què Carme Forcadell pot ser processada mentre Fernández Díaz continua assegut de ministre “després d’haver conspirat al seu despatx” o bé “per què la Constitució serveix per a amenaçar i no per donar sostre a molta gent”. També ha qüestionat com es que es barra el pas a les urnes dels catalans mentre per ser candidat a president, Rajoy ha d’estar nomenat per algú no votat per ningú i triat pel dictador Franco.
"Per què 80 anys després Lorca segueix a una cuneta?"
D’altra banda, ha volgut posar èmfasi en els atacs que preparen PP i Ciudadanos a la immersió lingüística catalana: “Per què per a què els nens estudiïn anglès han de fer les matemàtiques en castellà? Per què uns monolingües imposen a bilingües que han de ser trilingües?”. A més, ha deixat de banda ombres i tabús de la Guerra Civil i el franquisme: “Per què 80 anys després Lorca segueix a una cuneta?”. Una pregunta que ha merescut els aplaudiments fins i tot de Pablo Iglesias. Ha mencionat explícitament Francisco Franco dues vegades i també ha etzibat: “Per què els molesta veure estelades i no que el carnisser de Badajoz, el general Yagüe, tingui carrers?”.
Dard als comuns
En els cinc minuts llargs d’intervenció, Rufián també ha volgut enviar un missatge a Pedro Sánchez: “Quant més renunciarà a la governabilitat del seu país per no donar veu al nostre?”. Fins i tot ha tingut temps per a Iglesias i Domènech, a qui ha instat a imaginar-se un país amb un PP residual, amb ganes de canvi i d’exercir la democràcia i, tot seguit, ha reblat: “Aquest país ja existeix: es diu Catalunya”. Unes paraules que, entre línies, empenyaven el sector dels comuns a fer suport al projecte independentista de Junts pel Sí i la CUP.
Albert Rivera, comparat amb el senyor Smithers d'Els Simpson
Tot plegat, un discurs que ha fet del Congrés un galliner constant i Twitter una olla d’insults... I també d’elogis provinents de tot l’Estat. Un dels ‘hits’ que ha triomfat més a les xarxes ha estat la comparació que ha fet d’Albert Rivera amb el senyor Smithers, el personatge de la sèrie ‘Els Simpson’ que recrea un ajudant llepaculs del senyor Burns, l’amo malvat de l’empresa on treballa Homer Simpson.
Notícies relacionades
- Exabrupte de Rufián cap a Rajoy després del discurs d'investidura 31.08.2016.
- Rufián revela una maniobra de Podemos en una reunió per la configuració del Congrés 26.08.2016.
- Repàs curs polític 2015-2016: Els 10 improperis més flagrants contra el procés 25.08.2016.
- Alfredo Urdaci escalfa les xarxes insultant Rufián i ell s’hi torna 05.03.2016.
- (Vídeo)Tuitaires catalanòfobs continuen vomitant odi contra Rufián 05.03.2016.
- Carlos Herrera (COPE) també ‘embogeix’ contra Gabriel Rufián 07.03.2016.